3 δοκιμασμένες ταβέρνες με ζουμερό κρέας στην Ανατολική Αττική -Παϊδάκια, T-Bone Steaks και χωριάτικα λουκάνικα - iefimerida.gr

3 δοκιμασμένες ταβέρνες με ζουμερό κρέας στην Ανατολική Αττική -Παϊδάκια, T-Bone Steaks και χωριάτικα λουκάνικα

κρέας φωτιά τραπέζι λεμόνια ταβέρνα Argentina Μαραθώνας
Το ζουμερό κρέας στην Argentina στον Μαραθώνα ψήνεται με τον κλασικό αργεντίνικο τρόπο, σε σχάρες ψηλά από τη φωτιά / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Καλύβια, Κουβαράς, Μαραθώνας. Kοντινές διαδρομές στην Ανατολική Αττική μέσα στη φύση και δοκιμασμένες ταβέρνες, για να απολαύσετε με τους φίλους ή την οικογένειά σας τα πιο ζουμερά και νόστιμα κρεατικά της ώρας. 

Το φθινόπωρο θέλει μικρές μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα. Πεζοπορίες πλάι στη θάλασσα, τη λίμνη ή βόλτες στο δάσος, μέσα στη φύση, καφέδες στον ήλιο και φαγητό σε εξοχικές ταβέρνες που φημίζονται για τα ζουμερά τους παϊδάκια ή το εξαιρετικό μοσχαρίσιο κρέας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι σχάρες του Χριστόφορου στα Καλύβια / Φωτογραφία: xristoforos_kalivia/Instagram
Οι σχάρες του Χριστόφορου στα Καλύβια / Φωτογραφία: xristoforos_kalivia/Instagram

Αρνί, προβατίνα, κοκορέτσι, κοντοσούβλι, λαχταριστές μπριζόλες, T-Bone steaks, τρυφερό συκώτι, λουκάνικα και άλλες πολλές νοστιμιές για ένα απολαυστικό και χορταστικό κυριακάτικο τραπέζι.

Τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια του Γαβρίλη στον Κουβαρά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια του Γαβρίλη στον Κουβαρά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ξεχωρίσαμε τρεις δοκιμασμένες ταβέρνες που θα σας τα προσφέρουν όλα αυτά απλόχερα. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κοκορέτσι, κοντοσούβλι και λοιπές κρεατοφαγικές ζουμερές νοστιμιές στις σούβλες του Χριστόφορου στα Καλύβια / Φωτογραφία: xristoforos_kalivia/Instagram
Κοκορέτσι, κοντοσούβλι και λοιπές κρεατοφαγικές ζουμερές νοστιμιές στις σούβλες του Χριστόφορου στα Καλύβια / Φωτογραφία: xristoforos_kalivia/Instagram

O Χριστόφορος στα Καλύβια

Τα Καλύβια είναι η Disneyland τoυ κρεατοφάγου, μια περιοχή γεμάτη ταβέρνες που ειδικεύονται στα κρεατικά της ώρας, ψημένα στη σχάρα ή στη σούβλα. Επισκεφθήκαμε (undercover) την πιο ξακουστή ταβέρνα της περιοχής, τον Χριστόφορο, που διαθέτει μεγάλη σάλα -όπου κυριαρχεί το ξύλο, με τους τοίχους διακοσμημένους με κάδρα από φωτογραφίες διασήμων που έχουν επισκεφθεί το μαγαζί-, αλλά και τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, σε στεγασμένους χώρους αλλά και στο δρόμο.

Το λαχταριστό κοκορετσι του Χριστόφορου στα Καλύβια / Φωτογραφία: xristoforos_kalivia/Instagram
Το λαχταριστό κοκορετσι του Χριστόφορου στα Καλύβια / Φωτογραφία: xristoforos_kalivia/Instagram

Οι μερίδες είναι τεράστιες και το ψημένο ψωμί στα κάρβουνα έρχεται σε δίσκο με λάδι και ρίγανη. Επιλέξαμε μια πράσινη σαλάτα, πατάτες τηγανητές (ήρθε ένα βουνό από κομμένες στο χέρι ζεστές χρυσαφένιες πατάτες που δεν καταφέραμε φυσικά να τις φάμε όλες) και εστιάσαμε στο κρέας: ένα ζουμερό κοκορέτσι, μισό κιλό αρνίσια παϊδάκια στη σχάρα και μια T-Bone Steak που ζητήσαμε να είναι μέτρια ψημένη. Μαζί με αυτά ήρθε κερασμένο από το μαγαζί και ένα χοιρινό κοντοσούβλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο εξωτερικός χωρος του Χριστόφορου στα Καλύβια / Φωτογραφία: xristoforos_kalivia/Instagram
Ο εξωτερικός χωρος του Χριστόφορου στα Καλύβια / Φωτογραφία: xristoforos_kalivia/Instagram

Το κοκορέτσι εξαιρετικό και ζουμερό, όπως και το κοντοσούβλι που ήταν τραγανό και ξεροψημένο εξωτερικά και τρυφερό στο εσωτερικό του. Τα αρνίσια παϊδάκια ήταν σωστά ψημένα και ζουμερά, με σωστή αναλογία στα κομμάτια από μπούτι και στα καρέ, αντιθέτως με την T-Bone steak που ήρθε παραψημένη και πολύ σκληρή. Στο τέλος, μας κέρασαν καρπούζι και γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού κυδώνι. 

Η συνολική εμπειρία ήταν καλή, το σέρβις πολύ ευγενικό, γρήγορο και άμεσο, οι μερίδες μεγάλες και οι τιμές κανονικές για την ποσότητα και την ποιότητα του κρέατος. Ένα χορταστικό και απολαυστικό κρεατοφαγικό τραπέζι. Την επόμενη φορά θα δοκιμάσουμε και το XXL signature μπιφτέκι για το οποίο φημίζεται η ταβέρνα. Υπολογίστε γύρω στα 35 με 50 ευρώ το άτομο.  

Info: Χριστόφορος - Μιχάλη Καλαβρυτινού 11, Καλύβια Θορικού, τηλ. 2299048266

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραπέζι πλάι στο τζάκι, στην Argentina, στον Μαραθώνα / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας
Τραπέζι πλάι στο τζάκι, στην Argentina, στον Μαραθώνα / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας

Argentina στον Μαραθώνα 

Διαχρονικό στέκι στον Μαραθώνα, για ζουμερό μοσχαρίσιο κρέας όλων των ειδών, ψημένο με τον αυθεντικό αργεντίνικο τρόπο (με τις σχάρες ψηλά από τη φωτιά για αργό ψήσιμο). Για να φάτε εδώ στην ώρα σας πρέπει να τηλεφωνήσετε μία ώρα πριν ώστε να βάλουν το κρέας που θα ζητήσετε στην φωτιά εγκαίρως.

Οι σχάρες, στην Argentina του Μαραθώνα, είναι τοποθετημένες ψηλά από τη φωτιά, όπως ορίζει ο αργεντίνικος τρόπος ψησίματος του κρέατος / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας
Οι σχάρες, στην Argentina του Μαραθώνα, είναι τοποθετημένες ψηλά από τη φωτιά, όπως ορίζει ο αργεντίνικος τρόπος ψησίματος του κρέατος / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας

Το κρέας έρχεται στο τραπέζι ψημένο σωστά, ζουμερό και νόστιμο, με τους χυμούς να ξεχειλίζουν πάνω στο ξύλο κοπής όπου σερβίρεται. Από το μενού θα επιλέξετε: σπαλομπριζόλα, Rib-eye με ή χωρίς κόκκαλο, T-Bone Steak, New York Strip, κιλότο, μοσχαρίσια παϊδάκια και διάφραγμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει επίσης κάποιες εξτρά επιλογές όπως μπιφτέκια από μοσχάρι Βlack Angus, σνίτσελ κοτόπουλου και λουκάνικο, ενώ διαθέτει και premium κοπές όπως tomahawk, φιλέτο, πικάνια κ.ά. 

Στον κατάλογο της Argentina θα βρείτε επιλογές σε κρέας από κάθε μέρος του μοσχαριού  / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας
Στον κατάλογο της Argentina θα βρείτε επιλογές σε κρέας από κάθε μέρος του μοσχαριού / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας

Η ιστορία της ταβέρνας πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς ο ιδρυτής της ήταν Έλληνας μετανάστης δεύτερης γενιάς που γεννήθηκε στην Αργεντινή (όταν ο ναυτικός πατέρας του επισκέφθηκε τη χώρα και ερωτεύθηκε Αργεντίνα) και άνοιξε την ταβέρνα στον Μαραθώνα όταν επέστρεψε στην Ελλάδα τη δεκαετία του '70. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κρέας και αργεντίνικο ποδόσφαιρο: ο απόλυτος συνδυασμός, στην  Argentina στον Μαραθώνα / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας
Κρέας και αργεντίνικο ποδόσφαιρο: ο απόλυτος συνδυασμός, στην Argentina στον Μαραθώνα / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας

Το σέρβις είναι γρήγορο και ευγενικό, η σάλα με το πέτρινο τζάκι πολύ κομψή σαν να βρίσκεσαι σε ένα πολυτελές αργεντίνικο ράντσο, με μεγάλα ξύλινα μοναστηριακού τύπου τραπέζια και στιβαρές καρέκλες, και το φαγητό -που είναι και το ζητούμενο- εξαιρετικό, με τις τιμές να κινούνται μεταξύ 30 με 50 ευρώ το άτομο. 

Μοσχρίσια steak με ή χωρίς κόκκαλο  / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας
Μοσχρίσια steak με ή χωρίς κόκκαλο / Φωτογραφία: argentina_restaurant/Μαραθώνας

Info: Argentina - Βόθωνας, τηλ. 2294 066476

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Στο χασάπικο του Γαβρίλη διαλέγεις κρέας μόλις πας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Στο χασάπικο του Γαβρίλη διαλέγεις κρέας μόλις πας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

O Γαβρίλης στον Κουβαρά

Πάνω από το Πόρτο Ράφτη, δίπλα στο πανέμορφο δάσος της Μερέντας, που είναι ιδανικό για φθινοπωρινές πεζοπορίες και ανάμεσα στα Καλύβια και την Κερατέα, υπάρχει το χωριό του Κουβαρά. Ορεινό, χτισμένο στην πλαγιά με φοβερή θέα, διαθέτει μια φημισμένη χασαποτανέρνα, από αυτές που βλέπεις το κρέας που επιλέγεις να κόβεται στο χασάπικο και να ψήνεται αμέσως στα κάρβουνα μπροστά σου. Με ιστορία σχεδόν ενός αιώνα, ο Γαβρίλης φημίζεται για το καλό του κρέας και γι αυτό έχει πολλούς επισκέπτες από όλη την Αττική.

Το χωριάτικο λουκάνικο του Γαβρίλη στον Κουβαρά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το χωριάτικο λουκάνικο του Γαβρίλη στον Κουβαρά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Εδώ θα φάτε υπέροχα και ζουμερά πρόβεια ή αρνίσια παϊδάκια, ένα χωριάτικο λουκάνικο που μοσχομυρίζει, καταπληκτικό τζατζίκι, χόρτα εποχής, μια σπιτική τυροκαυτερή όνομα και πράγμα με μεγάλα κομμάτια φέτας και πιπερίτσες, αρνίσια συκωταριά στο τηγάνι με λαδορίγανη, μπιφτέκια με ντομάτα και μπριζόλες μοσχαρίσιες και χοιρινές. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η σάλα του Γαβρίλη στον Κουβαρά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η σάλα του Γαβρίλη στον Κουβαρά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Η σάλα είναι μικρή αλλά ζεστή, με ξύλινα τραπέζια σε δύο επίπεδα και μια αυλή μπροστά από το μαγαζί. Το σέρβις είναι πολύ γρήγορο και ευγενικό, ενώ το κρέας πράγματι είναι ζουμερό, νόστιμο και καλοψημένο. Υπολογίστε 35 με 45 ευρώ το άτομο 

Info: Γαβρίλης - Αγίου Δημητρίου 47, Κουβαράς, Τηλ. 2299069092

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ