Οι πιο δροσερές γωνιές για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές βραδιές του Ιουλίου στην πόλη.
Κοκτέιλς κάτω από τ΄αστέρια, ταράτσες που απολαμβάνουν τη δροσερή αύρα της θάλασσας, αστικοί κήποι, ονειρεμένα τραπέζια στρωμένα στη σκιά των δέντρων, αυλές νεοκλασικών σπιτιών, ντεκ πάνω στο κύμα, rooftop με θέα Ακρόπολη και βεράντες πάνω από κατάφυτες πλαγιές... Η καλοκαιρινή Αθήνα, ακόμα και τις πιο ζεστές νύχτες του καλοκαιριού, έχει τις δικές της οάσεις φυσικής δροσιάς που γλυκαίνουν τις μέρες που μετράμε αντίστροφα μέχρι την άδειά μας και τις εξορμήσεις μας στα κυκλαδονήσια.

Asteria Rooftop: Για ποτά σε ωραία ταράτσα της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Στα θρυλικά Αστέρια της Γλυφάδας που μετά την ανάπλαση έχουν γίνει ξανά ένας από τους πιο απολαυστικούς προορισμούς της Αθηναϊκής Ριβιέρας, φέτος λειτουργεί στην ταράτσα του Ark το νέο μπαρ Asteria Rooftop. Σε έναν χώρο με ωραίο design, στις λιτές και φίνες γραμμές του Μοντερνισμού, μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας με φόντο το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Αττικής.

Εδώ, οι νύχτες είναι δροσερές με το θαλασσινό αεράκι να δημιουργεί μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Φίνες γραμμές, καναπέδες, μαρμάρινα τραπέζια και μια γήινη παλέτα στους τόνους της άμμου, με μπλε πινελιές, δημιουργούν ένα σκηνικό κοσμοπολίτικο και κομψό.
Info: Λεωφ. Ποσειδώνος 110, Γλυφάδα, τηλ. 2108948882

Maison Colette: Η σικ αυλή του Ψυχικού
Η αυλή του γαλλικού εστιατορίου Maison Colette στο Ψυχικό, στo νεοκλασικό σπίτι όπου στεγαζόταν η παλιά, θρυλική Ράμπα που η S-One Hospitality ανακαίνισε ριζικά, είναι μια σικ επιλογή για ποτά και φαγητό στην Αθήνα.

Στο μενού, με την υπογραφή του executive chef Δημήτρη Σταμούδη, θα βρείτε κλασικές νοστιμιές της γαλλικής γαστρονομίας, από signature ορεκτικά: όπως το foie gras με chutney πράσινου µήλου, γλάσο port, πιπέρι szechuan ή το camembert με µαρµελάδα βατόµουρο και φιστίκι ή τα πράσινα σπαράγγια au gratin µε Gruyére Premier cru 14 µηνών, τραγανό προσούτο, vinaigrette τρούφας και φρέσκια τρούφα, μέχρι κλάσικά κυρίως πιάτα όπως η γλώσσα meunière ή το διάσημο Entrecote Café De Paris.

Info: Δημ. Βασιλείου 14, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2102650200

Krabo: Φαγητό σε ντεκ πάνω στην άμμο
Το beach restaurant στο Καβούρι, σε design του αρχιτέκτονα και συνιδιοκτήτη Γιάγκου Αγιοστρατίτη, είναι μια απολαυστική όαση που απολαμβάνει τη δροσιά της πιο πευκόφυτης ονειρεμένης γωνιάς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Ξύλο, γήινοι τόνοι, κοσμοπολίτικη ανάλαφρη ατμόσφαιρα, διακριτική πολυτέλεια με μποέμ χαρακτήρα, χαρακτηρίζουν το χώρο όπου μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας ή τα κοκτέιλς σας μετά το κολύμπι ή ένα δείπνο πλάι στο κύμα αφού πέσει ο ήλιος.

Το μενού είναι εμπνευσμένο από τη Μεσόγειο, δίνοντας έμφαση στην εποχικότητα και την αγνη πρώτη ύλη με βιολογικά λαχανικά, φρέσκα ψάρια και κρέατα εξαιρετικης ποιότητας από μικρές φάρμες.
Info: Θέσπιδος, Βουλιαγμένη, τηλ. 2108963309

Monzu: Ο κήπος των θαυμάτων στην Κηφισιά
Ο κήπος του Μonzu στην Κηφισιά είναι μαγεία. Το εστιατόριο βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στη Νέα Ερυθραία, αλλά ο κήπος του διατηρητέου νεοκλασικού αρχοντικού του 19ου αιώνα βρίσκεται στο πίσω μέρος και επικρατεί απόλυτη ησυχία και δροσιά. Με το που μπαίνεις, νιώθεις ότι έχεις βρεθεί μέσα σε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα του 19ου αιώνα.

Ένας ανοιχτός υπαίθριος διάδρομος μαγευτικός, μια ωδή στη νύχτα και στο φως, που τον περπατάς με τις αιωρούμενες φωτισμένες σφαίρες από πάνω σου, σε οδηγεί σε μια παλιά αθηναϊκή αυλή της Κηφισιάς, αρχοντική και γεμάτη δέντρα, μέ φίνα μαρμάρινα τραπέζια και καναπέδες.

Το μενού ιταλικής κατεύθυνσης με διεθνείς επιρροές υπογράφει ο σεφ Γιάννης Λιόκας με ορεκτικά, ζυμαρικά και κυρίως πιάτα με κρέας και ψάρι. Οι πίτσες έχουν αφαιρεθεί από το μενού.

Info: Λεωφόρος Κηφισίας 317 Β, Κηφισιά, τηλ. 2106200495
Αθηναϊκή Ταράτσα: Κέφι και λεβαντίνικες γεύσεις με φόντο την Ακρόπολη
Μια ζωηρή ταράτσα στην καρδιά της Αθήνας με τη μαγεία της φωτισμένης Ακρόπολης στο πιάτο! Εδώ, κάτω από μια funky ριγέ τέντα και μπροστά από ένα ρετρό στυλ μπαρ θα απολαύσετε τα ποτά σας, αλλά και πιάτα από το μενού ελληνικής και λεβαντίνικης κουζίνας που έχει σχεδιάσει ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης, μαγειρεμένα στον ξυλόφουρνο και τη ρομπάτα.

Ζωηρή ταμόσφαιρα, κέφι, μουσικές που εκπλήσσουν και ξεσηκώνουν θα σας βάλουν σε χαλαρό μουντ διακοπών.
Info: Μητροπόλεως 60 (στην ταράτσα του Regal Hotel), τηλ. 2110080660

Hytra: Μια βεράντα-όαση στην καρδιά της Αθήνας
Ο ταλαντούχος και γλυκύτατος Γιώργος Φελεμέγκας, με καταγωγή από ένα μικρό ορεινό χωριό στα Καλάβρυτα, έχει καταφέρει ήδη, μέσα σε λίγα μόνο χρόνια, να θητεύσει σε βραβευμένα εστιατόρια του εξωτερικού και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να γίνει το νέο αστέρι της υψηλής γαστρονομίας.

Στη Hytra, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ο νεαρός αλλά έμπειρος σεφ, δίνοντας έμφαση στην αγνή πρώτη ύλη, με ένα σαφάρι για εύρεση των πιο πολύτιμων γαστριμαργικών θησαυρών της Ελλάδας, δημιουργεί γεύσεις (για ένα μενού γευσιγνωσίας και ένα μενού à la carte) που συνδυάζουν τις παραδόσεις της υπαίθρου με τις καινοτόμες τεχνικές του fine dining.

Info: Πέτρου Κόκκαλη 1, Αθήνα (στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής), τηλ. 2103316767

Humain: Στην κατάφυτη ταράτσα ενός μαγευτικού νεοκλασικού
Σε ένα γκρι, απολύτως θεατρικό και μυστηριώδες ανακαινισμένο νεοκλασικό αρχοντικό, πλάι στο Καλλιμάρμαρο, στεγάζεται το υπέρκομψο εστιατόριο Humain με φοβερό design που υπογράφουν οι γνωστοί και καταξιωμένοι σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης.

Στην ταράτσα του κτρίου, η οποία είναι μια δροσερή καταπράσινη όαση με μαρμάρινες ροτόντες και φωτισμούς της Ελευθερία Ντεκώ. O σεφ και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου, Χρήστος Φώτος, δημιουργεί φίνα πιάτα μιας μεσογειακής και εκλεκτικής γαστρονομίας που δίνει έμφαση στην πρώτη ύλη και στη νοστιμιά.
Tο εστιατόριο προσφέρει δύο επιλογές: το à la carte menu και το degustation menu. Mια πανέμορφη γωνιά στην Αθήνα που σε ταξιδεύει και σε κάνει να νιώθεις σαν είσαι ήδη διακοπές σε κοσμοπολίτικο νησί.
Info: Άγρας 43 & Αρχιμήδους, Μετς, τηλ.: 2107010040
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Temps Perdu: Πήγαμε στη νέα, σούπερ ντιζαϊνάτη κρουασαντερί του Πειραιά για την οποία μιλούν όλοι
- Δείπνο στο Makris Athens του Θησείου με θέα Ακρόπολη -Ο σεφ-αγρότης και τα πιάτα από τη φάρμα στην Αρχαία Κόρινθο
- Δοκιμάσαμε την ελληνο-λεβαντίνικη κουζίνα στην πιο viral Αθηναϊκή Ταράτσα -Γιατί ένα βράδυ εκεί αξίζει