Για νόστιμους ψαρομεζέδες στο Sea You του Κολωνακίου -H ιδανική επιλογή μετά το γιορτινό shopping - iefimerida.gr

Για νόστιμους ψαρομεζέδες στο Sea You του Κολωνακίου -H ιδανική επιλογή μετά το γιορτινό shopping

εστιατόριο τραπέζια φώτα καθρέφτες ψαριέρα
Η σαλα του ψαροφαγικού εστιατορίου Sea You στο Κολωνάκι, με την ποπ ψαριέρα και τη mix & match διακόσμηση.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ
Μάνος Λειβάδαρος

Άνοιξε πρόσφατα, αλλά «ακούστηκε» πολύ. Το Sea You, στην Καρνεάδου, είναι μια νέα «μεζερί» στο Κολωνάκι, με chef patron τον έμπειρο σεφ Δημήτρη Νίκολη που παίζει τα θαλασσινά στα δάχτυλα.

Καθώς η τάση που βγάζει τα καΐκια στη στεριά, γεμίζοντας το Κολωνάκι με εστιατόρια χαλαρής, δημιουργικής ψαροφαγίας, βρίσκεται στο πικ της, ένα νέο στέκι που είναι ιδανικό για μετά το shopping, προστέθηκε στον χάρτη των foodies.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tα όστρακα της ημέρας έρχονται από καΐκια της Χαλκίδας.
Tα όστρακα της ημέρας έρχονται από καΐκια της Χαλκίδας.

Το Sea You, το νέο εστιατόριο-μεζερί (λογοπαίγνιο των ιδιοκτητών που υποδηλώνει την πρόθεσή τους να τονίσουν τον χαρακτήρα ενός μενού που βασίζεται στους μεζέδες και τη φιλοσοφία του sharing), είναι η νεα άφιξη στο Lemos International Centre της Καρνεάδου.

Καμάρες, γαλάζιο χρώμα, λευκά τραπεζομάντιλα και μια ελιά στην καρδιά της σάλας του Sea You στο Κολωνάκι.
Καμάρες, γαλάζιο χρώμα, λευκά τραπεζομάντιλα και μια ελιά στην καρδιά της σάλας του Sea You στο Κολωνάκι.

Ένα εστιατόριο που συνδυάζει σε έναν χώρο με ατμοσφαιρική mix & match διακόσμηση, το κέφι (ειδικά τα μεσημέρια του Σαββάτου) με μια νόστιμη και ντελικάτη ψαροφαγική κουζίνα από έναν έμπειρο στα θαλασσινά σεφ, τον Δημήτρη Νίκολη, που έχει θητεύσει ως executive σεφ στο Barbarossa της Πάρου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ψαριέρα με τα ψάρια και τα θαλασσινά της ημέρας,
Η ψαριέρα με τα ψάρια και τα θαλασσινά της ημέρας,

H pop ψαριέρα με τα νέον φώτα και τις γαλάζιες καμάρες

Ένα τεράστιο ελαιόδεντρο δεσπόζει στην καρδιά του εσωτερικού χώρου που έχει κρεμαστούς κήπους, κρυφούς φωτισμούς, γαλάζιους τοίχους με καμάρες και καθρέφτες, graphic art σχέδια, μεταλλικές καρέκλες γαλλικού μπιστρό, τραπέζια στρωμένα με λευκά κολλαριστά τραπεζομάντιλα, μια inox open space κουζίνα και μια ψαριέρα, πλαισιωμένη σαν installation στη μπιενάλε με κυματιστά νέον φωτιστικά.

Μυστηριώδης και χαλαρή ταυτόχρονα διακόσμηαη σε mix & match στυλ.
Μυστηριώδης και χαλαρή ταυτόχρονα διακόσμηαη σε mix & match στυλ.

Όλα κλείνουν το μάτι παιχνιδιάρικα στον επισκέπτη για να του θυμίσουν ότι δεν έχει έρθει σε έναν στημένο χώρο κλασικής ψαροφαγίας, σαν τις τυπικές παραθαλάσσιες ταβέρνες του είδους με τις ψαριέρες στην είσοδο, αλλά σε έναν μοντέρνο αστικό χώρο που θα φέρνει τη φρεσκάδα της θάλασσας στο κέντρο της πόλης, με έναν πιο χαλαρό, δημιουργικό και funky τρόπο που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με επιλογές στον κατάλογο για όλα τα γούστα και τα budget.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραπέζι γεμάτο μεζέδες στο Sea You.
Τραπέζι γεμάτο μεζέδες στο Sea You.

Εδώ θα έρθουν και οι γυναικοπαρέες του Κολωνακίου μετά το shopping και οι νεαροί δικηγόροι μετά τα δικαστήρια, θα δεις και τον κόσμο των γραφείων του κέντρου και τους foodies που δεν χάνουν νέο στέκι.

O chef patron Δημήτρης Νίκολης έχει μεγάλη εμπειρία στην ψαροφαγική γαστρονομία.
O chef patron Δημήτρης Νίκολης έχει μεγάλη εμπειρία στην ψαροφαγική γαστρονομία.

Δημιουργική ψαροφαγία από έμπειρο σεφ που ξέρει από θάλασσα

Δοκιμάζοντας ωστόσο τα πιάτα του Δημήτρη Νίκολη θα καταλάβεις ότι αυτή η ανάλαφρη δημιουργική ψαροφαγία, όπως ο μεζές της πολίτικης λακέρδας που σερβίρεται με πίκλα κρεμμυδιού και ροζ πιπέρι μέσα σε μια κονσέρβα που έχει ξετρελάνει το Instagram, έχει τις ρίζες της σε μια εμπειρία χρόνων στη γαστρονομία της θάλασσας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καρέκλες τύπου Tolix από γαλλικό μπιστρό σπάνε την επισημότητα των λευκών τραπεζομάντιλων.
Καρέκλες τύπου Tolix από γαλλικό μπιστρό σπάνε την επισημότητα των λευκών τραπεζομάντιλων.

O Νίκολης, πατώντας με το ένα πόδι στιβαρά στην κλασική ψαροταβέρνα και με το άλλο σε μια ποπ εκδοχή του μεζεδοπωλείο όπου κάνεις κέφι με τη μουσική, τους μεζέδες και το κρασί ή το ούζο (βλ. μεζερί), τηρεί τον έναν και βασικό κανόνα της premium ψαροφαγίας: έχει δικούς του καλούς προμηθευτές από τον τόπο καταγωγής του, τη Χαλκίδα, που του φέρνουν καθημερινά τα πιο φρέσκα καλούδια που ψαρεύουν με τα καΐκια τους στο νότιο Ευβοϊοκό και το δυτικό Αιγαίο. Έτσι, η ποπ ψαριέρα, είναι γεμάτη διαρκώς με θησαυρούς. 

Η ψαριά της ημέρας.
Η ψαριά της ημέρας.

Τι δοκιμάσαμε 

Ξεκινήσαμε με μια φίνα ταραμοσάλατα με cracker από μελάνι σουπιάς και πούδρα αυγοτάραχου και ένα γευστικό χούμους με καπνιστό χέλι Μεσολογγίου και σουμάκ για να συνοδεύσουμε το λαχταριστό προζυμένιο καρβελάκι που ήρθε στο τραπέζι μας καυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καρπάτσιο κόκκινης γαρίδας.
Καρπάτσιο κόκκινης γαρίδας.

Ακολούθησε μια πιατέλα με οστακοειδή ημέρας και το καρπάτσιο κόκκινης γαρίδας, με τη σάρκα της μέσα σε ελαιόλαδο, πασπαλισμένη με ανθό αλατιού και ξύσμα από λάιμ, να απελευθερώνει τους γευστικούς χυμούς της σε κάθε (πλούσια και γεμάτη) μπουκιά. Ωραίο ορεκτικό που συνοδεύει τέλεια το κρασί.

Γωνιά του Sea Yοu στο Κολωνάκι.
Γωνιά του Sea Yοu στο Κολωνάκι.

Εξίσου καλός ο -τραγανός εξωτερικά και τρυφερός στο εσωτερικό- γόνος καλαμάρι, με πούδρα από φύκια και λάιμ. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γόνος καλαμαριού.
Γόνος καλαμαριού.

Επόμενος μεζές μεζές η signature πολίτικη λακέρδα του Sea You, με πίκλα κρεμμυδιού και ροζ πιπέρι, που έρχεται στο τραπέζι μέσα σε ανοιχτή κονσέρβα. 

Πολίτικη λακέρδα.
Πολίτικη λακέρδα.

Τα χτένια σωτέ με εσπούμα (αφρό) πατάτας, τρούφα και crumble (τριμμένο τραγανό) μπέικον, ήταν μια τέλεια μπουκιά-απόλαυσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Χτένια σωτέ.
Χτένια σωτέ.

Επόμενο πιάτο: Το σαγανάκι όπως το φτιάχνουν στη Χαλκίδα: με πεσκανδρίτσα και μια λεμονάτη σάλτσα, φέτα και καρέ από την ψύχα της ωμής ντομάτας.

Σαγανάκι με πεσκανδρίτσα.
Σαγανάκι με πεσκανδρίτσα.

Το πιο ωραίο, με γεμάτη γεύση πράγμα που έφαγα εδώ είναι ο γόνος -ψητής- σουπιάς με λαδολέμονο, αλάτι και μαϊντανό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Γόνος σουπιάς με λαδολέμονο.
Γόνος σουπιάς με λαδολέμονο.

Κλείσαμε με μια μεγάλη πιατέλα από νόστιμο κουσκουσώτο με γαρίδα, σάλτσα σαγανάκι και cracker γραβιέρας.

Κουσκουσώτο με γαρίδα.
Κουσκουσώτο με γαρίδα.

Γλυκός επίλογος: ένα καυτό σουφλέ πορτοκαλιού που συνοδεύεται από παγωτό βανίλια. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σουφλέ πορτοκαλιού.
Σουφλέ πορτοκαλιού.

Συνολικά η εμπειρία από την επίσκεψη στο Sea You ήταν αυτό που λέμε cool, μια χαλαρή απολαυστική βραδιά με φίλους, ωραίες γεύσεις, καλό κρασί και γέλια, κάτω από μια τζαμαρία στην οποία έπεφτε μια καταρρακτώδης βροχή. Δώσαμε ραντεβού για Σάββατο μεσημέρι όπου μαθαίνω ότι γίνεται κέφι με μουσικές και μεζέδες, θυμίζοντας παλιό καλό Κολωνάκι. 

Info: Καρνεάδου 25 (Εμπορικό Κέντρο Λαιμού), Κολωνάκι, τηλ. 2107294056 
seayou-athens.com | instagram.com/seayou.athens
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 18:00 – 02:00, Σάββατο: 13:00 – 02:00, Κυριακή: 13:00 – 20:00
Τιμές: 40 με 60 ευρώ το άτομο ανάλογα με τις επιλογές από την ψαριέρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ