Πρόταση: Δείπνο σε αυτή τη ντιζαϊνάτη ταράτσα με θέα την Ακρόπολη και μισελανάτη υπογραφή -Στο Neoma - iefimerida.gr

Πρόταση: Δείπνο σε αυτή τη ντιζαϊνάτη ταράτσα με θέα την Ακρόπολη και μισελανάτη υπογραφή -Στο Neoma

μπαρ εστιατόριο ταράτσα θέα Ακρόπλη φωτισμένη νύχτα
Η φωτισμένη Ακρόπολη αποτελεί το ιδανικό φόντο για ένα μαγευτικό δείπνο στο rooftop του ξενοδοχείου Neoma, στο εστιατόριο Neoma Roof Garden.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Δοκιμάσαμε το καλοκαιρινό μενού του σεφ Παύλου Κυριάκη στο ονειρεμένο rooftop του design hotel Neoma. Mια απολαυστική βραδιά σε με μια από τις ωραιότερες μοντέρνες ταράτσες της Αθήνας. 

Η θέα από το τραπέζι μας, κόβει την ανάσα, χωρίς ίχνος υπερβολής. Η Ακρόπολη, κυριολεκτικά στο πιάτο. Δίπλα, μια ανάσα μακριά, ο κατάφυτος λόφος του Φιλιπάππου και απέναντί μας ο φωτισμένος Παρθενώνας και ο Λυκαβηττός. Πίσω μας, όλη φωτισμένη Αθήνα μέχρι τον Αργοσαρωνικό, με τα φώτα του ουρανοξύστη της Αθηναϊκής Ριβιέρας που χτίζεται να αναβοσβήνουν μέσα στη νύχτα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξεις, η θέα αυτής της ταράτσας είναι εκπληκτική.
Από όποια πλευρά κι αν κοιτάξεις, η θέα αυτής της ταράτσας είναι εκπληκτική.

Βρισκόμαστε στον περιφερειακό του Φιλοπάππου, στην ταράτσα, -στον τέταρτο όροφο- του ξενοδοχείου Neoma, με το υπέροχο μινιμαλιστικό ντιζάιν και είναι σαν να βρισκόμαστε στο πιο ψηλό σημείο της Αθήνας.

Μινιμαλ ντιζάιν, καλό φαγητό και προνομιακή θέα: το δειλινό στο Neoma Roof Garden τα έχει όλα.
Μινιμαλ ντιζάιν, καλό φαγητό και προνομιακή θέα: το δειλινό στο Neoma Roof Garden τα έχει όλα.

Από τη μια πλευρά υπάρχει μια μικρή πισίνα και από την άλλη ένα κατάλευκο λιτό μπαρ. Λευκά επίσης τραπέζια, μεταλλικές καρέκλες και χτιστοί καναπέδες, γυάλινα στηθαία, λαμπερές επιφάνειες που λάμπουν στο φως του φεγγαριού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αεροφωτογραφία της ταράτσας του design hotel Neoma στου Φιλιπάππου.
Αεροφωτογραφία της ταράτσας του design hotel Neoma στου Φιλιπάππου.

Μια μικρή μυσταγωγία, με ωραία ποτά και ένα εξαιρετικό κοσμοπολίτικο μενού με φίνα, γευστικά πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας με μεσογειακές και διεθνείς επιρροές, από τον μισελενάτο σεφ Παύλο Κυριάκη. 

Ο μισελενάτος σεφ Παύλος Κυριάκης.
Ο μισελενάτος σεφ Παύλος Κυριάκης.

Ο Κυριάκης είναι ένας ταλαντούχος σεφ με θητεία σε βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ο οποίος έχει ένα μαγειρικό εύρος που εκτείνεται από το fine dining μέχρι το street food, κι από τη γαλλική κουζίνα μέχρι το σουβλάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το καρπάτσιο λαβράκι στο εστιατόριο Neoma Roof Garden.
Το καρπάτσιο λαβράκι στο εστιατόριο Neoma Roof Garden.

Ο ίδιος κινείται με άνεση στις κουζίνες που αναλαμβάνει, αλλά και στα Δώδεκα Πιάτα, τη δική του μεταμοντέρνα ταβέρνα με τον χειροποίητο γύρο, τους πολυελαίους και τα παλιά λαϊκά τραγούδια στο Κουκάκι. Είναι ανοιχτό πνεύμα, ακομπλεξάριστος και έχει αυτό που λέμε «μαγικό χέρι». Στο Neoma Roof Garden, το οποίο φέτος πέρασε στη νέα του εποχή, έχει σχεδιάσει ένα έξυπνο μενού που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα, ποντάροντας στην καλή ελληνική πρώτη ύλη, τις καθαρές τεχνικές, αλλά και στη νοστιμιά. Το μενού του Παύλου Κυρίακη εκτελεί η εξαιρετική σεφ Ηλέκτρα Ρήγκου.

Πιάτα με ψάρι, θαλασσινά, κρέας και πάστα σε μια μοντέρνα, νόστιμη ελληνική κουζίνα από τον μισελενάτο σεφ Παύλο Κυριάκη.
Πιάτα με ψάρι, θαλασσινά, κρέας και πάστα σε μια μοντέρνα, νόστιμη ελληνική κουζίνα από τον μισελενάτο σεφ Παύλο Κυριάκη.

Η εποχικότητα, η αγνή πρώτη ύλη, η απλότητα, ένας σοφός γαστρονομικός μινιμαλισμός, η αύρα του μεσογειακού καλοκαιριού και το ελληνικό τοπικό στοιχείο που πρωταγωνιστεί, δημιουργούν μια αρμονική αλληλουχία γεύσεων, με υψηλές στιγμές που μαζί με τη μοναδική, προνομιακή θέα σε κάνουν να βλέπεις την Αθήνα με εντελώς άλλο μάτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η θέα από τον χώρο της πισίνας.
Η θέα από τον χώρο της πισίνας.

Ξαφνικά εδώ πάνω, νιώθεις σαν να είσαι τυλιγμένος σε μια κοσμοπολίτικη αύρα, σε μια ταράτσα-κόσμημα αστικής κομψότητας, μακριά από την καθημερινή ρουτίνα μιας πόλης που τη ζεις καθημερινά με όλα τα προβλήματα, τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις που έχεις ως μόνιμος κάτοικος.

Τα ποτά επιμελούνται οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Μάριος Ηλιόπουλος στο bar του Neoma Roof Garden.
Τα ποτά επιμελούνται οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Μάριος Ηλιόπουλος στο bar του Neoma Roof Garden.

Όταν απολαύσεις τις πρώτες γουλιές από το κοκτέιλ σου, τα αφήνεις όλα πίσω σου και είσαι απλώς ένας ταξιδευτής που έκανε στάση σε μια όμορφη πόλη του μεσογειακού νότου, με μια μακραίωνη, αρχέγονη ομορφιά που ανθίζει μπροστά στα μάτια σου. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ταράτσα βλέπει μέχρι τον Αργοσαρωνικό και την Αθηναϊκή Ριβιέρα.
Η ταράτσα βλέπει μέχρι τον Αργοσαρωνικό και την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Η δική μας εμπειρία 

Ξεκινήσαμε με μια spicy paloma και ένα φίνο κοκτέιλ που είχε ως βάση του το τζιν.

Spicy Paloma και κοκτέιλ με βάση τον τζιν / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Spicy Paloma και κοκτέιλ με βάση τον τζιν / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τα κοκτέιλ έχουν επιμεληθεί ο διεθνώς αναγνωρισμένος mixologist με πολυετή έρευνα στη γαστρονομική μίξη Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Μάριος Ηλιόπουλος, συνδυάζοντας το terroir και τα ελληνικά αποστάγματα με τις διεθνείς τάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ταραμάς με αυγοτάραχο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ταραμάς με αυγοτάραχο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το προζυμένιο χειροποίητο ψωμί που συνοδεύεται από εξαιρετικό ελαιόλαδο και ελιές.

Ένα τραγανό χειροποίητο ψωμί συνοδεύει τη σαλάτα με το κολοκύθι και τον ταραμά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ένα τραγανό χειροποίητο ψωμί συνοδεύει τη σαλάτα με το κολοκύθι και τον ταραμά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Είναι το ιδανικό ταίρι για ένα λεπτό στη γεύση, φίνο ταραμά με αυγοτάραχο Μεσολογγίου και τραγανές, χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H καταπληκτική σαλάτα με το κολοκύθι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
H καταπληκτική σαλάτα με το κολοκύθι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τις σαλάτες επιλέξαμε αυτή με το κολοκύθι, με κόκκινο μαρούλι, baby ρόκα, ματζουράνα, φρέσκια ρίγανη, καβουρδισμένο σουσάμι και ένα καταπληκτικό ελαφρύ και πολύ νόστιμο ξινοτύρι που ανακνύει μοναδικά τη φρεσκάδα του ωμού κολοκυθιού.

Καρπάτσιο λαβράκι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Καρπάτσιο λαβράκι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Συνεχίσαμε με ένα εξαιρετικό καρπάτσιο λαβράκι με πράσινες ελιές, μοσχολέμονο, ελαιόλαδο και φρούτα του πάθους. Οι απαραίτητες εδώ οξύτητες είναι αρμονικές και απολαυστικές δίνοντας μια απολαυστική γεύση στο ψάρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η calamarata με ραγού μανμιταριών  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η calamarata με ραγού μανμιταριών / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από τα πιάτα με πάστα, δοκιμάσαμε μια εθιστική calamarata με ένα πολύ νόστιμο ραγού μανμιταριών, με την ένταση να έρχεται από το θυμάρι και μια κρέμα ξινού τυριού.

Πάστα με ελληνικά υλικά και ιταλική νοστιμιά.
Πάστα με ελληνικά υλικά και ιταλική νοστιμιά.

Ωραίο πιάτο, ισορροπημένο και γευστικό. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τόμαχοκ μοσχαρίσια μπριζόλα   / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Τόμαχοκ μοσχαρίσια μπριζόλα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το κυρίως πιάτο μας ήταν μια μεγάλη τόμαχοκ μοσχαρίσια μπριζόλα σε medium rare ψήσιμο.

Η θέα στην Ακρόπολη από το τραπέζι μας   / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η θέα στην Ακρόπολη από το τραπέζι μας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Συνοδευόταν από ένα μπόλ λαχανικών με καψαλισμένους ανθούς του μπρόκολου και flakes ψητού καλαμποκιού, πατάτες Νάξου τηγανητές και μια σάλτσα τσιμιτσούρι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το γλυκό: ένα πλούσιο στη γεύση βάσκικο cheesecake  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το γλυκό: ένα πλούσιο στη γεύση βάσκικο cheesecake / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Επίλογος, ένα λαχταριστό βάσκικο cheesecake με κόκκινα φρούτα και λάιμ. 

Συνολικά η εμπειρία ήταν απολαυστική. Θέα σε αρμονία με τα καλά ποτά και το νόστιμο φαγητό. Κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα με το design να δημιουργεί μια zen αίσθηση χαλάρωσης. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H θέα στην κατάφυτη πλαγιά του λόφου Φιλοππάπου  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
H θέα στην κατάφυτη πλαγιά του λόφου Φιλοππάπου / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Info: Neoma Roof Garden, Μουσών 13, Φιλοπάππου, τηλ. 2130883945 | Instagram: @neomahotel
Τιμές: 50 με 60 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό, κατά μέσο όρο. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ