H ανατολίτικη καντίνα με τα κεμπάπ στο Γκάζι και 4 ακόμα αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας - iefimerida.gr

H ανατολίτικη καντίνα με τα κεμπάπ στο Γκάζι και 4 ακόμα αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας

κεμπάπ πίτα ντομάτα άνδρας χέρι καντίνα Mirlo Γκάζι
Στο Mirlo στο Γκάζι για ανατολίτικες/μεσογειακές νοστιμιές / Φωτογραφία: mirlo_kebabs/Ιnstagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Πέντε νέα μαγαζιά που προστέθηκαν αυτό το καλοκαίρι στον αθηναϊκό γαστρονομικό χάρτη έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, στόμα με στόμα, και συζητιούνται για το φαγητό τους.

Η γαστρονομική σκηνή της Αθήνας δεν κλείνει ποτέ. Ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι καινούργια μαγαζιά κάνουν την εμφάνισή τους και νέα πρότζεκτ καταφέρνουν να τραβήξουν την προσοχή. Βάζουμε, λοιπόν, pin στις νέες αφίξεις της εστίασης και κάνουμε tour σε κάθε γωνιά της πόλης, από το Γκάζι μέχρι τη Γλυφάδα κι από την Πλατεία Αγίων Θεοδώρων στο κέντρο μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mirlo: Η... καντίνα με τα κεμπάπ στο Γκάζι

To αδερφάκι του πολυσυζητημένου Feyrouz, που άνοιξε στο Γκάζι, είναι ένα μαγαζί που ενδύεται το κόνσεπτ της καντίνας, σερβίροντας ζουμερό κεμπάπ και λοιπές λαχταριστές νοστιμιές που συνδυάζουν την κουζίνα της Ανατολής με τη Μεσόγειο. Πρόκειται για μια εικονική καντίνα: ένα κανονικό μαγαζί με τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της οδού Ελασιδών στο Γκάζι, το οποίο στην πρόσοψή του έχει με λευκό χρώμα, σχηματισμένο στον τοίχο, το περίγραμμα μιας καντίνας.

Το Mirlo παντρεύει τη street food φιλοσοφία μιας καντίνας, αλλά με την ποιότητα ενός έθνικ εστιατορίου με σεφ.

Κρασί, κεμπάπ και ανατολίτικοι μεζέδες και σαλάτες στο Mirlo στο Γκάζι / Φωτογραφία: mirlo_kebabs/Ιnstagram
Κρασί, κεμπάπ και ανατολίτικοι μεζέδες και σαλάτες στο Mirlo στο Γκάζι / Φωτογραφία: mirlo_kebabs/Ιnstagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ιδιοκτήτης του Feyrouz, Ανδρέας Κιλτσικσής, συνεργάζεται με τον σεφ Βασίλη Χαμάμ και τον Ανδρέα Νικολόπουλο, δημιουργώντας ένα μενού που έχει πολλές επιλογές: κεμπάπ, γιαουρτλού, ζουμερές σαλάτες με μεσογειακά λαχανικά και φρούτα, έθνικ ανατολίτικους μεζέδες, βασισμένες σε πειραγμένες ή αυθεντικές λεβαντίνικες νοστιμιές και συνταγές από τη Συρία, το Ιράν κ.λπ.
Ιnfo: Mirlo, Ελασιδών 5, Γκάζι, τηλ.: 2161004220

Άθος: Η ελληνική μετα-ταβέρνα της Ακαδημίας Πλάτωνος

Στις αρχές του καλοκαιριού μια μεταμοντέρνα εκδοχή της ελληνικής ταβέρνας, ή ακριβέστερα του παλιού καλού μαγειρείου, άνοιξε στην Ακαδημία Πλάτωνος, δυο-τρεις δρόμους πάνω από τη Λεωφόρο Αθηνών, κοντά στην Ταβέρνα των Φίλων.

Λαδερά και μαγειρευτά με κρέας και ψάρι στο Άθος στην Ακαδημία Πλάτωνος / Φωτογραφία: athos.athens/Ιnstagram
Λαδερά και μαγειρευτά με κρέας και ψάρι στο Άθος στην Ακαδημία Πλάτωνος / Φωτογραφία: athos.athens/Ιnstagram

Τρεις φίλοι -οι Δημήτρης Γραμματικάκης, Δημήτρης Χατζηβασιλείου και Παναγιώτης Πανταζής-, οι οποίοι γνωρίστηκαν στο εστιατόριο Pharaoh όπου συνεργάζονταν, άνοιξαν το δικό τους μαγαζί, σε έναν χώρο απλό που δίνει έμφαση στην ανοιχτή του κλασική inox κουζίνα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η κατσαρόλα έχει την τιμητική της στο Άθος / Φωτογραφία: athos.athens/Ιnstagram
Η κατσαρόλα έχει την τιμητική της στο Άθος / Φωτογραφία: athos.athens/Ιnstagram

Το Άθος, με ένα μικρό ευέλικτο μενού δώδεκα πιάτων που αλλάζει συχνά, συν τις εμπνεύσεις της κουζίνας που μετουσιώνονται σε λαχταριστά πιάτα ημέρας, υπηρετεί την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που στηρίζεται στη μαμαδίστικη νοστιμιά και στα αγνά καλά υλικά από την ελληνική ύπαιθρο. Μεζέδες, λαδερά και όσπρια (από μελιτζάνες μέχρι ρεβιθάδες), ελληνικές σαλάτες, μαγειρευτά ή ψητά κρέατα και ψαροφαγικές νοστιμιές, σε εκτελέσεις που ζητούν ψωμάκι (για βούτες) και καλό κρασί. 
Info: Άθος, Σιατίστης 9, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 2110084610

Hafu: Η πολυσυζητημένη επιστροφή του Κοντιζά στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων

Σε απόσταση αναπνοής από το Tantopo, ο Σωτήρης Κοντιζάς άνοιξε αυτό το καλοκαίρι, στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, το Hafu: ένα νέο μαγαζί με minimal ιαπωνική διακόσμηση βασισμένη στο ξύλο, όπου επαναφέρει στο αθηναϊκό κοινό τις κλασικές του -γνώριμες- γεύσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομα προκύπτει από την αγγλική λέξη «half», υποδηλώνοντας τη μεικτή καταγωγή του σεφ, η οποία αντικατοπτρίζεται επακριβώς, άλλωστε, στο μαγειρικό του DNA.

Τα πιάτα του Κοντιζά παίζουν με τις επιρροές του τόσο από τη μεσογειακή όσο και από την ιαπωνική κουζίνα, σε έναν δημιουργικό συνδυασμό που αρέσει πολύ. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις εδώ, αλλά η νοστιμιά και ο χαρακτήρας είναι απολαυστικά οικείος.
Ιnfo: Δραγατσανίου 8, Αθήνα, τηλ.: 2152155550

Dopios: Τώρα και στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το δημοφιλές μεζεδοπωλείο του Χριστόφορου Πέσκια και των αδελφών Πιτσιλή στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, αυτό το καλοκαίρι απέκτησε και τη νότια εκδοχή του: ένα ακόμα δίδυμο μαγαζί με το ίδιο μενού στη Γλυφάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O σεφ Χριστόφορος Πέσκιας / Φωτογραφία: dopiosrestaurant/Instagram
O σεφ Χριστόφορος Πέσκιας / Φωτογραφία: dopiosrestaurant/Instagram

Οι επισκέπτες της Αθηναϊκής Ριβιέρας απολαμβάνουν, σε τραπεζάκια έξω, μεζέδες φτιαγμένους με πρώτες ύλες από ελληνικά τοπικά προϊόντα και καλούδια φρέσκα από μικρούς καλούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα: από κεφτεδάκια μοσχομυριστά μέχρι τα signature γαριδάκια popcorn με τη σκορδαλιά μαύρου σκόρδου.

Tα τραπεζάκια έξω στο Dopios της Γλυφάδας / Φωτογραφία: dopiosrestaurant/Instagram
Tα τραπεζάκια έξω στο Dopios της Γλυφάδας / Φωτογραφία: dopiosrestaurant/Instagram

Η wine list εστιάζει στον ελληνικό αμπελώνα.
Info: Dopios Glyfada, Λαοδίκης 31, Γλυφάδα, τηλ.: 2108981747

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Mr. Poteto: Ένα νέο street food στη Γλυφάδα αφιερωμένο στις πατάτες

Ένα νέο conceptual street food στέκι στη Γλυφάδα, το οποίο δίνει έμφαση στην πατάτα σε διάφορες εκδοχές.

O χώρος του νέου street food μαγαζιού Mr. Poteto στη Γλυφάδα / Φωτογραφία: mrpoteto.gr/Instagram
O χώρος του νέου street food μαγαζιού Mr. Poteto στη Γλυφάδα / Φωτογραφία: mrpoteto.gr/Instagram

Οι πατάτες έρχονται από τα δικά τους χωράφια και καθαρίζονται στο χέρι πριν μετατραπούν σε πατατο-λιχουδιές που συνοδεύουν burgers, chicken wrap, lobster rolls, chicken nuggets κ.ά.

Τα signature corn dog του Mr. Poteto στη Γλυφάδα / Φωτογραφία: mrpoteto.gr/Instagram
Τα signature corn dog του Mr. Poteto στη Γλυφάδα / Φωτογραφία: mrpoteto.gr/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαλάτες, breakfast bowls συμπληρώνουν το μενού, ενώ υπάρχουν και πιάτα με κρέας και πατάτες, όπως το αργοψημένο χοιρινό, οι ξεψαχνισμένες μοσχαρίσιες στηθοπλευρές, αλλά και πιάτα με θαλασσινά και πατάτες, όπως οι γαρίδες tempura, οι καραβιδο-ουρές και τα καλαμαράκια τηγανητά.

Το Mr. Poteto στη Γλυφάδα ειδικεύεται στην πατάτα / Φωτογραφία: mrpoteto.gr/Instagram
Το Mr. Poteto στη Γλυφάδα ειδικεύεται στην πατάτα / Φωτογραφία: mrpoteto.gr/Instagram

Info: Mr. Poteto, Λεωφόρος Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 7 & Ανδρέα Παπανδρέου 14, Γλυφάδα, τηλ.: 2110083291

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ