Συνταγή για σπαγγέτι με κοκκινιστά κεφτεδάκια -Η πιο λαχταριστή, comfort μακαρονάδα - iefimerida.gr

Συνταγή για σπαγγέτι με κοκκινιστά κεφτεδάκια -Η πιο λαχταριστή, comfort μακαρονάδα

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια / Φωτογραφία: Shutterstock
Μακαρονάδα με κεφτεδάκια / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Μυρωδάτα κεφτεδάκια, πλούσια ντοματένια σάλτσα και φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα φαγητό;

Η μακαρονάδα με κεφτεδάκια έχει όλα τα στοιχεία για να μην μπορεί να της αντισταθεί κανείς, είτε είναι μακαρονάς είτε όχι. Αρωματικοί και αφράτοι κεφτέδες, μαγειρεύονται σε μελωμένη σάλτσα ντομάτας και λούζουν πλουσιοπάροχα ένα βαθύ πιάτο γεμάτο καυτά ζυμαρικά. Και το καλύτερο; όλα αυτά στο τέλος πασπαλίζονται με μπόλικο τριμμένο τυρί, ιδανικά παρμεζάνα ή πεκορίνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τώρα που σας άνοιξα την όρεξη και έχω όλη σας την προσοχή πάμε να δούμε πως θα φτιάξετε σπίτι το πιάτο που σημάδεψε τον έρωτα της Λαίδης και του Αλήτη στην αγαπημένη ταινία του Disney, ξετρελαίνει τα παιδιά και δεν αφήνει ασυγκίνητους ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους:

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια / Φωτογραφία: Shutterstock
Μακαρονάδα με κεφτεδάκια / Φωτογραφία: Shutterstock

Συνταγή με σπαγγέτι για κοκκινιστά κεφτεδάκια

Για τα κεφτεδάκια

  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά ή σπάλα
  • 200 γρ. χοιρινό κιμά από σπάλα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φέτα ψωμιού, μουσκεμένη και στυμμένη καλά
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 4 φρέσκιες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 2 κονσέρβες κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι No 6

Για το σερβίρισμα

1 φλ. παρμεζάνα ή πεκορίνο, τριμμένα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και ζυμώνουμε δυνατά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει το μείγμα και να ανταλλάξουν γεύσεις και αρώματα τα υλικά. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια μεγέθους καρυδιού. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μπόλικο ελαιόλαδο (στάθμη 1-2 δάχτυλα). Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια  για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Δεν είναι απαραίτητο να ψηθούν τελείως αφού στη συνέχεια θα μαγειρευτούν και μαζί με τη σάλτσα. Με τρυπητή κουτάλα τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίσουν από τα πολλά λάδια.

Σάλτσα ντομάτας: Σε μέτρια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και το μπαχάρι για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ρίγανη, τη ζάχαρη και μπόλικο αλατοπίπερο. Βράζουμε για 10 λεπτά και βάζουμε μέσα τον βασιλικό και τα κεφτεδάκια. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σερβίρουμε καυτά με κεφτεδάκια, σάλτσα και μπόλικη παρμεζάνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ