Συνταγή: Πανεύκολη σκορδάτη μακαρονάδα με πλούσια σάλτσα τυριών -Έτοιμη σε 10΄ - iefimerida.gr

Συνταγή: Πανεύκολη σκορδάτη μακαρονάδα με πλούσια σάλτσα τυριών -Έτοιμη σε 10΄

Μακαρονάδα με σάλτσα τυριών / Φωτογραφία: Unsplash
Μακαρονάδα με σάλτσα τυριών / Φωτογραφία: Unsplash
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Φτιάχνουμε την πιο τυρένια σάλτσα για μακαρονάδα σε ελάχιστα λεπτά.

Μια μακαρονάδα είναι ό,τι πιο εύκολο και γρήγορο μπορούμε να φτιάξουμε όταν πεινάμε. Ειδικά όταν δεν έχουμε ιδιαίτερη διάθεση για μαγείρεμα ούτε διαθέσιμα υλικά για να ετοιμάσουμε κάτι άλλο τα ζυμαρικά είναι η πιο χορταστική επιλογή. Ευτυχώς πρόκειται για υλικό που νοστιμίζει εύκολα και ταιριάζει με τα πάντα. Κι αν η οποιαδήποτε σάλτσα τους πάει έτσι κι αλλιώς το τυρί είναι αυτό που τα απογειώνει. Μια σάλτσα από τυριά λοιπόν είναι η τέλεια ιδέα, ιδιαίτερα όταν θέλουμε να κάνουμε το φαγητό μας πλούσιο και χορταστικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδού μια συνταγή για να φτιάξετε μια τέτοια σάλτσα, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά σας, με ό,τι έχετε στο ψυγείο.

Σκορδάτη μακαρονάδα με σάλτσα τυριού

Υλικά για 4 μερίδες

  • 500 γρ. μακριά λαζάνια
  • 2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ φλ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για μισό λεπτό. Ρίχνουμε τα τυριά και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά (να δημιουργηθεί μια πηχτή σάλτσα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και με μια λαβίδα για ζυμαρικά μεταφέρουμε τα βρασμένα λαζάνια από την κατσαρόλα κατευθείαν στο τηγάνι με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tips

-Όσο περισσότερα και διαφορετικά τυριά βάλετε σε αυτή τη συνταγή τόσο πιο νόστιμη και ενδιαφέρουσα θα γίνει. Μπορείτε να προσθέσετε ας πούμε τριμμένη φέτα, κάποιο καπνιστό κασέρι, κατσικίσιο τυρί, ανθότυρο ή κατίκι. Ανάλογα με το πόσο έντονα είναι τα τυριά που θα βάλετε ρυθμίστε και το αλάτι που θα προσθέσετε για να μην σας βγει αλμυρή η σάλτσα.  

-Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τη συνταγή σας με λαχανικά μπορείτε μαζί με το σκόρδο να σοτάρετε και ένα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο αλλά και μερικά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ