Συνταγή για ελαφριά στραπατσάδα: Φουλ γεύση, με περισσότερες πρωτεΐνες και λιγότερα λιπαρά - iefimerida.gr

Συνταγή για ελαφριά στραπατσάδα: Φουλ γεύση, με περισσότερες πρωτεΐνες και λιγότερα λιπαρά

Ελαφριά στραπατσάδα με φρέσκια μυζήθρα / Φωτογραφά: Shutterstock
Ελαφριά στραπατσάδα με φρέσκια μυζήθρα / Φωτογραφά: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Με επιπλέον ασπράδια και φρέσκια μυζήθρα η αγαπημένη μας στραπατσάδα (ή καγιανάς) γίνεται πιο υγιεινή και θρεπτική από την κλασική χωρίς να χάνει ίχνος από τη νοστιμιά της.

Η στραπατσάδα (ή καγιανάς) είναι ένα πιάτο κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό καθώς οι βασικές της πρωταγωνίστριες, οι ντομάτες, αυτή την εποχή είναι πιο σαρκώδεις, πιο ζουμερές και πιο γλυκές από ποτέ. Επίσης, πρόκειται για ένα απολαυστικότατο πλήρες γεύμα, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας, αφού εκτός από τις βιταμίνες της φρέσκιας ντομάτας και τα αντιοξειδωτικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες (αυγά) και ασβέστιο (φέτα).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, τα αυγά, και συγκεκριμένα οι κρόκοι, και η φέτα ανεβάζουν αρκετά και τα λιπαρά που περιέχει το συγκεκριμένο φαγητό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το αποφεύγουμε ή να το καταναλώνουμε πιο σπάνια. Αντιθέτως, παραλλάσσοντάς το ελαφρώς μπορούμε να το έχουμε στο τραπέζι μας ακόμα και σε καθημερινή βάση. Παρακάτω σας έχουμε μια συνταγή με περισσότερα ασπράδια και φρέσκια μυζήθρα ή οποία γίνεται εξίσου εύκολα και γρήγορα με την κλασική στραπατσάδα και έχει την ίδια εξαιρετική γεύση. Σίγουρα όμως η παραλλαγή που σας προτείνουμε είναι σαφώς πιο ελαφριά, υγιεινή και θρεπτική αφού περιέχει περισσότερες πρωτεΐνες και λιγότερα λιπαρά.

Ελαφριά στραπατσάδα με φρέσκια μυζήθρα / Φωτογραφά: Shutterstock
Ελαφριά στραπατσάδα με φρέσκια μυζήθρα / Φωτογραφά: Shutterstock

Ελαφριά στραπατσάδα με περισσότερα ασπράδια και φρέσκια μυζήθρα

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες  
  • 4 κ.γ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 αυγά
  • 6 ασπράδια
  • 150 γρ. φρέσκια μυζήθρα, χοντροτριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 χούφτα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τις ντομάτες. Μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Όσο μαγειρεύονται οι ντομάτες, σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα, τα αυγά και τα ασπράδια. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθούν λίγο τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα, μέχρι να ψηθούν εντελώς τα αυγά. Προσθέτουμε τη μυζήθρα και τον βασιλικό και σερβίρουμε.

Tip
Για να γίνει ακόμα πιο υγιεινό και θρεπτικό το γεύμα σας, σερβίρετε τη στραπατσάδα με ανάμεικτή πράσινη σαλάτα (σπανάκι, ρόκα κ.ο.κ.), αγγούρι και πιπεριές, ή φασολάκια στον ατμό και φρυγανισμένο ψωμί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ