Χοιρινές μπριζόλες, πιπεριές και κρεμμύδια, σαν σε μπάρμπεκιου. Σε μισή ώρα, χωρίς κάρβουνα και φασαρίες.
Οι χοιρινές μπριζόλες είναι οι βασίλισσες της ψησταριάς. Αρέσουν σε όλους, ψήνονται γρήγορα και είναι πάντα νόστιμες και ζουμερές χωρίς πολλά πολλά επιπλέον υλικά. Επίσης, τα λαχανικά τους πάνε πολύ, ειδικά οι πιπεριές και τα κρεμμύδια που με το ψήσιμο μελώνουν, γλυκαίνουν και συνδυάζονται ωραία με τα λιπάκια του κρέατος.
Το υπαίθριο ψήσιμο, βέβαια, όσο χαλάει ο καιρός γίνεται όλο και δυσκολότερη πίστα, αν και είναι ο ιδανικός τρόπος για να απολαύσουμε στο έπακρο όλα τα παραπάνω.
Ευτυχώς, με μερικά μικρά κόλπα μπορούμε να τα βάλουμε όλα στον φούρνο και να έχουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα.
Ιδού μια εύκολη και γρήγορη συνταγή:

Χοιρινές μπριζόλες με καραμελωμένα λαχανικά
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη (γλυκιά) πιπεριά, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές ροδέλες
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
- 2 κ.γ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική ή 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις. Αλατοπιπερώνουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μπόλικο αλατοπίπερο και ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα απλώνουμε στο ταψί, πάνω και γύρω από τις μπριζόλες. Τοποθετούμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Tips
-Για να θυμίζει περισσότερο μπάρμπεκιου προσθέστε πάπρικα και μια κουταλιά της σούπας κέτσαπ.
-Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορείτε να βάλετε και μερικές πατάτες, κομμένες ροδέλες, στο ταψί. Ταιριάζει βέβαια γάντι και με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.