Συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό: Μαλακό και μελωμένο -Τρία κόλπα για να βγαίνει πάντα δεμένη η σάλτσα - iefimerida.gr

Συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό: Μαλακό και μελωμένο -Τρία κόλπα για να βγαίνει πάντα δεμένη η σάλτσα

Μοσχαράκι κοκκινιστό με σπαγγέτι / Φωτογραφία: Shutterstock
Μοσχαράκι κοκκινιστό με σπαγγέτι / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Με κρέας πλούσιο σε κολλαγόνο (ζελέ), μπόλικα κρεμμύδια και μια κουταλιά πελτέ φτιάχνουμε το πιο λαχταριστό ντοματένιο μοσχάρι.

Το κοκκινιστό μοσχάρι είναι στις δόξες του αυτή την εποχή.

Οι καλοκαιρινές ντομάτες είναι ώριμες, ζουμερές και πολύ γευστικές κι έτσι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στην κατσαρόλα, ειδικά όταν συνδυάζονται με τρυφερό κρέας και μπαχαρικά. Ωστόσο, μιλάμε για ένα all time classic φαγητό που μας αρέσει να μαγειρεύουμε και να απολαμβάνουμε όλο το χρόνο. Πώς όμως μπορούμε να πετύχουμε την ίδια νοστιμιά κάθε φορά;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μυστικό βρίσκεται στα υλικά και συγκεκριμένα σε τρία σημεία της συνταγής που εξασφαλίζουν την επιτυχία.

Το πρώτο και το σημαντικότερο είναι το κομμάτι του κρέατος που θα επιλέξουμε. Για να μαλακώσει καλά στο βράσιμο και να μελώσει πρέπει να περιέχει αρκετό κολλαγόνο (ζελέ), δηλαδή να είναι, π.χ., σπάλα ή μάγουλα. Επίσης, για να δέσει καλύτερα η σάλτσα θα πρέπει να βάλουμε αρκετά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ή λιωμένα στο μούλτι, τα οποία στο σοτάρισμα θα βγάλουν τα φυσικά τους σάκχαρα και θα δώσουν πυκνή υφή. Τέλος, και μετά από όλα τα παραπάνω, μια κουταλιά πελτέ αρκεί για να δώσει γεμάτο σώμα στα ζουμιά της κατσαρόλας.

Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι

Υλικά για 4 μερίδες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μοσχάρι σπάλα, σε μερίδες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, λιωμένα στο μούλτι
  • 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος ή λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 ή 10
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο

Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 5-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, τον πελτέ, τη δάφνη και το μπαχάρι. Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τον ζωμό και μπόλικο πιπέρι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 1 ½-2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει και να δέσει για τουλάχιστον μισή ώρα. Στο μεταξύ βράζουμε τα σπαγγέτι και όταν είναι έτοιμα σερβίρουμε μαζί με το κοκκινιστό και το κεφαλοτύρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ