Συνταγή: Μηλόπιτα με βελούδινη κρέμα και βουτυράτη βάση - iefimerida.gr

Συνταγή: Μηλόπιτα με βελούδινη κρέμα και βουτυράτη βάση

Μηλόπιτα με κρέμα / Φωτογραφία: Unsplash
Μηλόπιτα με κρέμα / Φωτογραφία: Unsplash
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο στην πιο λαχταριστή εκδοχή του, τη μηλόπιτα.

Φθινόπωρο σημαίνει μηλόπιτα, ζεστός καφές και μελαγχολικός καιρός. Με το που αρχίσουν οι πρώτες ψιχάλες, η καφετιέρα φίλτρου μπει στην πρίζα και το τσαγιερό βγει από το πάνω ντουλάπι, μας πιάνει μια λαχτάρα για μηλόπιτα. Άλλωστε τα μήλα είναι στην απόλυτη εποχή τους πιο φρέσκα, αρωματικά και τραγανά από ποτέ. Με δυο λόγια, δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να φτιάξουμε ένα γλυκό που να τα αποθεώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βέβαια, τα γλυκά με μήλα είναι άπειρα, ειδικά όσα τα συνδυάζουν με ζύμες. Εμείς θα φτιάξουμε μια εύκολη ανοιχτή μηλόπιτα, η οποία εκτός από ζουμερά Starking περιέχει και μεταξένια κρέμα βανίλιας. Κάτι μεταξύ τάρτας και μπουγάτσας, δηλαδή.

Μηλόπιτα με κρέμα / Φωτογραφία: Unsplash
Μηλόπιτα με κρέμα / Φωτογραφία: Unsplash

Μηλόπιτα με βελούδινη κρέμα και βουτυράτο φύλλο

Υλικά για 6-8 μερίδες

1 δόση ζύμης για τάρτες

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή τα σποράκια από έναν φρέσκο λοβό
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κόκκινα μήλα, κομμένα σε φέτες
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική

Εκτέλεση

Βάση: Βάζουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο (0,5 εκ.). Στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια μέτρια φόρμα τάρτας (διάμετρος 24 εκ.) με αποσπώμενα τοιχώματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρέμα: Σε ένα φλιτζάνι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουρ. Το υπόλοιπο το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.

Σύνθεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα τα μήλα. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να σταθεί για να σφίξει η κρέμα. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Tip

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι επίσης εξαιρετική με αχλάδια αλλά και με κυδώνια.  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ