28η Οκτωβρίου: Που θα φάμε στην Αθήνα μετά την παρέλαση - 6 επιλογές για ψητά, μαγειρευτά και μεζέδες - iefimerida.gr

28η Οκτωβρίου: Που θα φάμε στην Αθήνα μετά την παρέλαση - 6 επιλογές για ψητά, μαγειρευτά και μεζέδες

Τραπέζι γεμάτο μεζέδες στο Dopios στη Γλυφάδα / Φωτογραφία: Instagram
Τραπέζι γεμάτο μεζέδες στο Dopios στη Γλυφάδα / Φωτογραφία: Instagram
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου


Mεζεδοπωλεία και οικογενειακές ταβέρνες της Αθήνας που μας χορταίνουν με τους πιο νόστιμους τρόπους.

Μπορεί η εθνική επέτειος του «ΟΧΙ» να μην είναι συνδεδεμένη με ένα συγκεκριμένο φαγητό, όπως η 25η Μαρτίου με τον μπακαλιάρο-σκορδαλιά, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την αργία τρώγοντας έξω. Ευτυχώς η πόλη είναι γεμάτη με νόστιμες και καλοφτιαγμένες επιλογές για όλα τα γούστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γάκιας, Νέα Ερυθραία

Είτε μένεις βόρεια είτε όχι έχει νόημα να πάρεις την παρέα σου και να φτάσεις μέχρι αυτό το καφενείο. Η ατμόσφαιρα θυμίζει παλιά ελληνική ταινία και οι μεζέδες φτιάχνονται μόνο από αγνά υλικά σύμφωνα με παραδοσιακές συνταγές. Ντολμαδάκια χειροποίητα, ρεβιθάδα χυλωμένη, αφράτα κεφτεδάκια, αρνί μελωμένο και μύδια αχνιστά. Ό,τι πρέπει για ούζα και τσίπουρα. Αν είστε πολλοί, κάνε κράτηση για να είσαι σίγουρος.     

Ευαγγελιστρίας 16 & Κρήνης, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 6203 934

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Φιξάκι, Νέο Ηράκλειο

Ίδια φάση είναι και το ολοκαίνουργιο Φιξάκι στην εκκλησία του Αγίου Λουκά στο Ηράκλειο. Τίμιο και οικονομικό μζεδοπωλείο, με τραπεζάκια απλωμένα στην πλακόστρωτη πλατεία, μαγειρεύει ελληνικά και δημιουργικά. Τα κρεατικά του είναι πάντα ψημένα σωστά. Θα το καταλάβεις αμέσως μόλις δοκιμάσεις τα ζουμερά μπιφτέκια και το τρυφερό συκώτι γάλακτος. Για τους μερκαλήδες φτιάχνει και περιποιημένο φριγαδέλι. Πάρε επίσης σκιουφιχτά με σύγκλινο Μάνης και κρέμα γραβιέρας. Και φυσικά ένα βουνό φρέσκες τηγανητές πατάτες που τις κάνει τέλειες.

Ιωάννου Φιξ 10, Ηράκλειο, τηλ.: 210 2822 839

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από την Ευγενία στο Σύνταγμα / Φωτογραφία: iefimerida.gr
Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι από την Ευγενία στο Σύνταγμα / Φωτογραφία: iefimerida.gr

Το παραδοσιακό – Ευγενία, Σύνταγμα

Σε αυτό το μέρος θα φας όπως θα έτρωγες στο σπίτι της μαμάς σου ή της γιαγιάς σου. Αυθεντικά ελληνικά πιάτα, φρεσκομαγειρεμένα και πεντανόστιμα. Χωριάτικη, μουσακάς, γεμιστά, λεμονάτο κοτόπουλο, λαχανοντολμάδες και γιουβέτσι είναι μόνο μερικά από όσα φτιάχνει καθημερινά. Οι μερίδες είναι κάτι παραπάνω από γενναιόδωρες και η νοστιμιά τους κλάσεις ανώτερη από οτιδήποτε τουριστικό υπάρχει εκεί γύρω. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βουλής 44Α, Αθήνα 105 58, τηλ.: 210 3214 121

Άμα Λάχει, Εξάρχεια

Το ομορφότερο μέρος για να περάσεις ένα μεσημέρι αργίας με την οικογένεια σου τρώγοντας νοστιμιές είναι το Άμα Λάχει στα Εξάρχεια. Το σκηνικό του είναι απίστευτο καθώς πρόκειται για το κτίριο και την αυλή ενός παλιού σχολείου. Είτε μέσα καθίσεις είτε έξω είναι το ίδιο ωραία. Επίσης, ό,τι και να παραγγείλεις είναι το ίδιο νόστιμο, οπότε όλα εξαρτώνται από τα γούστα σου. Η κουζίνα του είναι ελληνική με χαρακτήρα σπιτικό, υλικά εκλεκτά και δημιουργική διάθεση. Κρέατα καλοψημένα, γιουβέτσια χυλωμένα άψογα, οσπριάδες με θαλασσινά, ολόφρεσκα ψάρια με πουρέδες βελούδινους και αέρινα γλυκά που δεν μπορείς εύκολα να παραλείψεις ακόμη κι αν έχεις χορτάσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλλιδρομίου 69, τηλ.: 210 3845 978

Μαργαρώ

Αν θες θάλασσα, και στο μάτι αλλά και στο πιάτο, πήγαινε στη Μαργαρώ. Στην all time classic πειραιώτικη ψαροταβέρνα θα απολαύσεις τα πιο νόστιμα τηγανητά ψάρια και θαλασσινά που έχεις φάει ποτέ. Τραγανά μπαρμπούνια, ολόφρεσκα κουτσομουράκια και ωραίες γαρίδες έρχονται ζεστά ζεστά στο τραπέζι. Μια πληθωρική χωριάτικη, μπόλικο ψωμί και καλό κρασί αρκούν για να νιώσεις πλήρης.

Λεωφ. Χατζηκυριάκου 126, Πειραιάς 185 38, τηλέφωνο: 210 4514 226

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Dopios

Το μοντέρνο μεζεδοπωλείο της πλατείας Αγίων Θεοδώρων που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την πρώτη στιγμή εδώ και λίγους μήνες έχει κι άλλο πόστο, στη Γλυφάδα αυτή τη φορά. Οι μεζέδες φέρουν τη μαγειρική σφραγίδα του Χριστόφορου Πέσκια οπότε αυτό από μόνο του εξασφαλίζει την απόλαυση και αρκεί για να σε πείσει να κατέβεις μέχρι εκεί κάτω. Βελούδινοι γίγαντες Καστοριάς πλακί με μεταξένιο χούμους, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, μελωμένο χταπόδι με φάβα Σαντορίνης, αρνίσια γλυκάδια γάλακτος που λιώνουν στο στόμα και μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κάπαρης είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που φτιάχνονται αποκλειστικά με ντόπια προϊόντα μικρών παραγωγών.     

Λαοδικης 31, Γλυφάδα, τηλ.: 210 8981 747

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ