Συνταγή για την πιο εύκολη ψαρόσουπα -Με μπακαλιάρο και λαχανικά, έτοιμη σε μισή ώρα - iefimerida.gr

Συνταγή για την πιο εύκολη ψαρόσουπα -Με μπακαλιάρο και λαχανικά, έτοιμη σε μισή ώρα

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο / Φωτογραφία: Shutterstock
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Φθινοπωρινή ψαρόσουπα με το πιο αγαπημένο ψάρι κάθε εποχής.

Ο μπακαλιάρος είναι το πιο αγαπημένο ψάρι των Ελλήνων. Άσχετα αν είναι συνδεδεμένος με μια συγκεκριμένη γιορτή, είναι ένα υλικό που μπαίνει αρκετά συχνά σε όλα τα σπίτια αφού είναι οικονομικό, νόστιμο και εξαιρετικά ευέλικτο στο μαγείρεμα. Εκτός από το τηγάνισμα λοιπόν, του πηγαίνουν και άλλες τεχνικές και φυσικά κάνει ωραία σούπα όπως όλα σχεδόν τα ψάρια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την εποχή οι σούπες έχουν την τιμητική τους λόγω καιρού. Μια ψαρόσουπα όμως με μπακαλιάρο προσφέρει πολλά περισσότερα από θαλπωρή και νοστιμιά. Πλούσιος σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, Ω3 λιπαρά οξέα, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνες B ο μπακαλιάρος συνδυάζεται με λαχανικά γεμάτα αντιοξειδωτικά σε ένα λαχταριστό πιάτο γεμάτο θρέψη. Πάρτε φιλέτα, φρέσκα ή κατεψυγμένα, και φτιάξτε την πιο γρήγορη ψαρόσουπα που έχετε φτιάξει ποτέ.

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο / Φωτογραφία: Shutterstock
Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο / Φωτογραφία: Shutterstock

Ψαρόσουπα με μπακαλιάρο

Υλικά για 4-6 μερίδες

  • 750 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου, φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • ½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλες πατάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κούπα λάχανο, ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε 5 ποτήρια βραστό νερό και αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια). Βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Προσθέτουμε το ψάρι και βράζετε για 10 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το λεμόνι και σερβίρουμε.

Tip

Αν θέλετε τη σούπα πιο πηχτή και δεμένη μπορείτε να λιώσετε στο μούλτι 1-2 κουτάλες από το περιεχόμενο της κατσαρόλας και να το ανακατέψετε ξανά με την υπόλοιπη.  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ