Συνταγή: Χοιρινό μαγειρεμένο με μπύρα -Έτοιμο σε 30´, λιώνει στο στόμα - iefimerida.gr

Συνταγή: Χοιρινό μαγειρεμένο με μπύρα -Έτοιμο σε 30´, λιώνει στο στόμα

Χοιρινή τηγανιά με μπίρα / Φωτογραφία: Shutterstock
Χοιρινή τηγανιά με μπίρα / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Με μαύρη μπύρα, σκόρο και μπόλικο μαϊντανό φτιάχνουμε το πιο νόστιμο χοιρινό στο τηγάνι.

Το χοιρινό είναι ένα γευστικό και τρυφερό κρέας που γίνεται με χίλιους τόπους, γι αυτό και το προτιμάμε ιδιαιτέρως. Από τη μεγαλειώδη απλότητα μιας ψητής πανσέτας ή μιας φουρνιστής μπριζόλας μέχρι τον πληθωρικό χαρακτήρα του γεμιστού ρολού ή της σουβλιστής γουρουνοπούλας, όλες οι συνταγές με χοιρινό έχουν τη δική τους ξεχωριστή χάρη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει όμως κι ένα πιάτο, η τηγανιά, που ξεχωρίζει στο μυαλό και στην καρδιά μας. Σήμα κατατεθέν της φιλοσοφίας των μεζέδων, της κοινωνικής συνύπαρξης και του μοιράσματος που αγαπάμε πολύ στην Ελλάδα η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται γρήγορα και είναι απίστευτα νόστιμη. Και το καλύτερο; Με μια εξίσου εύκολη και γευστική γαρνιτούρα, όπως ας πούμε μια τηγανιά πατάτες ή ένα αφράτο πιλάφι μετατρέπεται σε χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.

Παρακάτω σας δίνουμε μια συνταγή με μπύρα που κάνει την τηγανιά ακόμα πιο νόστιμη δίνοντας ιδιαίτερη σπιρτάδα στη μελωμένη σάλτσα της.

Χοιρινή τηγανιά με μπύρα / Φωτογραφία: Shutterstock
Χοιρινή τηγανιά με μπύρα / Φωτογραφία: Shutterstock

Χοιρινό με μπίρα στο τηγάνι

Υλικά για 4 μερίδες

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 750 γρ. χοιρινή σπάλα, χωρίς κόκαλο, σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml), κατά προτίμηση μαύρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το χοιρινό για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Με μια τρυπητή κουτάλα το βγάζουμε σε μια πιατέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια) και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε ξανά το κρέας μέσα στο τηγάνι και σβήνουμε με την μπύρα. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακινούμε ελαφρά και αφήνουμε μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip
Όπως είπαμε και παραπάνω μπορείτε να απολαύσετε την τηγανιά και ως κύριο γεύμα συνδυάζοντας την με πατάτες, ρύζι ή μπόλικη σαλάτα. Η χωριάτικη, για παράδειγμα, της πηγαίνει εξαιρετικά.   

Μαύρη, κόκκινη και ξανθιά μπύρα / Φωτογραφία: Shutterstock
Μαύρη, κόκκινη και ξανθιά μπύρα / Φωτογραφία: Shutterstock

Ποια μπύρα  είναι κατάλληλη για μαγείρεμα;

Πρακτικά όλες οι μπύρες μπορούν να μπουν στις συνταγές μας. Γενικά ισχύει ό,τι και για το κρασί: «Ποτέ μη βάζετε στο φαγητό σας μια μπίρα που δεν θα πίνατε». Με λίγα λόγια, όσο πιο νόστιμη, ποιοτική και του γούστου σας είναι μια μπίρα τόσο καλύτερο γίνεται και το φαγητό. Επίσης, καλό θα είναι να συνοδεύσετε το γεύμα σας με την ίδια μπίρα που χρησιμοποιήσατε και για να το μαγειρέψετε ώστε να υπάρχει αρμονία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χοιρινό συνταγή συνταγές μπίρα τηγάνια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ