5 νόστιμες εμπειρίες στη Ζάκυνθο: Από fine dining σε πεντάστερο μέχρι μερακλήδικα σουβλιστά σε ταβέρνα - iefimerida.gr

5 νόστιμες εμπειρίες στη Ζάκυνθο: Από fine dining σε πεντάστερο μέχρι μερακλήδικα σουβλιστά σε ταβέρνα

Fiore Fine Dining, Lesante Cape Resort & Villas / Φωτογραφία: Facebook
Fiore Fine Dining, Lesante Cape Resort & Villas / Φωτογραφία: Facebook
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Πανέμορφη και πολυσύχναστη, η Ζάκυνθος έχει γευστικές επιλογές για όλα τα γούστα και για κάθε budget.

Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί καταπράσινο, γεμάτο εξωτικές αμμουδιές και εντυπωσιακές βραχώδης παραλίες, τιρκουάζ νερά, ελαιώνες, αμπελώνες και περιβόλια. Η εύφορη γη της και η πλούσια θάλασσα της, εκτός από ένα μέρος απαράμιλλης ομορφιάς που αξίζει να επισκεφθείτε, την κάνουν και έναν τόπο παραγωγής μεγάλης ποικιλίας προϊόντων. Η μαγειρική της παράδοση και ο ξεχωριστός τρόπος που αποδίδεται σήμερα την κάνουν γαστρονομικό προορισμό που κρύβει θησαυρούς, μικρούς και μεγάλους. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Fiore Fine Dining

Το Lesante Cape Resort & Villas είναι ένα πανέμορφο «χωριό» που συνδυάζει την αυθεντική παράδοση με τις σύγχρονες ανέσεις. Βίλες και δωμάτια από πέτρα και ξύλο, πολυτελείς πισίνες και εστιατόρια δένουν αρμονικά με την πλακόστρωτη πλατεία, το γραφικό καφενείο, τα πλούσια μποστάνια, το περιποιημένο αμπέλι και τον καταπράσινο ελαιώνα. Και το καλύτερο; Όλα αυτά είναι τοποθετημένα στο Ακρωτήρι, σε ένα ήσυχο σημείο πάνω από το Τσιλιβί όπου η θεά είναι πραγματικά μαγική. Μέσα σε όλη αυτή την ομορφιά και την ηρεμία λοιπόν βρίσκεται το γαστρονομικό εστιατόριο Fiore. Με όλο το Ιόνιο στα πόδια του αυτό το μέρος σου δίνει την αίσθηση ότι πετάς. Χαμηλά φώτα και live σαξόφωνο επιτείνουν τον ρομαντισμό. Σε αυτό ακριβώς το σκηνικό, ο βραβευμένος executive chef του ξενοδοχείου Νίκος Ισπυρούδης και η ομάδα του αφηγούνται τις πιο γευστικές ιστορίες της ζακυνθινής και της επτανησιακής κουζίνας χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές,

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υλικά τους παράγονται στο Lesante ή έρχονται από το υπόλοιπο νησί πάντα με γνώμονα την κορυφαία ποιότητα. Με εμφάνιση προσεγμένη και χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, οι πρωτότυπες ιδέες γίνονται πιάτα που έχουν φαντασία αλλά όχι υπερβολή. Το αποτελέσμα; Απλό και ουσιώδες: βαθιά γεύση σε κάθε μπουκιά. Η φίνα νερατζοσαλάτα με παλαμίδα, η πεντανόστιμη νεροκρεμμυδόπιτα με πρέντζα Κεφαλονιάς και μοσχαρίσιο ζωμό, το ιδιαίτερο μπαρμπούνι σαβόρο με τραγανό σαλάμι Λευκάδος και καπνιστό χέλι και το ολόφρεσκο λαβράκι φρικασέ με άγρια χόρτα είναι μόνο μερικά από όσα ξεχωρίζουν για την τεχνική αρτιότητα και την γευστική υπεροχή τους. Στο ίδιο υψηλό επίπεδο και τα γλυκά με την αέρινη πάβλοβα και το εθιστικά αρωματικό παγωτό μελισσόχορτο να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Ακρωτήρι, τηλ.: 2695 044 495

Παραδοσιακή ταβέρνα «Ο αδερφός του Κώστα»
Παραδοσιακή ταβέρνα «Ο αδερφός του Κώστα»
Μαγειρευτό κουνέλι με τηγανητές πατάτες
Μαγειρευτό κουνέλι με τηγανητές πατάτες
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τοπικό γλυκό «Φρυγανιά»
Τοπικό γλυκό «Φρυγανιά»

Ο αδερφός του Κώστα

Παραδοσιακή ταβέρνα που λειτουργεί από το 1978 σε έναν χώρο που είναι βγαλμένος από παραμύθι. Πέτρινο κτίσμα με κεραμίδια και διακοσμητικά στοιχεία-κειμήλια που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες καθημερινότητας άλλων εποχών. Τεράστια πλακόστρωτη αυλή γεμάτη δέντρα, λουλούδια και ξύλινα τραπεζάκια στρωμένα στην πένα είναι η πρώτη εικόνα που αντικρίζεις μπαίνοντας. Τα κρεμαστά φαναράκια φωτίζουν διακριτικά κάθε γωνιά και σε αφήνουν να φας με την ησυχία σου από τη δύση του ηλίου και μετά (το μαγαζί λειτουργεί μετά τις 18:00). Όσο για το προσωπικό, ευγενικό και γρήγορο, συμβάλει θετικά στην όλη εμπειρία. Οι γεύσεις εδώ είναι ντόπιες από το Α έως το Ω. Πρώτες ύλες που παράγονται στο νησί, συνταγές βγαλμένες κατευθείαν από την πατροπαράδοτη κουζίνα του νησιού, φροντισμένο μαγείρεμα και μπαμπάτσικες μερίδες.

Το ζακυνθινό κοκκινιστό μοσχοβολάει μπαχαρικά και λιώνει στο στόμα ενώ τα ζυμαρικά που το συνοδεύουν είναι βρασμένα άψογα και πάνε τέλεια με το πικάντικο λαδοτύρι που έχουν από πάνω. Εξίσου απολαυστικό και το κουνέλι που μαγειρεύεται με μπόλικα κρεμμύδια, σκόρδα και φρέσκα μυρωδικά και σβήνεται με λευκό κρασί. Πλάι του, χρυσαφένιες πατάτες τηγανητές για βουτιές στη μελωμένη σάλτσα. Στα plus, η μεγάλη και υπεραναλυτική λίστα κρασιών που κλέβει τις εντυπώσεις ενώ κανείς δεν φεύγει από εδώ αν δεν απολαύσει πρώτα ένα λαχταριστό κομμάτι φρυγανιά, ένα τοπικό γλυκό με σιροπιαστή βάση, βελούδινη κρέμα βανίλια και ανάλαφρη σαντιγί.    

Επαρ.Οδ. Ζακύνθου - Βασιλικού, Ζάκυνθος, τηλ.: 2695 035 347

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Seacret beach club

Στην παραλία Τσιλιβί, μια από τις πιο όμορφες και κοσμικές του νησιού, υπάρχει ένα μέρος που σε προδιαθέτει να περάσεις εκεί όλη σου τη μέρα. Παρά τη φασαρία και την κίνηση της μεγάλης αυτής παραλίας το Seacret καταφέρνει να σου εξασφαλίσει ησυχία και απομόνωση καθώς είναι τοποθετημένο πιο μέσα από τα υπόλοιπα μαγαζιά χωρίς όμως να απέχει και πολύ από την ακροθαλασσιά. Το σκηνικό είναι παραδεισένιο καθώς είναι γεμάτο ξαπλώστρες-κρεβάτια με παχιά, άνετα στρώματα, μεγάλες ομπρέλες και δέντρα που σε καλύπτουν όποια κατεύθυνση και να έχει ο ήλιος κάθε στιγμή της ημέρας. Στη διακόσμηση κυριαρχούν το λευκό και το ξύλο ενώ οι boho πινελιές και τα χρωματιστά εξωτικά στοιχεία δίνουν ζωντάνια το σύνολο. Στα συν, το φιλικό και υπερεξυπηρετικό προσωπικό.

Ξεκινά τη μέρα σου με περιποιημένο καφέ, βουτιές, ηλιοθεραπεία και ένα ελαφρύ σνακ όπως π.χ. τη φρεσκότατη και νοστιμότατη σαλάτα του Καίσαρα που έρχεται τυλιγμένη σε αραβική πίτα. Όταν πεινάσεις όμως για τα καλά ανέβα στη στιλάτη υπαίθρια τραπεζαρία με τα bamboo τραπεζοκαθίσματα και τα vintage έπιπλα και απόλαυσε ένα πληθωρικό burger με ζουμερό μπιφτέκι και τραγανές πατάτες ή ένα αυγολεμονάτο ριζότο με φρέσκα κολοκυθάκια και γαρίδες. Κι επειδή, σε τέτοια περιβάλλοντα και φάσεις ένα κοκτέιλ πάντα τραβιέται πάρε τη δυνατή παραλλαγή του Zombie που φτιάχνουν πολύ ωραία ή μια πειραγμένη, δροσερή Paloma που την πετυχαίνουν εξίσου. Το καλύτερο το άφησα για το τέλος φυσικά και σου προτείνω κι εσένα να το αφήσεις τελευταίο για να το ευχαριστηθείς στο έπακρο. Στο Seacret, σε ένα κιόσκι πλάι στο κύμα, κάνουν και μασάζ με έλαια και όλα όσα χρειάζεσαι όχι απλά για να χαλαρώσεις αλλά για να γίνεις εντελώς «αλοιφή». Οπότε κλείσε οπωσδήποτε ραντεβού και απόλαυσέ το!     

Παραλία Τσιλιβί, τηλ.: 6940302 235, 26950 42 222

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σουβλιστο γουρουνόπουλο γάλακτος
Σουβλιστο γουρουνόπουλο γάλακτος

Taverna Florida

Σε αυτήν την ταβέρνα που βρίσκεται ακριβώς πάνω στον δρόμο, από την πόλη προς το Βασιλικό, οι σούβλες γυρνάνε όλη την ημέρα. Είτε περάσεις πρωί πηγαίνοντας για μπάνιο στις κοντινές πανέμορφες παραλίες είτε μεσημέρι-απόγευμα γυρνώντας το σκηνικό είναι ακριβώς το ίδιο. Από τη μια μεριά βλέπεις ψησταριές γεμάτες εκλεκτά κρέατα και από την άλλη τραπέζια κάτω από τον ίσκιο με θέα τη θάλασσα. Ακόμη κι αν δεν έρθεις επί τούτου λοιπόν, συστημένος από κάποιον που έφαγε καλά και στο προτείνει, η όλη φάση είναι τόσο δελεαστική που δεν υπάρχει περίπτωση να κρατηθείς και να μη σταματήσεις.

Γουρουνάκια γάλακτος, αρνιά και κοντοσούβλια είναι μόνο μερικά από όσα σε περιμένουν, ζεστά και λαχταριστά, για να τα απολαύσεις. Αντάξια τους και όσα ψήνονται στη σχάρα: λεπτοκομμένα παϊδάκια, νόστιμες χοιρινές, τρυφερές μοσχαρίσιες και ζουμερά κοτοφιλέτα. Οι μερίδες είναι γενναιόδωρες (περιλαμβάνουν και μπόλικες πατάτες) οπότε όλα αυτά δεν χρειάζονται δίπλα τους τίποτα περισσότερο από μια χωριάτικη σαλάτα (η οποία έρχεται επίσης σε huge ποσότητα). Η μαεστρία του ψήστη και η φρεσκάδα των υλικών (πολλά από αυτά δικής τους παραγωγής) είναι τα ξεκάθαρα πλεονεκτήματα αυτού του μαγαζιού που αξίζει να δοκιμάσεις.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επαρ.Οδ. Ζακύνθου - Βασιλικού, Ξηροκάστελλο, τηλ.: 2695 036 082

Nima seafood story

Αυτό το κομψό εστιατόριο στο Αργάσι φέρει υπογραφές που εγγυώνται την επιτυχία του αν και είναι ακόμα στα ξεκινήματα (μπορεί να είμαστε και οι πρώτοι που το γράφουμε). Η τοποθεσία του είναι ειδυλλιακή αφού βρίσκεται δίπλα στον Πύργο Δομενεγίνη και το εκκλησάκι του Αγίου Θεοδοσίου, δυο υπέροχα κτίσματα από την εποχή της εγκαθίδρυσης της ενετικής κυριαρχίας (τέλη 15ου αιώνα). Όλα τα τραπέζια βλέπουν θάλασσα ενώ η κουζίνα και το κελάρι στεγάζονται σε ένα εντυπωσιακό αρχοντικό. Οι ιδιοκτήτες, Μάρκος Πνευματικός και Νίκος Μυλωνάς, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις αφού εδώ και πολλά χρόνια διατηρούν το γνωστό και αγαπημένο, σε ντόπιους και ξένους, Alesta που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tο μενού το επιμελείται ο καταξιωμένος Νίκος Θωμάς (βλ. Simul, NiDo) ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση τιμάει τον όρο «μοντέρνα ψαροταβέρνα» βασισμένος καθαρά στην καλή πρώτη ύλη και το απλό μαγείρεμα. Το ίδιο και ο ταλαντούχος σεφ Πέτρος Γιατράς που καθημερινά, μαζί με την ομάδα του, δημιουργούν γαστρονομικές εμπειρίες, αυθεντικά ελληνικές, με ό,τι καλύτερο βγάζει η θάλασσα. Όσο για τα ποτά, εδώ τα κρασιά βασιλεύουν κι αυτό χάρη στον βαθιά γνώστη Διονύση Μπίθα (σομελιέ) ο οποίος όχι μόνο έχει την ιδανική πρόταση για κάθε πιάτο αλλά σε ταξιδεύει με τον πιο γλαφυρό τρόπο από την ζακυνθινή Βερντέα και το κεφαλλονίτικο Βοστιλίδι μέχρι το Φωκιανό των Κυκλάδων και το Μοσχάτο της Σάμου.

Η λευκή ταραμοσαλάτα είναι αφράτη και νόστιμη ενώ το λάδι μυρωδικών της δίνει μια αρωματική φρεσκάδα που της πάει πολύ. Το σεβίτσε λαβράκι μοσχοβολάει θάλασσα και πλημμυρίζει το στόμα με τη δροσιά του κόλιανδρου ενώ η πάναπλη σαλάτα με ολόγλυκιες ντομάτες, ξινομυζύθρα και κάπαρη είναι τόσο απολαυστική που τρώγεται σε 2-3 πιρουνιές. Το ψητό χταπόδι είναι μαλακό και έχει την ευχάριστη κάπνα από το κάρβουνο που πάει γάντι με τη γλυκόξινη κέτσαπ πιπεριάς που το συνοδεύει. Το πιάτο όμως που αποτελεί λόγο για να φτάσει κανείς μέχρι εδώ είναι αδιαμφισβήτητα το paccheri γαρίδας. Ζυμαρικά (σαν κοντά κανελόνια) που βράζουν σε μπισκ και σερβίρονται με τοματίνια κονφί και ταρτάρ γαρίδας. Μια λαχταριστή και καλομαγειρεμένη comfort βάση που απογειώνεται με τη φρεσκάδα του ωμού θαλασσινού παίζοντας ωραία το παιχνίδι των ισορροπιών σε επίπεδο αρωμάτων, γεύσεων αλλά και υφών. Στα γλυκά, ξεχωρίζει η φιτούρα Ζακύνθου: τραγνά στικ από μια κρέμα που μοιάζει με αυτή του γαλακτομπούρεκου σερβίρονται, ζεστά και λαχταριστά, με μπόλικο παγωτό κανέλα.

Αργάσι, τηλ.: 694 4851 215

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ