Συνταγή για σπιτική πίτσα σπέσιαλ με χειροποίητη ζύμη - iefimerida.gr

Συνταγή για σπιτική πίτσα σπέσιαλ με χειροποίητη ζύμη

Πίτσα σπέσιαλ / Φωτογραφία: Shutterstock
Πίτσα σπέσιαλ / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Η πιο απολαυστική πίτσα είναι αυτή που φτιάχνουμε μόνοι μας στο σπίτι με χειροποίητη ζύμη και μπόλικα υλικά.

Τυρί, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριά. Αυτή είναι μια τυπική πίτσα σπέσιαλ που περιλαμβάνεται σε κάθε κατάλογο που σέβεται τον εαυτό του. Από την old school πιτσαρία της γειτονιάς μέχρι το viral στέκι με τον ξυλόφουρνο που πρωταγωνιστεί στις πιο ψαγμένες πιάτσες της πόλης, όλοι φτιάχνουν μια τέτοια πίτσα η οποία ήταν, είναι και θα είναι best seller ακόμα κι αν δεν είναι φτιαγμένη άψογα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και τώρα που τη λιγουρεύτηκες ήδη, πριν πιάσεις το κινητό για να παραγγείλεις, σκέψου το ενδεχόμενο να τη φτιάξεις στο σπίτι. Θα ετοιμάσεις ένα ολόκληρο ταψί, θα βάλεις όσα υλικά θέλεις και θα την απολαύσεις με φίλους και οικογένεια σε λίγα λεπτά. Αν εξαιρέσεις την αναμονή του ζυμαριού άλλωστε δεν θέλει πάνω από μισή ώρα για να γίνει.

Πίτσα σπέσιαλ / Φωτογραφία: Shutterstock
Πίτσα σπέσιαλ / Φωτογραφία: Shutterstock

Πίτσα σπέσιαλ με χειροποίητη ζύμη

Υλικά για 2 μεγάλες πίτσες

Για τη ζύμη

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 500 γρ. αλεύρι για πίτσα (τύπου 00)
  • 350 ml νερό χλιαρό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 2 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 4 φέτες ζαμπόν, χοντροκομμένες
  • 6 φέτες μπέικον, χοντροκομμένες
  • ½ φλ. λευκά μανιτάρια, λεπτοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα ντοματίνια, κομμένα στα 4
  • ¼ κρεμμυδιού, λεπτοκομμένο
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, χοντροκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι διαλύουμε τη μαγιά σε μισό ποτήρι νερό και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε λίγο με το χέρι ρίχνοντας παράλληλα τμηματικά το υπόλοιπο νερό. Ζυμώνουμε το μείγμα για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη. Σκεπάζουμε με καθαρή και στεγνή βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο (δίπλα σε καλοριφέρ ή κάτω από κλιματιστικό) για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει καλά.

Τη χωρίζουμε σε δύο μπάλες και την απλώνουμε με τα χέρια σε λαδωμένο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. Απλώνουμε επάνω τη σάλτσα και μοιράζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει από κάτω. Κόβουμε και σερβίρουμε ζεστή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ