Με μοσχαρίσια σπάλα και πλευρώτους φτιάχνουμε το πιο γρήγορη και νόστιμη τηγανιά.
Η τηγανιά είναι ένα πιάτο ανεπανάληπτης νοστιμιάς που κατά κανόνα απολαμβάνουμε σε ταβέρνες και μεζεδοπωλεία. Ωστόσο, επειδή εξ ορισμού είναι ένα πιάτο με απλά υλικά που γίνεται εύκολα και γρήγορα, πρακτικά δεν έχουμε λόγο να μην το μαγειρεύουμε στο σπίτι. Η κλασική συνταγή προστάζει χοιρινό, όμως γίνεται ωραιότατη και με άλλα είδη κρέατος, από κοτόπουλο μέχρι αρνί.
Παρακάτω σας προτείνουμε μια εκδοχή με μοσχαρίσια σπάλα η οποία συνδυάζεται με πληθωρικά πλευρώτους και γίνεται ζουμερή και τρυφερή σε λίγα μόνο λεπτά.
 
    Τηγανιά express με μοσχάρι και μανιτάρια
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. μοσχαρίσια σπάλα, κομμένης σε κύβους (πλευρά: 2 εκ.)
- 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, χοντροκομμένα
- 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 1 σφηνάκι λευκό ξηρό κρασί
- χυμός από 1 λεμόνι
- ½ κ.γ. ρίγανη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το μοσχάρι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα μανιτάρια με το σκόρδο και σοτάροντας για 5 λεπτά ακόμα. Επιστρέφουμε στο τηγάνι το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακινούμε ελαφρά και αφήνουμε μισό λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Περιχύνουμε με το λεμόνι, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Tip
Μπορείτε να απολαύσετε την τηγανιά και ως κύριο πιάτο συνδυάζοντας την με ένα αφράτο λευκό πιλάφι ή μια τηγανιά πατάτες φυσικά.
 
            