Η ευκολότερη συνταγή για κόκκινη σάλτσα που πάει με όλα -Το υλικό που την απογειώνει το έχουμε όλοι στο ψυγείο - iefimerida.gr

Η ευκολότερη συνταγή για κόκκινη σάλτσα που πάει με όλα -Το υλικό που την απογειώνει το έχουμε όλοι στο ψυγείο

Σάλτσα ντομάτας με πιπεριά Φλωρίνης / Φωτογραφία: Shutterstock
Σάλτσα ντομάτας με πιπεριά Φλωρίνης / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Αυτή η κόκκινη σάλτσα γίνεται σε 15 λεπτά και είναι τόσο νόστιμη που τρώγεται ακόμα και με σκέτο ψωμί.

Το μεγαλύτερο μυστικό κάθε κόκκινης σάλτσας είναι η απλότητα. Ώριμες ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικός αρκούν για να φτιάξουμε λαχταριστή ναπολιτάνα που μπαίνει παντού, από την μακαρονάδα και την πίτσα μέχρι τα μαγειρευτά κεφτεδάκια και τις ψητές σαρδέλες. Ωστόσο, υπάρχει ένα ακόμα υλικό που της δίνει το κάτι παραπάνω και αυτή την εποχή δε λείπει από κανένα ψυγείο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόκειται για την πιπεριά η οποία δίνει επιπλέον σπιρτόζικη μυρωδιά και χαρακτηριστική πικάντικη γεύση, ακόμα κι αν δεν είναι καυτερή. Μια πράσινη πιπεριά καμπάνα για παράδειγμα ή μια πιπεριά Φλωρίνης απογειώνει το τελικό αποτέλεσμα χωρίς έξτρα κόπο.

Σάλτσα ντομάτας με πιπεριά Φλωρίνης / Φωτογραφία: Shutterstock
Σάλτσα ντομάτας με πιπεριά Φλωρίνης / Φωτογραφία: Shutterstock

Κόκκινη σάλτσα με πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά για 4 μερίδες

  • 2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι    
  • μια πρέζα βασιλικό αποξηραμένο ή ξερή ρίγανη

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με το καπάκι. Βράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό (ή τη ρίγανη), ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοβρασμένα σπαγγέτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tip
Για πιο έντονο αποτέλεσμα προφανώς και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καυτερή πιπεριά. Μίσό τσίλι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο είναι ό,τι πρέπει για τις παραπάνω αναλογίες ώστε να δώσει την κάψα του χωρίς να υπερκαλύψει όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ