Από πολιτικός μηχανικός, food blogger- Η Miss Tasty μάς ξεναγεί γαστρονομικά στη Θεσσαλία και μας δίνει τοπ συνταγές - iefimerida.gr

Από πολιτικός μηχανικός, food blogger- Η Miss Tasty μάς ξεναγεί γαστρονομικά στη Θεσσαλία και μας δίνει τοπ συνταγές

Η Miss Tasty aka Μαρία Πατσιά
Η Miss Tasty aka Μαρία Πατσιά
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η Μαρία Πατσιά, γνωστή στα social ως «Miss Tasty», άφησε τις μελέτες των έργων και αφιερώθηκε στη γαστρονομία προβάλλοντας συνταγές του τόπου της, τη Λάρισα. Η ίδια ξεναγεί το iefimerida γαστρονομικά στη Θεσσαλία και μας δίνει συνταγές για παραδοσιακές πίτες.

Μέσα από τον λογαριασμό της στα social, που αριθμεί 46 χιλιάδες ακολούθους, η Miss Tasty δίνει νόστιμες και εύκολες συνταγές για αλμυρές και γλυκές γεύσεις προβάλλοντας πολύ και την τοπική κουζίνα της Θεσσαλίας. Μεγαλωμένη στη Λάρισα, η Μαρία Πατσιά εργάστηκε για χρόνια ως πολιτικός μηχανικός, αλλά τελικά την κέρδισε η μαγειρική. Η ίδια δεν είναι από τις κλασικές περιπτώσεις των ανθρώπων που από μικροί μαγείρευαν και ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαγειρική μπήκε στη ζωή της ως φοιτήτρια, τα χρόνια που ήταν στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης, ενώ την περίοδο που μελετούσε για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις η αποφόρτισή της ήταν να χαζεύει τα βιβλία μαγειρικής. Μάλιστα, διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από βιβλία και περιοδικά μαγειρικής, έχει βιβλίο μέχρι με συνταγές της Κατοχής, και το excel της αριθμεί πάνω από 15.000 συνταγές, με τις καλύτερες να προέρχονται από τα τεφτέρια της χρυσοχέρας μαμάς και θείας.

Η Μαρία Πατσιά, γνωστή ως «Miss Tasty», μας ξεναγεί γαστρονομικά στην κουζίνα της Θεσσαλίας, μας δίνει tips για να φτιάξουμε νόστιμους μεζέδες με τσίπουρο και μοιράζεται δύο συνταγές για παραδοσιακές πίτες. Πρόσφατα στο βιογραφικό της πρόσθεσε το πρώτο της βιβλίο, «Σπιτική ζαχαροπλαστική», από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, που έχει 55 εύκολες συνταγές για να φτιάχνεται νόστιμα γλυκά στην κουζίνα σας.

Από την Πολεοδομία, στην κουζίνα

Η πρώτη επαφή με τη μαγειρική έγινε μέσα από βιβλία και περιοδικά συνταγών;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μαμά μου μαγείρευε πάρα πολύ και είχε στο σπίτι βιβλία μαγειρικής της Βέφας Αλεξιάδου. Εγώ, για να αποφορτιστώ από τη μελέτη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθόμουν στο σαλόνι και χάζευα τα βιβλία μαγειρικής. Δηλαδή, όταν ήθελα να ξεφύγω από τα ολοκληρώματα, τις ταλαντώσεις, την Οργανική και Ανόργανη Χημεία, διάβαζα μια συνταγή για γαλακτομπούρεκο: κοιτούσα τα υλικά, την εκτέλεση, έβλεπα τη φωτογραφία και ξεκουραζόμουν από τα απαιτητικά μαθήματα της Δέσμης. Προφανώς κληρονόμησα το χόμπι από τη μαμά μου, που μαζί με τη θεία μου αντάλλασσαν συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής.

Πρώτη φορά μαγείρεψα στα 19 μου όταν πήγα να ζήσω μόνη μου ως φοιτήτρια στην Ξάνθη. Ακόμα και τότε το χούι να συλλέγω βιβλία και περιοδικά μαγειρικής συνεχίστηκε - υπήρξε μέρα που επέστρεψα στο σπίτι με 25 βιβλία. Γι' αυτό έχω ένα πολύ μεγάλο αρχείο με συνταγές, πάνω από 15.000 από κάθε μέρος της Ελλάδας, τις οποίες έχω περασμένες σε excel και σε κατηγορίες - αν δεν είναι δομημένο σωστά, δεν έχει νόημα ένα τέτοιο αρχείο. Έχω μελετήσει πάρα πολύ για να κατασταλάξω στις δικές μου συνταγές.

Ολοκληρώνοντας το Πολυτεχνείο ασχολήθηκες με τη μαγειρική; Πώς από πολιτικός μηχανικός έγινες γνωστή ως food blogger;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πήρα το πτυχίο μου από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, επέστρεψα στη Λάρισα και εργάστηκα σε γραφείο εργολαβικό / μελετητικό αναλαμβάνοντας το Τμήμα Άδειας, συμπεριλαμβάνοντας τα αρχιτεκτονικά και τη διεκπεραίωση όλων των εγγράφων για το τμήμα της Πολεοδομίας. Μετά από τρία χρόνια σταμάτησα να εργάζομαι, λόγω των απαιτητικών ωραρίων, καθώς ήθελα να κάνω οικογένεια. Τότε σκέφτηκα να κάνω μεταπτυχιακό για να μπω στο Δημόσιο ώστε να έχω ένα φυσιολογικό ωράριο για να το συνδυάζω με την οικογένεια. Έκανα μεταπτυχιακό στην Πολεοδομία, ως πολιτικός μηχανικός έχω κατεύθυνση στα συγκοινωνιακά έργα, δηλαδή είμαι συγκοινωνιολόγος, αλλά μέσα από το ΑΣΕΠ με στέλνανε σε μακρινές πόλεις, και λίγο καιρό μετά, αφού έγινα μαμά, έκανα κι ένα δεύτερο μεταπτυχιακό. Εκείνο το διάστημα έμεινα στο σπίτι μεγαλώνοντας το παιδί μου -δεν είναι καθόλου εύκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί χωρίς βοήθεια, με αποτέλεσμα να εκτονώνω την ενέργεια και τη δημιουργικότητά μου στη μαγειρική ετοιμάζοντας φαγητά και γλυκά για την οικογένειά μου. Μεσολάβησε χρόνος για να πάρω το δεύτερο μεταπτυχιακό, ωστόσο σταμάτησαν τα ΑΣΕΠ λόγω της οικονομικής κρίσης, και έτσι έμεινα με τα πτυχία στο χέρι.

Πριν από έξι χρόνια άνοιξα προφίλ στο Facebook ανεβάζοντας τα φαγητά, τα κέικ που έκανα για το σπίτι μου και με βρήκαν η Ελένη Καλογεροπούλου και η Έλλη Τριανταφύλλου, που είχαν κάνει ένα site και ξεκίνησα να τους δίνω συνταγές με ερασιτεχνικές φωτογραφίες. Από εκεί που ήμουν full time μαμά μέσα στο σπίτι με τις πιζάμες, απέκτησα μια εσωστρέφεια που μου άρεσε και γινόμουν ακόμα πιο δημιουργική. Τότε δεν ήταν δικές μου οι συνταγές, δοκίμαζα από τα βιβλία και τα περιοδικά που είχα, τις εκτελούσα γράφοντας πάντα την πηγή μου - ήταν κάτι που μου είχε μείνει από τις εργασίες του Πολυτεχνείου και των μεταπτυχιακών. Εγώ το έτρεχα πάρα πολύ το site, το πρόβαλλα στην τοπική κοινωνία. Η συνεργασία κράτησε για δύο χρόνια, και όταν αποχώρησα αποφάσισα να κάνω το δικό μου site - αυτό συνέβη στις 2 Οκτωβρίου του 2019.

Miss Tasty συνέντευξη
Η Miss Tasty πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με συνταγές ζαχαροπλαστικής

Οι συνταγές που έχουν κάνει ρεκόρ επισκεψιμότητας

Ποια συνταγή σου έχει τη μεγαλύτερη απήχηση;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πουτίγκα Φαρσάλων, μια συνταγή οικογενειακή την οποία βρήκα από τεφτέρι της μαμάς, φτιάχνεται με αμύγδαλο και μέσα είναι λευκή. Αντίθετα, στην Καρδίτσα φτιάχνεται με καρύδι και φρυγανιά και το χρώμα της είναι σκούρο - λέγεται συνήθως σπάτουλα και είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά της πόλης. Στην πουτίγκα Φαρσάλων, την οποία βρίσκουμε και στον Τύρναβο, βάζουμε λευκό αμύγδαλο, χωρίς φλούδα, με ολόλευκο το παντεσπάνι, κρέμα, και τα αμύγδαλα είτε τα καραμελώνουμε είτε τα καβουρδίζουμε - δίνει μια άλλη ένταση στο τελικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη, στα social η πιο αναγνωρισμένη συνταγή μου είναι το εκμέκ, γι' αυτό το βάλαμε και στο εξώφυλλο του βιβλίου, ένα δροσερό πολύ νόστιμο γλυκό που ταιριάζει με τον καφέ, μετά από δείπνο - για μένα το τέλειο γλυκό. Όταν είχα ανεβάσει τη συγκεκριμένη συνταγή, το προφίλ μου στο Instagram αυξήθηκε κατά 2,5 χιλιάδες άτομα.

Η Θεσσαλία έχει μια ενδιαφέρουσα γαστρονομία, παρόλο που, προς το παρόν, δεν έχει διαδοθεί όσο της αρμόζει. Ποια είναι τα φαγητά που χαρακτηρίζουν τη θεσσαλική κουζίνα;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμφισβήτητα, οι πίτες όλων των ειδών. Από την κλασική γαλατόπιτα και την πίτα με καλαμποκάλευρο και χόρτα, μέχρι την τσουκνιδόπιτα, που είναι βλάχικη - κατεβαίνοντας από τα βουνά οι Βλάχοι έφεραν μαζί τους και την κουζίνα τους και η πίτα με τσουκνίδες είναι το πιο χαρακτηριστικό τους φαγητό. Από την άλλη, έχουμε κρεατόπιτα με χοιρινό (είτε με κιμά είτε ψιλοκομμένο κρέας) και πράσο - έχω κρατήσει την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς μου που έχει μέσα και κουκουνάρι και συνήθως τη φτιάχνουμε την Πρωτοχρονιά ως γιορτινό πιάτο.

Χοιρινό με πράσα, αυγοκεφτέδες, τοπική συνταγή με αυγά, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και μπόλικο ψωμί, κοτόπουλο με τραχανά ή πολέντα, σούπα με τσουκνίδες, θα το βρείτε περισσότερο στον Τύρναβο, και φυσικά χαλβά Φαρσάλων είναι τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της Θεσσαλίας.

Να σημειώσω πως οι αυγοκεφτέδες -κρατάω την παραδοσιακή συνταγή της θείας μου- τρώγονται ως ορεκτικό, συνοδεύουν ως μεζές το τσιπουράκι, που το έχουμε πολύ στη Θεσσαλία, αλλά είναι και μια πρόταση για το βραδινό ή το σνακ των παιδιών. Επιπλέον, η ζύμη θέλει μπόλικο ψωμί και είναι ένας τρόπος να αξιοποιήσετε το ψωμί που σας έχει περισσέψει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάτι που επίσης δεν είναι γνωστό για την τοπική γαστρονομία είναι ότι έχουμε πολλά φρούτα, όπως κεράσια, μήλα, έχουμε κάστανα, πολλά ΠΟΠ προϊόντα που δεν έχουν προβληθεί και ελπίζω να συμβεί. Από τις ωραιότερες συνταγές μου είναι ένα κέικ με κάστανο, ενώ όσο μπορώ και μέσα από τα social προβάλλω ακόμα και το βαμβάκι, που είναι ένα προϊόν της Θεσσαλίας.

Πού θα φάμε καλά

Ποια μαγαζιά μάς προτείνεις για καλό και νόστιμο φαγητό;

Από τα αγαπημένα μου μαγαζιά παραμένει «Το απόμερο» στην Καρδίτσα. Για σουβλάκι θα πάω στον «Παράξενο» και στο «Παραδοσιακό», καλά εστιατόρια για μοσχαρίσιο κρέας και ψητό στα κάρβουνα είναι το «Να με θυμάσαι», ο «Βόσπορος», συνήθως επιλέγω μαγειρευτό πιάτο ημέρας, το «Κομβάτιο», το «Φρούριο», η «Αναρόσσα, ο «Νικόδημος» έχει πολύ καλό φαγητό και είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζωή της πόλης χτυπάει στην κεντρική πλατεία και στη Νεάπολη - ιδιαίτερα το καλοκαίρι, όπου θα βρείτε πολλές επιλογές σε καφέ και φαγητό. Γενικότερα, η Λάρισα έχει πολλές επιλογές σε μαγαζιά για καφέ και πρωινό -δεν μου αρέσει καθόλου η ορολογία «brunch», έχουμε πολύ ωραίες ελληνικές λέξεις- ωστόσο, δυστυχώς, το μενού του πρωινού παραμένει στο burger, τα pancakes και το club sandwich. Φυσικά, δεν συμβαίνει μόνο στη Λάρισα αυτό, αλλά και στα νησιά μας - έχουμε χορτάσει πια τα ίδια μενού με burger και pancakes.

Tips για τέλεια μεζεδάκια με τσίπουρο

Η Θεσσαλία φημίζεται για το τσίπουρο, που συνοδεύεται με νόστιμα μεζεδάκια. Τι μεζεδάκια προτείνεις να φτιάξουμε στο σπίτι για μια βραδιά με τσίπουρο για φίλους;

Μια γρήγορη επιλογή είναι η κουρκουτόπιτα - ουσιαστικά, είναι τυρόπιτα χωρίς φύλλο, με αυγά, φέτα, αλεύρι που σε ένα καλά πυρωμένο ταψί ρίχνεις το κουρκούτι για να πιάσει κρούστα και να γίνει πολύ λεπτό και τρώγεται καυτή. Η συγκεκριμένη τοπική συνταγή είναι πολύ εύκολη και υγιεινή, γίνεται και προσθέτοντας γιαούρτι και πολλές φορές τη φτιάχνω για βραδινό στον γιο μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες επιλογές για συνοδευτικό είναι οι γαριδούλες ή τα μικρά ψαράκια, π.χ. αθερίνα, στο τηγάνι -εναλλακτικά τα περνάτε με καλαμποκάλευρο, αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά και τα βάζετε να ψηθούν στον φούρνο- το ίδιο μπορείτε να κάνετε με μεγάλες γαρίδες για τον φούρνο-, μια μελιτζανοσαλάτα, την οποία λατρεύω -περνάτε από φλόγα τη μελιτζάνα, βγάζετε τη φλούδα αφού ψηθεί κρατώντας την ψίχα, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, καλής ποιότητας λάδι και ελαιόλαδο, μπόλικο σκόρδο, μαϊντανό ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης και ανακατεύετε πολύ καλά - extra tip να τρίψετε λίγη φέτα βαρελίσια ή ΠΟΠ. Ακόμα, μπορείτε να έχετε έτοιμη μια πολίτικη σαλάτα και μπρουσκέτες φρυγανισμένες, που από πάνω βάζετε έτοιμη κοπανιστή Τήνου ή Μυκόνου. Επειδή η κοπανιστή είναι πιο παχύρρευστη, μπορείτε να την αραιώσετε προσθέτοντας λίγο ανθότυρο και γιαούρτι για να φαγωθεί ευκολότερα.

Αλήθεια, τι φαγητά και γλυκά έχει το βιβλίο συνταγών της Κατοχής;

Το βιβλίο λέγεται «Συνταγές της Κατοχής - Οδηγός επιβίωσης», της Ναταλίας Σαμαρά - Γκαίτλιχ, Εκδόσεις Μαραθιά. Πολύ ωραίο βιβλίο και έχει απ' όλα: μπομποκεφτέδες με καλαμποκάλευρο, τσουχνιδοκεφτέδες, πατατοκεφτέδες, φασουλοκεφτέδες. Από γλυκά έχει κρέμες, πλιγούρι ρυζόγαλο -γενικότερα πολλές συνταγές με πλιγούρι γιατί σε κρατάει χορτάτο-, πουτίγκα της εποχής, ασουρές με πλιγούρι και πολλά γλυκά του κουταλιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει το παραθαλάσσιο κομμάτι της Λάρισας. Η περιοχή είναι ιδανική για καλοκαιρινές διακοπές;

Πολύ σωστά το επεσήμανες, γιατί έχω παρατηρήσει πως όταν ανεβάζω φωτογραφίες από τα παράλια της Λάρισας, ο κόσμος αναρωτιέμαι πού είμαι και του κάνει εντύπωση όταν αναφέρω το μέρος. Κι όμως, έχουμε απίστευτες παραλίες - η περιοχή Ρακοπόταμος, Παπακώστα, Αγιόκαμπος, Βέλικα, Κουτσουπιά και Παλιουριά φτάνει μέχρι Στόμιο, που είναι οι εκβολές του Πηνειού, η ακτογραμμή μας είναι πραγματικά πανέμορφη με ωραία νερά και είναι περίπου 20 χιλιόμετρα.

Γενικότερα, η Λάρισα είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου, καθώς η πόλη είναι μεγάλη με πολλές επιλογές και έχει ορεινά και παραθαλάσσια μέρη.

Συνταγές για παραδοσιακές πίτες

Πατσαβουρόπιτα με φέτα και τραχανά

Υλικά

-1 πακέτο φύλλο κρούστας ψιλοκομμένο

-6 αυγά

-1 ποτήρι ξινόγαλο

-Μισό ποτήρι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

-3 κ.σ. τραχανά ξινόγαλο ζυμωτό

-Μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

-600 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένη

-Βούτυρο και σιμιγδάλι ψιλό για το ταψί

-Βούτυρο λίγο για την επιφάνεια

Εκτέλεση

-Ψιλοκόβουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε περίπου 1 ώρα να ξεραθεί, αφού το αραιώσουμε καλά και το ανακατεύουμε συχνά.

-Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά να αφρατέψουν.

-Προσθέτουμε το ξινόγαλο και το λάδι και ανακατεύουμε.

-Ρίχνουμε τη σόδα και τα φύλλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι για να τα χωρίζουμε.

-Προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύουμε, και στο τέλος τη φέτα χοντροκομμένη.

-Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε το σιμιγδάλι σε όλη την επιφάνεια.

-Προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.

-Ρίχνουμε στην επιφάνεια βούτυρο για να ροδίσει καλά.

-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και την τρώμε καλύτερα ζεστή.

Τυρόπιτα με 3 τυριά

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά

-1 πακέτο φύλλα κρούστας
-4 μεγάλα αυγά
-250 ml ελαιόλαδο
-250 ml φρέσκο γάλα

-1 κουτί (330ml) σόδα αναψυκτικό
-300 γρ. ανθότυρο χοντροκομμένο
-200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
-400 γρ. φέτα χοντροκομμένη με τα χέρια
-Πιπέρι
-Μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
-Ελαιόλαδο για το ταψί
-3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό για το ταψί
-Σουσάμι, μαυροκούκι, ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους για την επικάλυψη

Εκτέλεση

-Κόβουμε τα φύλλα και τα αφήνουμε σε ένα ταψί να στεγνώσουν ένα βράδυ.

-Σε ένα μεγάλο μπολ την άλλη μέρα χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά.

-Ρίχνουμε και τα τυριά και τον δυόσμο με το πιπέρι.

-Σταδιακά προσθέτουμε τα φύλλα που έχουν ξεραθεί εντελώς και ανακατεύουμε καλά.

-Λαδώνουμε και ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο ταψί.

-Προσθέτουμε το μείγμα.
-Από πάνω ρίχνουμε τους σπόρους.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να κοκκινίσει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαστρονομία πίτες συνταγές Θεσσαλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ