Το ξεχωριστό κρεατάδικο του κέντρου ανέβηκε στα βόρεια. Χαλαρό και ατμοσφαιρικό, προσφέρει εξίσου δυνατές γευστικές εμπειρίες.
Το Spitjack δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Όσοι αγαπούν το κρέας και κινούνται κεντρικά κατά πάσα πιθανότητα το γνωρίζουν αφού από το 2018 που βρίσκεται στις παρυφές του Συντάγματος προσφέρει σουβλιστά που ψήνονται με τον παραδοσιακό γαλλικό τρόπο. Αυτό ακριβώς το δημοφιλές concept μεταφέρθηκε πρόσφατα στον τελευταίο όροφο του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι και από ότι φαίνεται έχει τις προδιαγραφές να πάει εξίσου καλά.
Τρώγοντας σε ένα μπαρ χασάπικου που χτυπάει και τατουάζ
Το στήσιμο και η διακόσμηση σε κάνουν να νιώθεις σαν να παίζεις σε αμερικάνικη ταινία. Τραπεζοκαθίσματα από ξύλο και μάρμαρο, σε σκούρα χρώματα, αφήνουν τη φιλοσοφία του μαγαζιού να αναδειχθεί μέσα από ιδιαίτερα διακοσμητικά στοιχεία. Πίσω από τη μπάρα μια τεράστια γαλλική ψησταριά (rotisserie) είναι γεμάτη με πάπιες, κοτόπουλα, πορκέτες κ.ά. τα οποία στριφογυρίζουν και σιγοψήνονται. Κρυσταλλένιοι πολυέλαιοι και neon επιγραφές φωτίζουν τον χώρο. Στους τοίχους κρέμονται φωτογραφίες διεθνών προσωπικοτήτων, από Μέριλιν και Τσάκι Τσαν μέχρι Ομπάμα, όλοι με τα σώματα τους γεμάτα πολύχρωμα τατουάζ. Και πλάι σε κάθε σερβίτσιο, αντί για μαχαίρι, γυαλίζει ένα χαριτωμένο μπαλταδάκι. Με δύο λόγια, το μέρος είναι βουτηγμένο στη λάμψη του Χόλιγουντ και μοιάζει με έναν συνδυασμό κρεοπωλείου, ψησταριάς και τατουατζίδικου. Πέρα από την ευχάριστη αίσθηση που δημιουργεί όμως είναι κι ένα σημείο πρακτικό και ήσυχο, ιδανικό για φαγητό μετά τα ψώνια.
Ψητά που λιώνουν στο στόμα και συνοδευτικά που τα αποθεώνουν
Εδώ δικαίως έχουν τον πρώτο λόγο όσα βγαίνουν από τη rotisserie αφού ό,τι ψήνεται εκεί γίνεται κυριολεκτικά λουκούμι. Η πορκέτα που δοκιμάσαμε ήταν πολύ καλή, όχι μόνο σε ό,τι αφορά το ψήσιμό της αλλά και σχετικά με την ποιότητα και τη φρεσκάδα του κρέατος, από εκεί ξεκινάνε όλα άλλωστε. Κομμένη όμορφα, σε λεπτά κομμάτια με τραγανή πέτσα και τρυφερό ψαχνό ήταν νοστιμότατη. Και γινόταν ακόμη καλύτερη όταν τη βουτούσαμε στη σάλτσα με τρούφα και Jack Daniel’s με την οποία διαλέξαμε να τη συνδυάσουμε. Προηγουμένως είχαμε απολαύσει βέβαια και το ταρτάρ από black angus με το παστό αυγό από πάνω. Τρυφερό, με πλούσια γεύση ήταν ό,τι έπρεπε για την αρχή.
Στις σαλάτες η all time classic coleslaw ήταν δροσερή και τραγανή με μπόλικο ντρέσινγκ μαγιονέζας και μυρωδικών (ranch dressing). Όσο για τα συνοδευτικά, κάνουν τη δουλειά τους με τον καλύτερο τρόπο. Οι βελούδινες γλυκοπατάτες με το μυρωδάτο καβουρδισμένο βούτυρο κυριολεκτικά απογείωσαν το ψητό χοιρινό μας. Δοκιμάσαμε επίσης την περίφημη πάπια του πρώτου Spitjack (αποτελεί σήμα κατατεθέν του μαγαζιού της Σκούφου) η οποία πρωταγωνιστεί σε ένα από τα “Golden Hall Specials”, τις επιλογές δηλαδή που θα βρείτε μόνο στο μενού του νέου μαγαζιού. Σιγοψημένη και ζουμερή με γλάσο Piri Piri, μανιτάρια, απαλό πουρέ και λάδι τρούφας, ένα ολοκληρωμένο και σούπερ χορταστικό πιάτο.
Πλούσια γλυκά, εκλεκτά κρασιά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ
Η κατάληξη του γεύματος ήταν ανάλογη όσων είχαν προηγηθεί, με το γλυκό να κλείνει το δείπνο ιδανικά. Η καρδιά του εντυπωσιακού μιλφέιγ που μας σερβιρίστηκε ήταν γεμάτη παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης ενώ τα αέρινα φύλλα ήταν λουσμένα με πραλίνα πράσινου κελυφωτού φιστικιού. Η λίστα κρασιών έχει πολλές και διαφορετικές επιλογές, με έμφαση στα κόκκινα βέβαια. Ελληνικά τα περισσότερα και αρκετές επιλογές σε ποτήρι καλύπτουν όλα τα γούστα και τα ταιριάσματα. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε τα ιδιαίτερα κοκτέιλ που υπογράφει η ομάδα του διεθνώς βραβευμένου The Bar in Front of the Bar πριν το γεύμα αλλά ακόμα και για pairing με το φαγητό σας.