Στο lobby του King George θα βρείτε ένα νέο χώρο για brunch και ποτό με εντυπωσιακά έργα Τέχνης - iefimerida.gr

Στο lobby του King George θα βρείτε ένα νέο χώρο για brunch και ποτό με εντυπωσιακά έργα Τέχνης

Στο lobby του ξενοδοχείου
Στο lobby του ξενοδοχείου
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ
Χριστίνα Ζάχου

Στο lobby του ιστορικού ξενοδοχείου King George βρίσκεται ένας νέο χώρος που λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Το ιστορικό ξενοδοχείο King George, στην καρδιά της Αθήνας, παρουσιάζει το νέο του κόσμημα με τίτλο: George, The Lobby Bar.» Ιδανικά τοποθετημένο στο λόμπι δίπλα από τη ρεσεψιόν, με πρόσβαση και από ανεξάρτητη είσοδο, προσκαλεί τόσο τους ενοίκους του ξενοδοχείου όσο και τους Αθηναίους να ανακαλύψουν έναν χώρο που αποπνέει διαχρονική κομψότητα με κοσμοπολίτικη αύρα και που αναμένεται να γίνει αγαπημένο στέκι για κάθε στιγμή της ημέρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ατμόσφαιρα μαγνητίζει τα βλέμματα από την πρώτη στιγμή, χάρη στον σχεδιασμό που επιμελήθηκε το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Goddard Littlefair, συνδυάζοντας τη νεοκλασική πολυτέλεια με τη σύγχρονη άνεση. Εμπνευσμένο από την ταυτότητα και τη ζωντάνια της πόλης, «το George, The Lobby Bar ανοίγεται προς το φως και τον παλμό της Αθήνας, μετατρέποντας τον εσωτερικό χώρο σε μια προέκταση της ζωής της πόλης. Είναι μια σύγχρονη σκηνή κοινωνικότητας, όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο συναντιούνται αυθόρμητα, μοιράζονται στιγμές και γίνονται μέρος της διαχρονικής φιλοξενίας που χαρακτηρίζει την πόλη.

king george lobby
Στον εσωτερικό χώρο του lobby

Απαλός φωτισμός, γήινες αποχρώσεις, επιλεγμένα έπιπλα και καλλιτεχνικές λεπτομέρειες, με αναφορές στη φύση και την ελληνική αρχιτεκτονική, υφαίνουν ένα σκηνικό που σαγηνεύει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Τον χώρο κοσμούν εξαίσια δείγματα έργων Νέας Ελληνικής Τέχνης, που αναδεικνύουν τον διάλογο ανάμεσα στην τέχνη και τη φιλοξενία. Στους δημιουργούς περιλαμβάνονται οι υπερέχοντες Γιάννης Μόραλης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας και Σπύρος Βασιλείου, καθώς και ο νεότεροι Φίλιππος Θεοδωρίδης, Τίνα Καραγεώργη, Πέγκυ Κλιάφα, Ηλιοδώρα Μαργέλλου, Σοφία Πετροπούλου και η φωτογράφος Ζέττα Αντσακλή, τα έργα των οποίων διαμορφώνουν ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο εσωτερικός χώρος είναι κόσμημα
Ο εσωτερικός χώρος είναι κόσμημα

«George_The Lobby Bar»: Το ελληνικό παραδοσιακό πρωινό πρωταγωνιστεί στο brunch

Το «George_The Lobby Bar», με μοντέρνο και κομψό στιλ, λειτουργεί ως all-day προορισμός, με αποκορύφωμα τη βραδινή του ατμόσφαιρα. Από το πρωινό μέχρι τα late-night cocktail, προσφέρει μια πολυδιάστατη εμπειρία που εξελίσσεται μέσα στη μέρα, καθώς συζητήσεις ρέουν, εκλεκτές γεύσεις και ποτά απολαμβάνονται και αξέχαστες στιγμές δημιουργούνται.

King George lobby new entry
Signature coctktails από το βράδυ

Για πρωινό, brunch ή μεσημεριανό, το μενού που έχoυν επιμεληθεί οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Αστέριος Κουστούδης και Νίκος Λειβαδιάς περιλαμβάνει κλασικές διεθνείς επιλογές και εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. Mέσα από προτάσεις που εναρμονίζονται με τη ροή της ημέρας δημιουργείται μια εμπειρία γεμάτη φινέτσα και παράδοση, ανοιχτή σε όλους, για καθημερινά επαγγελματικά ραντεβού, σύντομα διαλείμματα ή χαλαρές αποδράσεις. Το πολυεπίπεδο ύφος του μενού αποτυπώνεται μέσα από πιάτα με ταυτότητα και νοσταλγική αύρα. Χειροποίητα αρτοποιήματα πρωταγωνιστούν σε απολαυστικά σάντουιτς, ζεστές πίτες, αφράτα brioche και αλμυρές τάρτες, ενώ ξεχωριστή θέση έχει η τρυφερή δημιουργία «Ψωμί, Βούτυρο & Μέλι», μια παιδική ανάμνηση από εκείνο το απλό αλλά μαγικό σπιτικό πρωινό. Με πίστη στο όραμα μιας αυθεντικής και βιώσιμης γαστρονομίας που σέβεται τη φύση και αναδεικνύει την τοπική παραγωγή, το μέλι προέρχεται από τα «υιοθετημένα» μελίσσια του ξενοδοχείου στην Κερκίνη Σερρών, το αγνό αιγοπρόβειο βούτυρο παράγεται με γάλα ζώων που εκτρέφονται με τροφές υψηλής διατροφικής αξίας στη Δεσκάτη Γρεβενών, ενώ τα προζυμένια καρβέλια ζυμώνονται και ψήνονται καθημερινά στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
brunch lobby king george
Τα αρτοσκευάσματα
Φίνες γεύσεις με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ
Φίνες γεύσεις με την υπογραφή του βραβευμένου σεφ

Οι μαρμελάδες του πρωινού είναι φτιαγμένες από φρούτα που συλλέγονται με το χέρι στους εύφορους κάμπους και τα ορεινά χωριά της Λάρισας, δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα και αναδίδουν καθαρότητα και αυθεντική γεύση. Όλα τα πιάτα του μενού παρασκευάζονται και σερβίρονται με σεβασμό στη φιλοσοφία της μηδενικής σπατάλης (zero food waste). Η εμπειρία κορυφώνεται με το εντυπωσιακό trolley viennoiserie, το οποίο φιλοξενεί λαχταριστά, χειροποίητα γλυκά και αλμυρά κρουασάν, που ετοιμάζονται με δεξιοτεχνία στο αρτοποιείο του ξενοδοχείου και παρουσιάζονται ζεστά, προσκαλώντας τους επισκέπτες να επιλέξουν επί τόπου τα αγαπημένα τους κομμάτια. Παράλληλα, μονοποικιλιακοί espresso, βοτανικά blends και εποχικά infusions προσθέτουν τη δική τους νότα με την ίδια ξεχωριστή φροντίδα που χαρακτηρίζει όλο το μενού.

To brunch
To brunch
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν το φως χαμηλώνει, το μπαρ αναλαμβάνει ρόλο πρωταγωνιστή

Καθώς τα φώτα χαμηλώνουν, η ατμόσφαιρα στο George, The Lobby Bar αλλάζει, αποκτά ένταση, μυστήριο και ρυθμό. Η μουσική δυναμώνει και στο επίκεντρο έρχεται τώρα το επιβλητικό μπαρ.

Νόστιμες γλυκιές και αλμυρές μπουκιές μαζί με το ποτό σας
Νόστιμες γλυκιές και αλμυρές μπουκιές μαζί με το ποτό σας

Η κάρτα ποτών δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε premium gin και tequila, σχεδιασμένη να καλύπτει κάθε γούστο και επίπεδο εξερεύνησης, σε απόλυτη αρμονία με τις παγκόσμιες τάσεις του fine drinking. Τα signature cocktail εμπνευσμένα από τις έξι αισθήσεις και βασισμένα στη φιλοσοφία του zero waste κρύβουν μέσα τους μια στιγμή που περιμένει να αποκαλυφθεί. Παρασκευάζονται tableside από τους έμπειρους bartenders πάνω στο εντυπωσιακό mobile cart, μέσα από ένα διαδραστικό τελετουργικό όπου οι επισκέπτες επιλέγουν το αρωματικό bitter της προτίμησής τους από μια σειρά ειδικών aromatic sprays, που έχει δημιουργήσει η ομάδα του bar. Μια εμπειρία που αφυπνίζει τις αισθήσεις και μετατρέπεται σε μια απόλαυση που αποτυπώνεται στη μνήμη. Πίσω από κάθε δημιουργία κρύβεται μια ιστορία για την έμπνευση, τα υλικά και την προέλευση των αποσταγμάτων. Είτε πρόκειται για μια σπάνια tequila είτε για ένα bespoke gin blend, κάθε ποτό στο George, The Lobby Bar απογειώνει τη βραδιά όχι μόνο με τη γεύση του, αλλά με την αλληλεπίδραση, την τελετουργία και την ατμόσφαιρα που το περιβάλλει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια συλλογή από τολμηρά και ευφάνταστα bites αποτελούν το τέλειο pairing για ποτό. Lobster mac & cheese, beef tartare éclair, bao με γαρίδα tempura, αλλά και μια εντυπωσιακή παρουσίαση με στρείδια πάνω σε πάγο, συνοδεύουν με στυλ κάθε ποτήρι και δημιουργούν μια αίσθηση κοσμοπολίτικης νυχτερινής περιπλάνησης.

Από το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας
Από το βράδυ μπορείτε να απολαύσετε το ποτό σας

Όλα συμπληρώνονται με λεπτομέρειες που αφήνουν διακριτικό αλλά ανεξίτηλο αποτύπωμα. Πορσελάνες Ecaille crème από τη Γαλλία και οι χειροποίητες στολές προσωπικού που σχεδίασε ο ελληνικός οίκος Zeus + Dione, αναδεικνύουν την αισθητική φιλοσοφία του χώρου και την προσοχή στην λεπτομέρεια σε κάθε του σημείο.

Τα πορσελάνινα σερβίτσια προσδίδουν μια άλλη γοητεία
Τα πορσελάνινα σερβίτσια προσδίδουν μια άλλη γοητεία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα πορσελάνινα σερβίτσια
Τα πορσελάνινα σερβίτσια

Η εικαστική συλλογή του George, The Lobby Bar

Η τοποθέτηση αυθεντικών έργων τέχνης καταξιωμένων αλλά και σύγχρονων ανερχόμενων εικαστικών αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των ξενοδοχείων της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ. Αυτό ισχύει εδώ και χρόνια, πριν γίνει τάση αλλά και τώρα που η εγκατάσταση τέχνης σε ξενοδοχεία ανά τον κόσμο ανθίζει ως ένα ακόμη ποιοτικό μέσο επικοινωνίας με τον επισκέπτη. Συνεπώς, το ανακαινισμένο George, The Lobby Bar δεν θα μπορούσε να υποδέχεται τους επισκέπτες του με κάτι λιγότερο από εξαίσια δείγματα έργων της Νέας Ελληνικής Τέχνης.

Στην είσοδο δεσπόζει το εμβληματικό έργο του Γιάννη Μόραλη (1916-2009) με τίτλο ¨Σύνθεση

Το συγκεκριμένο έργο είχε φιλοτεχνηθεί για το καζίνο της Πάρνηθας το 1961 και αποτελεί προσωρινό δάνειο του Regency Casino Mont Parnes στο ξενοδοχείο King George. Η Σύνθεσηείναι η μεγαλύτερη τοιχογραφία του Γιάννη Μόραλη. Κοντά στην είσοδο τοποθετήθηκε επίσης ένα έργο μοναδικής εμβέλειας του Σπύρου Βασιλείου (1903-1985) το οποίο απεικονίζει Το μαγαζάκι της οδού Αθηνάς όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του. Ο συγκεκριμένος πίνακας, ο οποίος χρονολογείται το 1970, μας καθηλώνει με την ατμοσφαιρική του διάθεση και δημιουργεί μια αυθεντική περιήγηση στην Αθήνα του χθες μέσα σε ένα ξενοδοχείο ιστορικό και διαχρονικό. Προχωρώντας στους ενδότερους χώρους του μπαρ, θαυμάζουμε ένα γύψινο έργο του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα (1906-1994).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έπειτα αρχίζει η παρουσία των σύγχρονων εικαστικών Φίλιππου Θεοδωρίδη (Γ. 1978), ΤίναςΚαραγεώργη (Γ. 1959), Πέγκυς Κλιάφα (Γ. 1967), Ηλιοδώρας Μαργέλλου (Γ. 1985), Σοφίας Πετροπούλου (Γ. 1964) και της φωτογράφου Ζέττας Αντσακλή. Σε όλα τα έργα αν και διαφορετικής τεχνοτροπίας και ύφους, κοινός παρονομαστής είναι η ελληνική γραφή που στέκεται διεθνώς. Στην Ηλιοδώρα Μαργέλλου συναντάμε το παραδοσιακό κέντημα, στην Πέγκυ Κλιάφα την εικονογραφία εμπνευσμένη από αρχαία ελληνικά μωσαϊκά, στον Φίλιππο Θεοδωρίδη την τέχνη της κεραμικής και δωρικές γραμμές στη ζωγραφική του, στη Ζέττα Αντσακλή την ομορφιά της ελληνικής σημαίας αποτυπωμένη με ένα μοναδικό τρόπο μέσα από γαλανόλευκα τοπία της θάλασσας και του ουρανού της πατρίδας μας και στις εικαστικούς Σοφία Πετροπούλου και Τίνα Καραγεώργη το ελληνικό φως ως πηγή έμπνευσης. Την επιμέλεια της συλλογής υπογράφει η Ιστορικός Τέχνης και ανεξάρτητη Εικαστική Σύμβουλος, Μαρία Μιγάδη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ