Πώς είναι το brunch στο πολυσυζητημένο micro bakery Φαρίν Μουά στο Περιστέρι που βλέπουμε παντού στα social - iefimerida.gr

Πώς είναι το brunch στο πολυσυζητημένο micro bakery Φαρίν Μουά στο Περιστέρι που βλέπουμε παντού στα social

Φαρίν Μουά
Το εξαιρετικό Φαρίν Μουά στο Περιστέρι δεν μένει μονάχα σε μια φασαίικη διακόσμηση με άποψη και στυλ, αλλά στηρίζεται σε υπέροχα και πεντανόστιμα φουρνιστά / Φωτογραφία: farin_moua/instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Επισκεφθήκαμε το micro bakery που έχει ξετρελάνει TikTok και Instagram και μοιραζόμαστε μαζί σας την εμπειρία μας. Είναι τόσο καλό όσο δείχνει;

Συνήθως αυτού του είδους τα μαγαζιά δείχνουν πολύ πιο εντυπωσιακά στο Instagram. Με βιντεάκια στο TikTok όπου γίνεται το αδιαχώρητο και φασαίικα ποστ με κάτι χαρτόκουτα για χαλάκια εισόδου, με μισογκρεμισμένους shabby τοίχους όπου φαίνονται τα τούβλα, με λεμόνια σε μαρμάρινους παλιούς νεροχύτες που διασώθηκαν από γιαγιαδίστικες κουζίνες του '50, με κεριά, με κεραμίστες, με σκουριασμένες πλιάν καρέκλες ρετρό γαλλικού στυλ, με κυριακάτικα ζυμώματα, με φύλλα που ανοίγονται με ξύλινο πλάστη για χωριάτικες πίτες, με καφάσια γεμάτα κολοκύθες και βοτάνια από τη λαϊκή αγορά - η εικόνα πολλές φορές, δυστυχώς, υπερέχει της πραγματικότητας και σε κάποιες, πολλές, περιπτώσεις δυστυχώς η γεύση δεν στηρίζει ακριβώς το φασαίικο πολυδιαφημισμένο concept. Τρως ένα κρουασάν και δεν διαφέρει σε τίποτα από ένα φρεσκοψημένο κρουασάν της σειράς, δαγκώνεις ένα κομμάτι από τη φοκάτσια και δεν συγκλονίζεσαι όπως όλοι αυτοί οι foodies του TikTok που κλείνουν τα μάτια και κουνάνε -σε όλα, μα σε όλα τα μαγαζιά όπου πάνε όμως- εκστασιασμένοι. Οργασμοί τικτοκικοί και έρωτες ινσταγκραμικοί που απλώς κρύβουν στην καλύτερη περίπτωση μια νέα αστική εμμονή που θα ξεφουσκώσει αργά ή γρήγορα μαζί με το ζυμάρι που έχει για σημαία του. Όσο δε πιο λαϊκή η συνοικία, η γειτονιά ή η περιοχή όπου ανοίγουν τα viral μαγαζιά των κοινωνικών δικτύων, τόσο μεγαλύτερη η φασούλα που έπεται και τόσο μεγαλύτερη η απογοήτευση όταν τα επισκέπτεσαι και εκ του αποτελέσματος είναι κατώτερα από το virality που προκάλεσαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Brunch στο Φαρίν Μουά στο Περιστέρι / Φωτογραφία: farin_moua / Instagram
Brunch στο Φαρίν Μουά στο Περιστέρι / Φωτογραφία: farin_moua / Instagram

Το Φαρίν Μουά, ωστόσο, στο Περιστέρι, δεν είναι ένα τέτοιο φασαίικο μαγαζί. Από τον χώρο, που είναι πολύ πολύ καλύτερος από κοντά απ' όσο φαίνεται στα instastories, μέχρι τη γεύση όσων δοκιμάσαμε κατά την undercover επίσκεψή μας, όλα συνηγορούν ότι έχουν και το όνομα, έχουν και τη χάρη.

Κάθε μέρα έχει μια χειροποίητη πίτα ημέρας / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
Κάθε μέρα έχει μια χειροποίητη πίτα ημέρας / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Το μαγαζί βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό σημείο, με πανεύκολη πρόσβαση από την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και τη Λένορμαν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο εσωτερικός χώρος του Φαρίν Μουά στο Περιστέρι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ο εσωτερικός χώρος του Φαρίν Μουά στο Περιστέρι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Βρίσκεται απέναντι από την Πλατεία Δημοκρατίας, σε ένα γωνιακό κτίριο, και έχει τραπεζάκια έξω, κάτω από μια μεγάλη τέντα, αλλά και έναν άνετο εσωτερικό χώρο με industrial στυλ.

Ένα μεγάλο ξύλινο μοναστηριακού τύπου τραπέζι δεσπόζει στον εσωτερικό χώρο του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Ένα μεγάλο ξύλινο μοναστηριακού τύπου τραπέζι δεσπόζει στον εσωτερικό χώρο του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Ξύλο, τοίχοι με φθορές, μισογκρεμισμένοι σοβάδες, σκοπίμως εμφανή τούβλα, inox επιφάνειες, φυτά εσωτερικού χώρου, από μονστέρες μέχρι πόθους, βρύσες βιομηχανικού στυλ, αέρινες κουρτίνες από γάζα, επιτοίχιες γύψινες αρχαιοελληνικές προτομές, ένας αισθησιακός βελούδινος καναπές σε αυτό το ωραίο πράσινο του κέδρου, μισολιωμένα κεριά παντού, ένα μοναστηριακού τύπου τραπέζι, τσιμεντένια καλάθια γεμάτα καρύδια, αποξηραμένα βότανα, vintage πορσελάνες και πιάτα από ανοξείδωτο ατσάλι, δημιουργούν όλα μαζί ένα mix & match σκηνικό που θυμίζει άλλοτε το κουζινάκι από την Κόμισσα της Φάμπρικας και άλλοτε μίνιμαλ βερολινέζικο καφέ που συνδυάζει το industrial στοιχείο με τη νοσταλγία για το χωριό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο μαρμάρινος νεροχύτης με τον πόθο και τη γύψινη επιτοίχια αρχαιοελληνικού στυλ προτομή / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
Ο μαρμάρινος νεροχύτης με τον πόθο και τη γύψινη επιτοίχια αρχαιοελληνικού στυλ προτομή / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Το Φαρίν Μουά, με λίγα λόγια, θα μπορούσε να είναι άνετα ένα από αυτά τα μαγαζιά με στυλ και άποψη που θα ξετρέλαιναν τους ήρωες από το φασαίικο μυθιστόρημα «Η τελειότητα» του Βιντσένζο Λατρίνικο (μτφρ. Δήμητρα Δότση, εκδ. Loggia), το οποίο περιγράφει τη ζωή των ψηφιακών νομάδων, των φασαίων της digital εποχής που ζουν στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις κάνοντας όλο φασαίικες φούρλες σε hype χώρους Τέχνης, design και γαστρονoμίας.

H λαχταριστή ξύλινη βιτρίνα του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
H λαχταριστή ξύλινη βιτρίνα του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Τι θα απολαύσετε στο Φαρίν Μουά

Στον χώρο δεσπόζει ένας μεγάλος, ψηλός ξύλινος πάγκος με βιτρίνες γεμισμένες με κάθε λογής αλμυρές και γλυκές νοστιμιές: φουρνιστά κατά κύριο λόγο, προζυμένια ψωμιά, φοκάτσιες, σάντουιτς με φρέσκο ζυμωτό ψωμί (σίκαλης ή προζυμένιο), πίτες ημέρας χειροποίητες, παεζίνο, μπριός, bagels, τορτίγιες, cinnamon rolls, κρουασάν (βουτύρου, σοκολάτας και αμυγδάλου), τάρτες, cookies, λουκουμά με κρέμα βανίλιας, carrot cake, banana bread, βάσκικο cheesecake κ.ά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα γουρνιστά γλυκά του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
Τα γουρνιστά γλυκά του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Εκτός από αυτά, υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για το brunch, όπως: μπολ με γιαούρτι, γκρανόλα, μέλι και φρούτα εποχής, ομελέτες (λευκή με ανθότυρο και κολοκυθάκι, αλλά και ομελέτα με μπέικον, τυρί, μανιτάρια και πιπεριά) και ένα ανοιχτό αλμυρό κρουασάν με αβοκάντο, μπέικον και τηγανητό αυγό. 

Ψωμιά προζυμένια και σίκαλης, αλλά και φοκάτσιες, στο Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
Ψωμιά προζυμένια και σίκαλης, αλλά και φοκάτσιες, στο Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Η δική μας εμπειρία

Εμείς, εκτός από τον εξαιρετικό καφέ, δοκιμάσαμε ένα πολύ γευστικό μπριός με παστράμι, καραμελωμένο κρεμμύδι, κρεμώδες τυρί και μουστάρδα. Το ψωμί ήταν σκέτο γλύκισμα, τρυφερό, αφράτο και εθιστικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το λαχταριστό μπριός του Φαρίν Μουά με παστράμι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το λαχταριστό μπριός του Φαρίν Μουά με παστράμι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από πίτες ημέρας δοκιμάσαμε τη μανιταρόπιτα. Το χειροποίητο φύλλο ήταν τραγανό και πλούσιο και η γέμιση μοσχομυριστή.

Μανιταρόπιτα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Μανιταρόπιτα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από γλυκά επιλέξαμε το βουτυρένιο κρουασάν αμυγδάλου με τις λεπτές του πτυχώσεις από σφολιάτα και με μια βελούδινη κρέμα που θες να την τρως σαν μους με το κουτάλι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η υπέροχη βελούδινη κρέμα στο κρουασάν αμυγδάλου του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η υπέροχη βελούδινη κρέμα στο κρουασάν αμυγδάλου του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Πίσω από τις υπέροχες φουρνιστές λιχουδιές του Φαρίν Μουά βρίσκεται η ομάδα του εξαιρετικού pastry chef Αλέξανδρου Κονιάρη (γνώριμος από το Φίλινγκς).

Η ομάδα του εξαιρετικού pastry chef Αλέξανδρου Κονιάρη στην κουζίνα-εργαστήριο του Φαρίν Μουά στο Περιστέρι / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
Η ομάδα του εξαιρετικού pastry chef Αλέξανδρου Κονιάρη στην κουζίνα-εργαστήριο του Φαρίν Μουά στο Περιστέρι / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Με θητεία στο Hinds Head (1* Michelin) στο Bray, μέρος του The Fat Duck Group υπό την ηγεσία του θρυλικού Heston Blumenthal, το δίστερο Marcus του Marcus Wareing στο Λονδίνο, και το μισελενάτο Trinity στο Λονδίνο, αλλά και με συνεργασίες με σημαντικούς σεφ, εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπως ο Τάσος Μαντής, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, το Hyatt Regency Thessaloniki. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πανδαισία στο brunch του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
Πανδαισία στο brunch του Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Οι τιμές στο Φαρίν Μουά είναι χαμηλές συγκριτικά με άλλου, τέτοιου τύπου, viral micro bakeries ή φούρνους τρίτης γενιάς.

Καφές και λιχούδικα φουρνιστά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
Καφές και λιχούδικα φουρνιστά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Από 3,50 έως 5,20 ευρώ κοστίζουν τα σάντουιτς, από 7,00 έως 8,00 ευρώ τα πιάτα του brunch με αυγό, ενώ από 1,50 έως 4,60 ευρώ τα γλυκά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο παράδεισος των φουρνιστών στην κουζίνα του micro bakery Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram
Ο παράδεισος των φουρνιστών στην κουζίνα του micro bakery Φαρίν Μουά / Φωτογραφία: farin_moua/Instagram

Info: Ερυθραίας 2, Περιστέρι, τηλ. 2105754553 | instagram.com/farin_moua

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ