Ποια φαγητά είναι νηστίσιμα και ποια όχι

Εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας και νηστείας, πολλοί είναι εκείνοι που φτάνουν στο αδιέξοδο σχετικά με το τι επιτρέπεται να καταναλώσουν και τι όχι. Η νηστεία, έχει «χαλαρώσει» με το πέρασμα των χρόνων, καθώς αν και αρχικά απαγορευόταν, πολλοί δεν νηστεύουν το λάδι καθώς και τα γαλακτομικά.

Γενικός κανόνας της νηστείας, είναι ότι απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι, ενώ παράλληλα απαγορεύονται τα γαλακτοκομικά (γάλα-γιαούρτι-τυρί-βούτυρο), τα αβγά και το λάδι (αν και όχι η ελιά).

Ποιες τροφές είναι νηστίσιμες:

  • Τα θαλασσινά (οστρακοειδή-μαλάκια), όπως χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες, σουπιές
  • Φρούτα και χυμοί
  • Οσπρια όπως φακές ή φασόλια
  • Λαχανικά
  • Ξηροί Καρποί
  •  Ζυμαρικά

Βέβαια, όπως επισημάνθηκε, πολλοί είναι εκείνοι που πλέον έχουν συμπεριλάβει στο νηστίσιμο μενού τους το λάδι και τα γαλακτοκομικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ