Συνταγή: Ζυμαρικά φούρνου με 4 τυριά και μπρόκολο -Λαχταριστά και κρεμώδη - iefimerida.gr

Συνταγή: Ζυμαρικά φούρνου με 4 τυριά και μπρόκολο -Λαχταριστά και κρεμώδη

Ριγκατόνι φούρνου με μπρόκολο και τυριά / Φωτογραφία: Shutterstock
Ριγκατόνι φούρνου με μπρόκολο και τυριά / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Τα φουρνιστά ζυμαρικά είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να χορτάσουμε με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Ζουμερά μέσα και τραγανά απ’ έξω τα φουρνιστά ζυμαρικά δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, ακόμα κι αν είναι φτιαγμένα με ελάχιστα υλικά ή περιέχουν λαχανικά που δεν συμπαθούμε και τόσο πολύ. Γενικά δεν μπορεί να αντισταθεί κάποιος εύκολα σε ένα πιάτο μακαρόνια, πόσο μάλλον όταν αυτά έχουν ψηθεί με μπόλικα τυριά και κρέμα. Έτσι κι αλλιώς τα κάθε λογής σουφλέ και γκρατέν είναι αγαπημένα μας όχι μόνο επειδή μπορούμε να βάλουμε μέσα ό,τι τραβάει η όρεξή μας κάνοντας τους δικούς μας εμπνευσμένους συνδυασμούς αλλά και γιατί κάθε πιρουνιά τους είναι ένα απολαυστικό παιχνίδι αρωμάτων, γεύσεων και υφών.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνταγή που ακολουθεί συνδυάζουμε τα δημοφιλή ριγκατόνι με νόστιμα τυριά και το πιο θρεπτικό λαχανικό του φθινοπώρου, το μπρόκολο, που με λίγη κρέμα και ψήσιμο ανεβαίνει γευστικό επίπεδο.  

Ριγκατόνι φούρνου με μπρόκολο και τυριά / Φωτογραφία: Shutterstock
Ριγκατόνι φούρνου με μπρόκολο και τυριά / Φωτογραφία: Shutterstock

Ριγκατόνι φούρνου με 4 τυριά και μπρόκολο

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 πακέτο ριγκατόνι, βρασμένες και σουρωμένες
  • ¼ μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 100 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά μαζί με το μπρόκολο, το ελαιόλαδο, τα τυριά και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο μπολ χτυπάμε το αυγό και την κρέμα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά. Ψήνουμε για μισή ώρα μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και σερβίρουμε ζεστό αμέσως μόλις ξεφουρνίσουμε.   

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tip

Σε αυτή τη συνταγή ταιριάζει επίσης το κοτόπουλο (1 ψητό στήθος, χοντροκομμένο) αλλά και τα θαλασσινά π.χ. 1 φλ. μικρές γαρίδες ή καθαρισμένα μύδια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ