Με ένα πάναπλο αλλά σούπερ αρωματικό λαδολέμονο οι ψητές τσιπούρες γίνονται τέλειες, αρκεί να είναι φρέσκιες.
Οι τσιπούρες δεν χρειάζονται πολλά για να γίνουν απολαυστικές, όπως όλα τα ψάρια άλλωστε. Γενικά όσο πιο φρέσκιες είναι τόσο πιο λιτό μαγείρεμα θέλουν για να αναδειχθούν. Ελάχιστα υλικά και λίγη προσοχή στο ψήσιμο, ώστε να μην μας ξεφύγουν και στεγνώσουν, και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε. Για πλούσια αρώματα και επιπλέον λεμονάτη γεύση ακολουθήστε την συνταγή μας. Σε λιγότερο από μισή ώρα θα τις έχετε ζεστές και λαχταριστές στο πιάτο σας.

Ψητές τσιπούρες με λάδι μυρωδικών
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 τσιπούρες (περίπου 300 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- χυμός από 2 λεμόνια + 1 λεμόνι, σε φέτες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το λάδι μυρωδικών
- 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ανάμεικτα (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό, δυόσμο)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις (αποφύγετε τον αέρα για να μην στεγνώσουν). Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τις τσιπούρες. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο (μέσα και έξω) και αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε μερικές φέτες λεμόνι στην κοιλιά τους και κάτω από τα βράγχια. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Λάδι μυρωδικών: Χτυπάμε στο μούλτι τα μυρωδικά με το ελαιόλαδο μέχρι να λιώσουν εντελώς και να πρασινίσει το λάδι.
Σύνθεση: Βγάζουμε τα λεμόνια από τις κοιλιές των ψαριών. Περιχύνουμε με το λάδι μυρωδικών και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.
Tips
-Για πιο σπιρτόζικη γεύση μπορείτε μαζί με τα λεμόνια να βάλετε στο ψήσιμο και ½ σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) μέσα σε κάθε ψάρι.
-Στο αρωματικό λάδι μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον μυρωδικά (άνηθο, φρέσκα κρεμμυδάκια κ.ο.κ.) ή να το φτιάξετε με ένα μόνο μυρωδικό, αυτό που σας αρέσει πιο πολύ ή έχετε εύκαιρο στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.