Συνταγή: Ψητές τσιπούρες, έτοιμες σε 20´ -Με λάδι μυρωδικών, έξτρα λεμονάτες - iefimerida.gr

Συνταγή: Ψητές τσιπούρες, έτοιμες σε 20´ -Με λάδι μυρωδικών, έξτρα λεμονάτες

Ψητές τσιπούρες / Φωτογραφία: Shutterstock
Ψητές τσιπούρες / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Με ένα πάναπλο αλλά σούπερ αρωματικό λαδολέμονο οι ψητές τσιπούρες γίνονται τέλειες, αρκεί να είναι φρέσκιες.

Οι τσιπούρες δεν χρειάζονται πολλά για να γίνουν απολαυστικές, όπως όλα τα ψάρια άλλωστε. Γενικά όσο πιο φρέσκιες είναι τόσο πιο λιτό μαγείρεμα θέλουν για να αναδειχθούν. Ελάχιστα υλικά και λίγη προσοχή στο ψήσιμο, ώστε να μην μας ξεφύγουν και στεγνώσουν, και είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε. Για πλούσια αρώματα και επιπλέον λεμονάτη γεύση ακολουθήστε την συνταγή μας. Σε λιγότερο από μισή ώρα θα τις έχετε ζεστές και λαχταριστές στο πιάτο σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ψητές τσιπούρες / Φωτογραφία: Shutterstock
Ψητές τσιπούρες / Φωτογραφία: Shutterstock

Ψητές τσιπούρες με λάδι μυρωδικών

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 τσιπούρες (περίπου 300 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια + 1 λεμόνι, σε φέτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λάδι μυρωδικών

  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά ανάμεικτα (μαϊντανό, άνηθο, βασιλικό, δυόσμο)

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις (αποφύγετε τον αέρα για να μην στεγνώσουν). Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε πάνω τις τσιπούρες. Με ένα πινέλο τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο (μέσα και έξω) και αλατοπιπερώνουμε καλά. Βάζουμε μερικές φέτες λεμόνι στην κοιλιά τους και κάτω από τα βράγχια. Ψήνουμε για 20 λεπτά.  

Λάδι μυρωδικών: Χτυπάμε στο μούλτι τα μυρωδικά με το ελαιόλαδο μέχρι να λιώσουν εντελώς και να πρασινίσει το λάδι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύνθεση: Βγάζουμε τα λεμόνια από τις κοιλιές των ψαριών. Περιχύνουμε με το λάδι μυρωδικών και τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Tips
-Για πιο σπιρτόζικη γεύση μπορείτε μαζί με τα λεμόνια να βάλετε στο ψήσιμο και ½ σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) μέσα σε κάθε ψάρι.

-Στο αρωματικό λάδι μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον μυρωδικά (άνηθο, φρέσκα κρεμμυδάκια κ.ο.κ.) ή να το φτιάξετε με ένα μόνο μυρωδικό, αυτό που σας αρέσει πιο πολύ ή έχετε εύκαιρο στο σπίτι εκείνη τη στιγμή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ