Εύκολη συνταγή: Σε 10 λεπτά φτιάχνουμε μίνι πάβλοβες με ανάλαφρες μαρέγκες - iefimerida.gr

Εύκολη συνταγή: Σε 10 λεπτά φτιάχνουμε μίνι πάβλοβες με ανάλαφρες μαρέγκες

Μίνι πάβλοβα με σαντιγί και κεράσι / Φωτογραφία: Shutterstock
Μίνι πάβλοβα με σαντιγί και κεράσι / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Η πάβλοβα είναι εντυπωσιακό και νόστιμο γλυκό, η συνταγή για τις μαρέγκες όμως θέλει χρόνο. Γι αυτό πάρτε έτοιμες και απολαύστε τις πιο αέρινες μπουκιές.

Δυστυχώς, εύκολη και γρήγορη συνταγή για μαρέγκες δεν υπάρχει. Μια απλή αναζήτηση στα βιβλία και στα περιοδικά ζαχαροπλαστικής αρκεί για να διαπιστώσετε ότι οι σπιτικές μαρέγκες χρειάζονται ώρες επί ωρών για να γίνουν. Το ίδιο θα σας πει και η Google, με τα άπειρα σχετικά αποτελέσματα που θα βγάλει, σε περίπτωση που της απευθυνθείτε για μια δεύτερη γνώμη. Όλα αυτά δε σημαίνουν βέβαια ότι αξίζει να εγκαταλείψετε έτσι απλά την ιδέα του να φτιάξετε πάβλοβα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ευτυχώς πλέον βρίσκουμε φρέσκες και καλοφτιαγμένες μαρέγκες σε όλο και περισσότερα ζαχαροπλαστεία οπότε με μια γρήγορη σαντιγί και μερικά φρέσκα φρούτα φτιάχνουμε λαχταριστές πάβλοβες σε χρόνο ρεκόρ.

Συνταγή για μίνι πάβλοβες με σαντιγί και κεράσια

Υλικά για 10 τεμάχια

  • 10 μίνι έτοιμες στρογγυλές μαρέγκες (σχήμα φωλιάς)
  • 10 κεράσια, χωρίς κουκούτσια, κομμένα στη μέση

Για τη σαντιγί

  • 200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης (35% λιπαρά), κρύα
  • 30 ζάχαρη άχνη
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι από μισό φρέσκο λοβό βανίλιας

Για το γαρνίρισμα

  • 2-3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ ή flakes λευκής σοκολάτας για το γαρνίρισμα
  • 10 φυλλαράκια δυσόσμου

Εκτέλεση

Σαντιγί: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύνθεση: Αραδιάζουμε τα έτοιμα μαρεγκάκια σε μια πιατέλα και τα γεμίζουμε με ροζέτες από σαντιγί. Γαρνίρουμε με τα κεράσια και το αμύγδαλο (ή τη λευκή σοκολάτα) και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Tip
Όσο πιο παγωμένη είναι η κρέμα γάλακτος όταν τη χτυπάμε τόσο πιο γρήγορα φτιάχνεται η σαντιγί. Ένα κόλπο που βοηθάει, εκτός φυσικά από το να τη διατηρούμε στο ψυγείο σε ψηλό ράφι, είναι να τη βάλουμε για μισή ώρα στην κατάψυξη πριν τη χτυπήσουμε. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ