Γιορτή της Μητέρας: Φτιάχνουμε φραουλένια πάβλοβα, μια γλυκιά έκπληξη για μια ξεχωριστή ημέρα - iefimerida.gr

Γιορτή της Μητέρας: Φτιάχνουμε φραουλένια πάβλοβα, μια γλυκιά έκπληξη για μια ξεχωριστή ημέρα

Αέρινη πάβλοβα με φρέσκες φράουλες / Φωτογραφίες: shutterstock
Αέρινη πάβλοβα με φρέσκες φράουλες / Φωτογραφίες: shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ


Μια συνταγή για ένα εντυπωσιακό και λαχταριστό γλυκό, ιδανικό για την περίσταση.

H γιορτή της μητέρας είναι η καλύτερη ευκαιρία για να περάσουμε όμορφες στιγμές με τις μαμάδες μας. Αυτή η ξεχωριστή ημέρα του χρόνου μας δίνει μια εξαιρετική αφορμή για να τις δούμε, να τους μιλήσουμε και φυσικά να τις περιποιηθούμε όπως τους αξίζει. Μια καλή ιδέα λοιπόν είναι να αφιερώσετε τη συγκεκριμένη Κυριακή στη μητέρα σας, φτιάχνοντας της παράλληλα ένα υπέροχο γλυκό. Η πάβλοβα είναι η καταλληλότερη επιλογή αφού διαθέτει ωραία εμφάνιση και εξαιρετική γεύση, οπότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τη συνταγή μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αέρινη πάβλοβα με φρέσκες φράουλες / Φωτογραφίες: shutterstock
Αέρινη πάβλοβα με φρέσκες φράουλες / Φωτογραφίες: shutterstock

Πάβλοβα με φρέσκες φράουλες

Υλικά για 8 μερίδες

Για τη μαρέγκα

  • 120 γρ. ασπράδια αυγών
  • 120 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη μέχρι να γίνει σαντιγί

Για το γαρνίρισμα

  • 400 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση

Εκτέλεση
Μαρέγκα: Μέσα στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί σφικτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τμηματικά την άχνη και ανακατεύουμε πολύ απαλά με σπάτουλα σιλικόνης. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90°C, στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε τμηματικά τη μαρέγκα σε μία λαδόκολλα δημιουργώντας μια μεγάλη «φωλιά» με μία λακκούβα στη μέση (πιέζουμε με το κάτω μέρος του κουταλιού). Για να το κάνουμε πιο εύκολο βουτάμε το κουτάλι σε κρύο νερό. Ψήνουμε 1 ½ με 2 ώρες μέχρι να ψηθεί η μαρέγκα, να είναι τραγανή γύρω γύρω χωρίς να έχει ροδίσει και να ξεκολλάει από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς και να στεγνώσει. Μεταφέρουμε τη «φωλιά» σε μια πιατέλα και τη γεμίζουμε με τη σαντιγί. Γαρνίρουμε με τις φράουλες και σερβίρουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tips: Για έξτρα χρώμα, γεύση και γλύκα μπορείτε να γαρνίρετε τη μαρέγκα με σιρόπι φράουλα και άχνη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στη μαρέγκα μερικές σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας ή μαστίχας για να την ενισχύσετε αρωματικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ