Μια διαφορετική εκδοχή του cheesecake που θυμίζει το πιο νοσταλγικό λευκό γλυκό.
Η πάστα αμυγδάλου και η νουγκατίνα είναι γλυκά γεμάτα με τη γεύση και τα αρώματα του πιο φίνου και αρωματικού ξηρού καρπού. Ωστόσο, πρόκειται για επιλογές που έχουμε μόνο στα ζαχαροπλαστεία καθώς θέλει μεγάλη τέχνη και ιδιαίτερη ενασχόληση με τη ζαχαροπλαστική για να φτιάξουμε κάτι τόσο ντελικάτο στο σπίτι. Παρόλα αυτά όμως μπορούμε να τις απολαύσουμε με εναλλακτικούς τρόπους προσαρμόζοντας τα βασικά υλικά τους σε ένα γλυκό πιο εύκολο και εξίσου αγαπημένο όπως είναι το cheesecake. Ιδού μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Cheesecake με κρέμα βανίλιας και βάση αμυγδάλου
Υλικά για 6-8 μερίδες
Για τη βάση
- 125 γρ. μπισκότα τύπου Digestive, τριμμένα (σκόνη)
- 250 γρ. αμύγδαλα με φλούδα, ψιλοκομμένα
- 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
Για την κρέμα
- 500 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- ½ κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόρια από ½ λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά τα τριμμένα μπισκότα, τα αμύγδαλα και το βούτυρο. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε ένα τσέρκι διαμέτρου 22 εκ. (ή σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα) και στρώνουμε μέσα ομοιόμορφα το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Κρέμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπολ του μίξερ και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Το απλώνουμε με μια σπάτουλα πάνω από το μπισκότο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει. Κόβουμε και σερβίρουμε.
Tip
Παρότι η γοητεία αυτού του γλυκού είναι ότι είναι λευκό και ανάλαφρο, του ταιριάζει και η σοκολάτα. Λιώστε μια κουβερτούρα (200 γρ.) γάλακτος, ψιλοκομμένη σε μπεν μαρί και περιχύστε το cheesecake πριν το σερβίρετε.