Συνταγή: Προφιτερόλ με έτοιμα σου -Εύκολο και λαχταριστό - iefimerida.gr

Συνταγή: Προφιτερόλ με έτοιμα σου -Εύκολο και λαχταριστό

Προφιτερόλ / Φωτογραφία: Shutterstock
Προφιτερόλ / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Για να απολαύσουμε ένα προφιτερόλ δεν χρειάζεται πολύς κόπος. Φτιάχνουμε το πιο απολαυστικό στο σπίτι σε μερικά λεπτά.

Μια σταθερή αξία στην καρδιά των οπαδών της σοκολάτας είναι σίγουρα το προφιτερόλ. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι το συγκεκριμένο γλυκό συμπεριλαμβάνει και τα γούστα όσων αγαπούν τη βανίλια λόγω της βελούδινης κρέμας που περιέχουν μέσα τα σου. Όσο για το ποιος κάνει το καλύτερο προφιτερόλ, όλοι ξέρουν ένα ζαχαροπλαστείο που εμπιστεύονται όταν θέλουν να φάνε κάτι πραγματικά καλό και φρέσκο. Μπορούμε να το φτιάξουμε βέβαια και στο σπίτι αν και εκ πρώτης όψεως μοιάζει περίπλοκο και χρονοβόρο. Το να αγοράσουμε έτοιμα σου είναι μια καλή αρχή. Μετά τι μένει; Μια βανιλένια κρέμα και μια πλούσια σοκολατένια γκανάς. Αυτά θα τα φτιάξετε με τη συνταγή μας:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Προφιτερόλ / Φωτογραφία: Shutterstock
Προφιτερόλ / Φωτογραφία: Shutterstock

Προφιτερόλ με έτοιμα σου

Υλικά για 4-6 μερίδες

15 έτοιμα σου

Για την κρέμα

  • 500 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 
  • ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι από έναν φρέσκο λοβό
  • 2 αυγά
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

Για τη σοκολατένια γκανάς

  • 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 70 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο

Εκτέλεση

Κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το γάλα και τη βανίλια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ με σύρμα. Όταν το γάλα πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας παράλληλα με το σύρμα. Επιστρέφουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι, τοποθετούμε ξανά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να σφίξει η κρέμα. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη (φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνειά της) και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γκανάς: Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με σύρμα ώστε να γίνει μια γυαλιστερή σοκολατένια κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σύνθεση: Με ένα μαχαιράκι ανοίγουμε τα σου και με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με τη λευκή κρέμα. Βάζουμε 3-4 γεμιστα σου σε κάθε πιατάκι και περιχύνουμε με την γκανάς.  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ