Τα αγαπημένα μας σοκολατένια μπισκότα γίνονται στο σπίτι πιο εύκολα από όσο φανταζόμαστε και απογειώνονται με ένα υλικό που χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Πόσους ανθρώπους ξέρετε που δεν τους αρέσουν τα σοκολατένια cookies; Εγώ προσωπικά κανέναν.
Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς, ειδικά αν είναι γλυκατζής και σοκολατολάγνος, σε ένα μπισκότο που μοσχοβολάει βούτυρο, έχει τραγανή επιφάνεια και ζουμερή καρδιά. Έχουμε συνηθίσει βέβαια να τα προμηθευόμαστε φρέσκα και λαχταριστά από φούρνους και ζαχαροπλαστεία που τα φτιάχνουν υπέροχα ή να τα απολαμβάνουμε σε καφέ και εστιατόρια μαζί με τα αγαπημένα μας ροφήματα. Ωστόσο, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ίσως φανταζόμαστε να τα ετοιμάσουμε στο σπίτι. Με τη συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω θα το διαπιστώσετε κι εσείς.

Σοκολατένια μπισκότα
Υλικά για 10 κομμάτια
- 125 γρ. μαύρη κουβερτούρα, χοντροκομμένη
- 125 γρ. τσιπς σοκολάτας γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 αυγό, χτυπημένο
- ½ κούπα ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική
- 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη μαύρη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και τα τσιπς σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και με ένα κουτάλι μοιράζουμε πάνω τη ζύμη. Αφήνουμε λίγη απόσταση ανάμεσα στις κουταλιές για να μην κολλήσουν τα μπισκότα όταν φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και απολαμβάνουμε ζεστά, όσο είναι ακόμα ρευστή μέσα η σοκολάτα.
Tip
Η σοκολάτα, ειδικά η μπίτερ, ταιριάζει καταπληκτικά με το αλάτι καθώς δημιουργούν στο στόμα την τέλεια αντίθεση γλυκού-αλμυρού, που είναι πραγματικά εθιστική.
Αν θέλετε, λοιπόν, να κάνετε τα cookies σας πιο ιδιαίτερα γευστικά πασπαλίστε τα με ελάχιστο χοντρό αλάτι (ή ανθό αλατιού) μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά. Το αλάτι όχι μόνο θα δέσει ωραία με την καυτή σοκολάτα, αλλά ως φυσικό ενισχυτικό γεύσης θα δυναμώσει και τα υπόλοιπα υλικά των μπισκότων (βούτυρο, ζάχαρη κ.λπ.), απογειώνοντας το σύνολο σε κάθε μπουκιά.