Πού τρώμε τα καλύτερα ρετρό γλυκά της Αθήνας -Από ποντικάκια και σεράνο μέχρι νουγκατίνες και πάστες αμυγδάλου - iefimerida.gr

Πού τρώμε τα καλύτερα ρετρό γλυκά της Αθήνας -Από ποντικάκια και σεράνο μέχρι νουγκατίνες και πάστες αμυγδάλου

Πάστα σεράνο στο ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλο
Πάστα σεράνο στο ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλο
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Τα πιο διαχρονικά γλυκά μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε στα ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης όπου τα αγνά υλικά και αυθεντικές συνταγές είναι αδιαπραγμάτευτα.

Η σοκολατίνα είναι μια μικρή, γλυκιά κόλαση, το ίδιο και το παχουλό, παιχνιδιάρικο ποντικάκι. Η πάστα αμυγδάλου και η νουγκατίνα από την άλλη είναι οι λευκές, κομψές πριγκίπισσες των παστοειδών. Ενώ η σεράνο, εντυπωσιακή στην όψη και στη γεύση, όπως ακριβώς η καλλιτέχνιδα των καμπαρέ Ροζίτα Σεράνο από την οποία πήρε το όνομά της στις του 1950, κάνει επιτυχία στα αστικά ζαχαροπλαστεία ακόμα και σήμερα. Ο κάθε γλυκατζής έχει τη δική του αγαπημένη και η κάθε περίσταση και συνθήκη τη δική της ξεχωριστή επιλογή. Αυτό που ισχύει πάντα όμως είναι ότι οι καλύτερες πάστες είναι οι φρέσκιες πάστες. Πάμε λοιπόν να δούμε που τις βρίσκουμε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον Μπόζα για αμυγδάλου, πάστα και τούρτα

Την πάστα αμυγδάλου ακριβώς όπως της αξίζει φτιάχνουν σε αυτό το ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί από το 1967. Φουσκωτό παντεσπάνι σε στρώσεις και ανάμεσα βανιλένια κρέμα ζαχαροπλαστικής ανακατεμένη με φίνα σαντιγί δίνουν ένα ανάλαφρο αποτέλεσμα. Με χοντροσπασμένο αμύγδαλο και μαρασκίνο για στόλισμα είναι το όνειρο κάθε λάτρη των λευκών γλυκών. Βγαίνει και σε τούρτα για να κάνεις γενέθλια ξυπνώντας μνήμες παιδικών χρόνων, ακόμα και αν κλείνεις τα 40.

Κερκύρας 39 & Παξών, Κυψέλη, τηλ.: 210 8211 107

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για νουγκατίνα στο Désiré

Η διαφορά μεταξύ πάστας αμυγδάλου και νουγκατίνας είναι το ντακουάζ, ένα παντεσπάνι που φτιάχνεται με αμύγδαλα και ουσιαστικά αντικαθιστά το κλασικό. Ακόμα η νουγκατίνα έχει διακριτικό άρωμα κανέλας που την κάνει να ξεχωρίζει. Ακριβώς όπως ξεχωρίζει η νουγκατίνα του Désiré που έχει τις τέλειες αναλογίες κρέμας, σαντιγί και αμύγδαλου.

Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3632 333

Η τέλεια σεράνο των Ασημακόπουλων

Αυτή η σεράνο έχει όλες τις προδιαγραφές μιας τέλειας πάστας. Πρώτης ποιότητας υλικά και αλάνθαστη συνταγή, τετράγωνο σχήμα κομμένο με ακρίβεια, λεπτές σοκολατένιες στρώσεις από παντεσπάνι και πλούσιες δόσεις κρέμας ενδιάμεσα. Εμφανισιακά αλλά και γευστικά ολοκληρώνεται με την απαραίτητη τρούφα στο πλάι και φυσικά με μια παχουλή ροζέτα που στην κορυφή έχει κερασάκι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα, τηλ.: 210 3610 092

Πάστα ποντικάκι / Φωτογραφία: stani1931.com
Πάστα ποντικάκι / Φωτογραφία: stani1931.com

Τα ποντικάκια της Στάνης

Τα ποντικάκια της Στάνης είναι φτιαγμένα με εξαιρετικά υλικά και κλασική συνταγή. Η βελούδινη υφή τους και η γεμάτη γεύση σοκολάτας που πλημμυρίζει το στόμα από τη πρώτη κιόλας κουταλιά τα κάνουν μοναδικά στο είδος τους. Είναι στρουμπουλά και πάντα ολόφρεσκα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις υπόλοιπες βερσιόν σοκολατίνας αλλά και για οτιδήποτε φτιάχνει αυτό το θρυλικό γαλακτοπωλείο που μετράει 95 χρόνια ζωής. 

Μ. Κοτοπούλη 10, Ομόνοια, τηλ.: 210 5233 637

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για σοκολατίνα στο Μικέ

Η σοκολατίνα εδώ είναι παραδοσιακή σε όψη ενώ στη γεύση συνδυάζει την απόλαυση της πάστας σοκολάτας με αυτή της σεράνο. Σιροπιασμένα παντεσπάνια που μοσχοβολάνε κονιάκ στρώνονται με απαλή κρέμα σοκολάτας γάλακτος και καλύπτονται με αρκετό μπίτερ γλάσο. Έχει πλούσια, χορταστική γεύση χωρίς όμως να είναι υπερβολικά γλυκιά.

Δημ. Σούτσου 9, Πλατεία Μαβίλη, τηλ. 210 64 63 091

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ