Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, το φαγητό στο αεροπλάνο δεν είναι και πολύ νόστιμο.
Ζυμαρικά χωρίς έμπνευση, κρέας με σάλτσα ή ένα απλό σάντουιτς με τυρί είναι οι συνηθισμένες επιλογές. Στις πτήσεις χαμηλού κόστους, μάλιστα, μπορεί να προσφερθεί μόνο ένα μπισκότο ή κράκερ.
Αν και δεν έχουν όλα τα αεροπορικά γεύματα την ίδια ποιότητα, υπάρχουν κάποια πράγματα σχετικά με το φαγητό, τα οποία πρέπει να αποφεύγετε.
Η προειδοποίηση μιας πρώην αεροσυνοδού
Η Σαρλότ Κρόκερ, μητέρα δύο παιδιών και πρώην αεροσυνοδός με 12 χρόνια εμπειρίας σε εταιρείες όπως η Thomas Cook και η Caledonian Airways, εξηγεί μιλώντας στη Metro, γιατί δεν πρέπει να τρώμε τίποτα που δεν είναι σφραγισμένο. Όπως λέει, στην κουζίνα του αεροπλάνου επικρατεί συχνά αναστάτωση, καπάκια μπορεί να πέσουν κάτω και σαλάτες να μην πλυθούν σωστά. Γι’ αυτό προτείνει να αποφεύγονται φρούτα και σαλάτες που δεν βρίσκονται σε κλειστή συσκευασία.
Τι να προσέξετε στις επιλογές σας
Η ίδια αποφεύγει το αλκοόλ στις πτήσεις, καθώς προκαλεί αφυδάτωση, ενώ μένει μακριά από αναψυκτικά, αλμυρά και πικάντικα φαγητά που οδηγούν σε φούσκωμα. Επισημαίνει ότι είναι δύσκολο να φάει κανείς υγιεινά εν πτήσει, αφού δεν υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα.
Οι συμβουλές άλλων ειδικών
Δεν είναι η μόνη που μοιράζεται μυστικά. Ο πρώην αεροσυνοδός Άλεξ Κουίγκλεϊ έχει προειδοποιήσει ότι το νερό που χρησιμοποιείται για ζεστά ροφήματα φυλάσσεται σε δεξαμενές που μένουν στάσιμες και δεν καθαρίζονται συχνά, αυξάνοντας τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.
Οι καλύτερες και οι χειρότερες εταιρείες
Σύμφωνα με έρευνα, η Emirates ξεχωρίζει για τα γεύματα, τα σνακ και τα ποτά που προσφέρει, ενώ η Ryanair κατατάσσεται τελευταία στη λίστα με τις επιλογές φαγητού εν πτήσει.