Τι συμβαίνει στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης -Σκάνδαλα, αφαίρεση τίτλων και εξώγαμα παιδιά - iefimerida.gr

Τι συμβαίνει στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης -Σκάνδαλα, αφαίρεση τίτλων και εξώγαμα παιδιά

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας
Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας / Φωτογραφία: AP Images
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΑΧΟΥ

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είναι η πιο προβεβλημένη, ωστόσο τα περισσότερα σκάνδαλα κρύβονται στα Ανάκτορα της Σουηδίας, της Ισπανίας και του Μονακό.

Ένας θεσμός που καλά κρατεί στην Ευρώπη και γύρω από τη μοναρχία έχουν γίνει γνωστά πολλά σκάνδαλα που κρύβονται πίσω από τα Ανάκτορα με πρωταγωνιστές «γαλαζοαίματους» και «κοινούς θνητούς».

Εντυπωσιακά φορέματα, παλάτια επισκέψιμα και για τους επισκέπτες που θέλουν να τα δουν από κοντά, αυστηρά πρωτόκολλα, κοσμικές εμφανίσεις και ελάχιστες συνεντεύξεις των βασιλικών μελών, που φροντίζουν μπροστά στις κάμερες να επιδεικνύουν τους αριστοκρατικούς τρόπους, όμως όταν οι κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, κρύβουν πολλά μυστικά. Ωστόσο, τα περισσότερα γίνονται γνωστά, κάνοντας τελικά τους «γαλαζοαίματους» να έχουν τις ίδιες αδυναμίες με τους «κοινούς θνητούς».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σκάνδαλα, αφαίρεση τίτλων, απόρριψη από τη σειρά διαδοχής, παράνομες σχέσεις και εξώγαμα παιδιά είναι μερικά μόνο από όσα συμβαίνουν στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Τα σκάνδαλα που έγιναν πρωτοσέλιδο στις βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης

Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας

Τα σκάνδαλα κρατούν πολύ καλά στην πιο περιζήτητη βασιλική οικογένεια της Ευρώπης, που δεν σταματάει ποτέ να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των media, προσφέροντας πλούσιο παρασκήνιο πασπαλισμένο με χρυσόσκονη και συνθέτοντας το πιο σύγχρονο παραμύθι.

βασιλική οικογένεια Αγγλίας σκάνδαλα
Φωτογραφία: AP Images
Φωτογραφία: AP Images
Φωτογραφία: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας τροφοδοτούσε πάντα σκάνδαλα, ωστόσο φρόντιζε να μη δίνει ποτέ απαντήσεις. Και μπορεί να βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο, λόγω του βιβλίου που κυκλοφόρησε αρχές Ιανουαρίου ο πρίγκιπας Χάρι, όντας νωπό ακόμα το ντοκιμαντέρ στο Netflix «Harry & Meghan», όμως μερικά χρόνια πριν ο θείος του και βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου κόντεψε να τινάξει τη μοναρχία στον αέρα εξαιτίας της παραίτησής του από τον θρόνο προκειμένου να ακολουθήσει την καρδιά του. Ο βασιλιάς Εδουάρδος άφησε το Στέμμα για χάρη της δις διαζευγμένης συζύγου του Γουίλις Σίμπσον - μάλιστα, ο Τύπος δεν σταματάει να σχολιάζει πως τα βήματα της πιο μισητής γυναίκας της Αγγλίας ακολουθεί πιστά η Μέγκαν Μαρκλ.

Με αυτή την παραίτηση, ουσιαστικά άλλαξε η πορεία της μοναρχίας στην Αγγλία, με την πριγκίπισσα Ελισάβετ από outsider να γίνεται η μακροβιότερη βασίλισσα της χώρας της παραμένοντας στον θρόνο για 70 χρόνια.

βασιλικά σκάνδαλα
Πριγκίπισσα Ελισάβετ και πριγκίπισσα Μαργαρίτα σε παιδική ηλικία / Φωτογραφία: AP Images

Από τα πρώτα σκάνδαλα που έπρεπε να διαχειριστεί η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν η σχέση της αδερφής της με τον παντρεμένο αξιωματικό της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας Πίτερ Τάουνσεντ. Σύμφωνα με την Ιστορία, η βασίλισσα Ελισάβετ, υπακούοντας στο «Στέμμα», δεν έδωσε την απαραίτητη έγκριση στην αδερφή της να παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της, κάτι που πλήγωσε βαθιά την ερωτευμένη πριγκίπισσα, η οποία δεν βρήκε ποτέ την αληθινή αγάπη στη ζωή της. Να αναφέρουμε πως ο Πίτερ Τάουνσεντ διέμενε στο Adelaide Cottage, το οποίο μερικά χρόνια αργότερα θα ανακαινιζόταν για να στεγάσει τη σύντομη παραμονή στο Λονδίνο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Φωτογραφία: AP Images
Φωτογραφία: AP Images

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά η μακροβιότερη μονάρχης της Αγγλίας έπρεπε να αντιμετωπίσει πολλά οικογενειακά σκάνδαλα, ιδιαίτερα τις δεκαετίες '80 και '90. Ο γάμος του μελλοντικού διαδόχου του θρόνου (νυν βασιλιά) Κάρολου με την Νταϊάνα πυροδοτούσε συχνά τα media: από τον γάμο τους μέχρι το πολύκροτο διαζύγιό τους και την περίφημη συνέντευξης της «πριγκίπισσας του λαού» όπου αναφέρει πως «σε αυτόν τον γάμο ήμασταν τρεις», επιβεβαιώνοντας τη βαθιά αγάπη του Κάρολου για την Καμίλα, νυν βασιλική σύζυγο.

βασιλικά σκάνδαλα
Φωτογραφία: AP Images
βασιλικά σκάνδαλα
Φωτογραφία: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, η βασίλισσα Ελισάβετ ήρθε αντιμέτωπη με το διαζύγιο δύο ακόμα παιδιών της: της μοναχοκόρης της Άννας και του πρίγκιπα Άντριου από τη Σάρα Φέργκιουσον, η οποία είχε γίνει εξώφυλλο σε μια άσεμνη στάση με τον σύντροφό της. Τα τελευταία χρόνια το όνομα του πρίγκιπα Άντριου συνδέθηκε με το σκάνδαλο Εϊπστάιν.

Η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, η οποία τελικά ποτέ δεν φεύγει από το προσκήνιο, το 2020 έστρεψε πάλι επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς ο πρίγκιπας Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να πάρουν τον γιο τους Άρτσι και να μετακομίσουν μόνιμα στην Αμερική, καθώς παραιτήθηκαν από μέλη της βασιλικής οικογένειας. Ακολούθησε, έναν χρόνο αργότερα, η συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ, όπου μίλησαν για ρατσισμό, ενώ στα πιο πρόσφατα είναι το ντοκιμαντέρ με τη Μέγκαν Μαρκλ να φτιάχνει ένα κολακευτικό προφίλ για την ίδια και να κοροϊδεύει την υπόκλιση στη βασίλισσα Ελισάβετ και γιαγιά του συζύγου της.

βασιλικά σκάνδαλα
Φωτογραφία: AP Images
βασιλικά σκάνδαλα
Φωτογραφία: AP Images
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα απομνημονεύματα του Χάρι έγιναν best seller, καθώς έβγαλε τα άπλυτα της (βασιλικής) οικογένειας στη φόρα, αναφέροντας και έναν άγριο τσακωμό με τον αδερφό του, μελλοντικό διάδοχο της Αγγλίας. Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο πατέρας του βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει την επίσημη στέψη του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου.

Βασιλική οικογένεια Δανίας

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα της, με τη μονάρχη Μαργκρέτε να αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση και τη μοναδική πλέον γυναίκα που φοράει το «Στέμμα». Μετά τον θάνατο της μακρινής της ξαδέρφης, βασίλισσας Ελισάβετ, τον περασμένο Σεπτέμβριο, είναι η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασίλισσα Μαργκρέτε, η οποία επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας, καθώς είναι η αδερφή της Άννας-Μαρίας, συζύγου τους τέως βασιλιά της Ελλάδος Κωνσταντίνου, είναι πολύ αγαπητή γενικότερα στη Σκανδιναβία. Η μονάρχης έχει το παρατσούκλι «θεία Νταίζη», μιας και έχει συγγενικές σχέσεις με τις περισσότερες βασιλικές οικογένειες της Ευρώπης.

Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση μονάρχη που έχει καταφέρει να εμπνεύσει τον λαό της μέσα από τα πρωτοχρονιάτικα διαγγέλματά της, ενώ λατρεύει να ζωγραφίζει, να κάνει σκίτσα, να εικονογραφεί βιβλία και να σκηνογραφεί παραστάσεις για το Εθνικό Θέατρο της Δανίας.

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν προς τη βασιλική οικογένεια της Δανίας όταν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Φρέντερικ, παντρεύτηκε μια «κοινή θνητή», τη Μαίρη. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, σε ένα μπαρ. Εκείνη, αργότερα, άφησε τη θέση της ως στέλεχος marketing για να εργαστεί στην Ευρώπη προκειμένου να είναι πιο κοντά με τον πρίγκιπα Φρέντερικ, μέχρι που από το Παρίσι μετακόμισε στην Κοπεγχάγη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πριγκίπισσα Μαίρη αρνήθηκε την υπηκοότητά της, έμαθε τη γλώσσα και έχει καταφέρει να γίνει αγαπητή στον λαό. Ο γάμος του ζευγαριού έγινε στις 4 Μαΐου του 2004 και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Λίγους μήνες πριν από την εκπνοή του 2022 η βασιλική οικογένεια της Δανίας ήρθε στο προσκήνιο, καθώς η βασίλισσα Μαργκρέτε αποφάσισε να αφαιρέσει τους πριγκιπικούς τίτλους από τα παιδιά του δεύτερου γιου της χρησιμοποιώντας τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ.

Βασιλική οικογένεια Ισπανίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα μπορούσε να ήταν πρωταγωνίστρια σε μια σειρά από σκάνδαλα, που κατά καιρούς έχουν γίνει ευρέως γνωστά και πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον θρόνο του και να ανέβει ο γιος του Φελίπε προκειμένου να κρατηθεί η μοναρχία στην Ισπανία, καθώς ο άλλοτε δημοφιλής μονάρχης ήρθε αντιμέτωπος τόσο με ερωτικά όσο και με πολιτικά σκάνδαλα. Αναγκάστηκε, έτσι, να αυτοεξοριστεί, παραδίδοντας το Στέμμα στον γιο του.

Ο Χουάν Κάρλος είχε βρεθεί στο επίκεντρο δύο ερευνών: η μία στην Ελβετία, όπου η Εισαγγελία εξετάζει πώς κατέληξαν στα χέρια του 65 εκατ. ευρώ από τη Σαουδική Αραβία μέσω offshore λογαριασμού που συνδέεται με μια σύμβαση για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας, και η δεύτερη από τους εισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ισπανίας, με στόχο να αποκαλυφθεί αν ο πρώην μονάρχης εμπλέκεται σε πράξεις φοροαποφυγής και ξεπλύματος χρήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αρχή της πτώσης του έγινε με το διαβόητο σαφάρι στην Αφρική. Το 2012, στο αποκορύφωμα της ύφεσης και τη στιγμή που πολλοί Ισπανοί έμεναν άνεργοι εν μέσω περικοπών εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αποκαλύφθηκε ότι ο Χουάν Κάρλος -που είχε τη φήμη γυναικοκατακτητή, ήταν άριστος ιστιοπλόος και σκιέρ στα νιάτα του και λάτρευε το κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, είχε πάει για σαφάρι ελεφάντων με την ερωμένη του στην Μποτσουάνα. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για αυτό το ταξίδι.

Στη συνέχεια, το 2014, η κόρη του Χουάν Κάρλος, η Ινφάντα Κριστίνα, κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή. Αποτέλεσε το πρώτο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας που προσήχθη σε δίκη. Αργότερα αθωώθηκε, αλλά ο σύζυγός της κρίθηκε ένοχος.

Ο βασιλιάς Φελίπε επέλεξε να παντρευτεί μια «κοινή θνητή», δημοσιογράφο, τη διαζευγμένη Λετίθια, η οποία προερχόταν από μεσοαστική οικογένεια. Η βασίλισσα Λετίθια ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις της, καθώς είναι πάντα καλοντυμένη, ενώ στο παρελθόν πολλά δημοσιεύματα έγραφαν πως αντιμετωπίζει νευρική ανορεξία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήταν το 2018 όταν ένας δημόσιος τσακωμός ανάμεσα στη βασίλισσα Λετίθια και στην πεθερά της, βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, έγινε viral στο Διαδίκτυο και πρωτοσέλιδο σε κάθε Μέσο παγκοσμίως. Όλα ξεκίνησαν όταν η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας βρέθηκε στη Μαγιόρκα για να γιορτάσει το Πάσχα των Καθολικών και έξω από την εκκλησία δεν έλειψε μια στιγμή έντασης ανάμεσα στις δύο γυναίκες. Χρειάστηκε μάλιστα η παρέμβαση του βασιλιά Φελίπε, διακριτικά, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Μάλιστα, όταν η βασίλισσα Σοφία πήγε να αγκαλιάσει τις δύο εγγονές της και να φωτογραφηθεί μαζί τους, η Λετίθια μπήκε μπροστά και ξεκίνησε ένας καβγάς ανάμεσα στις δύο γυναίκες.

Πάντως, σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας ενώθηκε ξανά όταν βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα για να παραστεί στην κηδεία του Κωνσταντίνου, αδερφού της βασίλισσας Σοφίας. Να αναφέρουμε πως η επανεμφάνιση όλων των μελών της βασιλικής οικογένειας κέρδισε τα φλας των φωτογράφων όλων των Μέσων.

Βασιλική οικογένεια Σουηδίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασιλική οικογένεια της Σουηδίας ξεπερνάει σε σκάνδαλα τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας. Ο μονάρχης Κάρολος - Γουσταύος δεν έχει σταματήσει, όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο «Στέμμα», να απασχολεί με τις εξωσυζυγικές τους σχέσεις, με τις κατά συρροήν επισκέψεις του σε στριπτιζάδικα, αλλά και με τον επιδεικτικά πολυτελή τρόπο ζωής του, ξοδεύοντας χρήματα σε εξωτικά μέρη για διακοπές και αμέτρητα πάρτι.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, πρόκειται να κυκλοφορήσει σειρά στο Netflix που εστιάζει στην πολυτάραχη ζωή του μονάρχη, κάτι με το οποίο η βασιλική οικογένεια δεν είναι καθόλου σύμφωνη. Όσο για τα δημοσιεύματα του σουηδικού Τύπου, χαρακτηρίζουν τον βασιλιά Κάρολο - Γουσταύο ως παιδί που ουσιαστικά δεν μεγάλωσε ποτέ. Κι όλο αυτό γιατί ο ίδιος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με σκάνδαλα και τραγικά επικοινωνιακά λάθη - ακόμα και σε επισκέψεις σε πόλεις της Σουηδίας όπου δεν ήξερε καν πού βρισκόταν.

Εκτός από τα δικά του σκάνδαλα, με τη γυναίκα του βασίλισσα Σίλβια να τον υποστηρίζει πάντα και να βρίσκεται στο πλευρό του, η διάδοχος του θρόνου Βικτώρια είχε στρέψει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας όταν σε νεαρή ηλικία είχε διαγνωστεί με νευρική ανορεξία και είχε νοσηλευτεί στην Αμερική.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χρόνια πριν, ο βασιλιάς είχε αλλάξει τη διαδοχή ώστε στον θρόνο να ανέβει το πρωτότοκο παιδί της οικογένειας, δηλαδή η πριγκίπισσα Βικτώρια, και όχι ο αδερφός της Κάρολος - Φίλιππος.

Η διάδοχος του θρόνου, Βικτωρία, παντρεύτηκε τον προσωπικό της γυμναστή και έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια. Μάλιστα, ο σουηδικός λαός εκτιμάει απεριόριστα τη μελλοντική του βασίλισσα, σε αντίθεση με τον βασιλιά πατέρα της. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η διάδοχος του θρόνου ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή, είναι πάντα διαβασμένη στις δημόσιες εμφανίσεις της, ενώ επιλέγει να περνάει τις ημέρες των γιορτών στο πατρικό σπίτι του συζύγου της και όχι στα βασιλικά ανάκτορα. Και μόνο αυτό έχει αυξήσει θεαματικά τη δημοτικότητά της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, ο μοναδικός γιος της οικογένειας -η σουηδική βασιλική οικογένεια έχει δύο κορίτσια και ένα αγόρι- προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο όταν αποφάσισε να παντρευτεί μια πρώην παίκτρια reality, τη Σοφία, η οποία είχε γίνει γνωστή μέσα από τα γυμνά εξώφυλλά της σε ανδρικά περιοδικά, ενώ είχε πάει στην Αμερική για να γίνει μοντέλο.

Η πιο πρόσφατη γκάφα της οικογένειας προήλθε από τον ίδιο τον βασιλιά Κάρολο - Γουσταύο, και μάλιστα την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών, όταν σχολίασε στον σουηδικό Τύπο πως θέλει διάδοχο του θρόνου, αντί για την κόρη του, τον γιο του Κάρολο-Φίλιππο. Οι δηλώσεις αυτές σχολιάστηκαν με όχι κολακευτικό τρόπο, καθώς ο σουηδικός λαός δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη μελλοντική του βασίλισσα.

Ακόμα και στη... σύγκριση των συζύγων των δύο αδερφών, ο σύζυγος της πριγκίπισσας Βικτωρίας, Ντάνιελ Γουέστλινγκ, έχει κερδίσει με τη στάση του τον σουηδικό λαό. Επιπλέον, η οικογένειά του δεν έχει μιλήσει ποτέ δημοσίως για τη νύφη τους και διάδοχο του Στέμματος, σε αντίθεση με την οικογένεια της Σοφίας, που κατά καιρούς εκμεταλλεύεται τα πριγκιπικά προνόμια και μιλάει στον Τύπο έτσι ώστε να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας. Κάτι που στη φιλοσοφία των Σουηδών θεωρείται ανούσιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για το τρίτο παιδί της οικογένειας, την πριγκίπισσα Μαντλέν, ζει με την οικογένειά της στο Λονδίνο μια φυσιολογική ζωή. Μάλιστα, ο σύζυγός της αρνήθηκε τίτλο, όπως τίτλους δεν έχουν ούτε τα παιδιά τους, προκειμένου να ζουν μακριά από τα Ανάκτορα και να εργάζονται κανονικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Βασιλική οικογένεια Ολλανδίας

Η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας είναι ιδιαίτερα γνωστή ως η πιο σπάταλη της Ευρώπης, καθώς τα μέλη της διάγουν μια πολυτελέστατη ζωή. Μάλιστα, η βασίλισσα Μαξίμα σε κάθε κοσμική της εμφάνιση κλέβει τις εντυπώσεις, με την κομψότητά της και τις στυλιστικές της επιλογές να κοστίζουν χιλιάδες ευρώ.

Από τα πρώτα σκάνδαλα που είχαν γίνει γνωστά ήταν όταν η θεία του σημερινού βασιλιά Γουλιέλμου, η αδερφή της μητέρας του, τότε βασίλισσα της χώρας, η πριγκίπισσα Ειρήνη, άλλαξε θρήσκευμα προκειμένου να παντρευτεί τον Ισπανό αγαπημένο της. Ο γάμος τους πραγματοποιήθηκε το 1964, στον οποίο όμως δεν παρέστη κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του ολλανδικού Τύπου, ο βασιλιάς Γουλιέλμος - Αλεξάντερ δεν ήταν το πιο ήσυχο παιδί. Από μικρός ήταν ατίθασος και δύσκολος χαρακτήρας, δυσκολεύοντας πολύ τους γονείς του. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Τύπος είχε εστιάσει στην αγάπη του για το ποτό. Καθώς μεγάλωνε όμως άλλαξε πολύ συμπεριφορά και πήρε τα ηνία ως μονάρχης της χώρας του.

Η γυναίκα του, η βασίλισσα Μαξίμα, κατάγεται από την Αργεντινή. Όταν έγινε γνωστή η σχέση του ζευγαριού, υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πατέρας της είχε αναμειχθεί στη δικτατορία του Βιντέλα στην Αργεντινή. Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι γονείς της δεν ήταν παρόντες στον γάμο του, ούτε στην ενθρόνιση του βασιλιά Γουλιέλμου - Αλεξάντερ.

Λίγα χρόνια αργότερα το βασιλικό ζευγάρι θα βιώσει τραγικές απώλειες. Ο βασιλιάς Γουλιέλμος έχασε τον αδερφό του ύστερα από ατύχημα, ενώ η αδερφή της βασίλισσας Μαξίμα αυτοκτόνησε στο Μπουένος Άιρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το βασιλικό ζευγάρι έχει εξοχική κατοικία στο Πόρτο Χέλι, όπου γοητεύτηκε από τις ομορφιές της χώρας μας όταν παρέστη στον γάμο του Νικόλαου και της Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες. Πριν από δύο χρόνια το βασιλικό ζεύγος ζήτησε δημοσίως «συγγνώμη» από τον λαό του όταν έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την περίοδο μάλιστα που καταγράφονταν πολλοί θάνατοι λόγω Covid στην Ολλανδία, ότι παραθερίζει στο Πόρτο Χέλι.

Βασιλική οικογένεια Νορβηγίας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας θεωρείται από τις πιο φτωχές της Ευρώπης, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει συγκεντρώσει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η πριγκίπισσα Μάρθα - Λουίζ δέχτηκε να παντρευτεί τον σαμάνο σύζυγό της.

Ο βασιλιάς της Νορβηγίας, Χάραλντ, ήταν από τους πρώτους «γαλαζοαίματους» που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου με μια «κοινή θνητή» - κάτι που εκείνα τα χρόνια δεν ήταν συμβατό με το Πρωτόκολλο. Ωστόσο, κατάφερε να πείσει τον πατέρα του και τότε βασιλιά της χώρας να δώσει τη συγκατάθεσή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας είναι πιο διακριτική και σπανίως ο Τύπος ασχολείται μαζί της. Ωστόσο, είχε στρέψει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας όταν ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Χάακον, αποφάσισε να παντρευτεί την «κοινή θνητή» Μέτε-Μάριτ, η οποία ήταν ανύπαντρη μητέρα ενός μικρού παιδιού και με ένα παρελθόν πολύ άγριο για τα βασιλικά δεδομένα.

Το σκοτεινό παρελθόν της πριγκίπισσας Μέτε-Μάριτ ξεκίνησε μετά το διαζύγιο των γονιών της, όταν ο πατέρας της παντρεύτηκε μια πολύ νεότερη στριπτιζέζ, τη Ρενάτα Μπάρσγκαρντ. Στη συνέχεια ήρθε η σχέση της με τον πατέρα του γιου της Μάριους Μπόργκ Χόιμπι, ο οποίος καταδικάστηκε για βία, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και κατοχή κοκαΐνης.

Όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας μεταξύ του διαδόχου πρίγκιπα Χάακον και της Μέτε-Μάριτ, ορισμένοι Νορβηγοί αμφισβητούσαν την επιλογή του, λόγω της προηγούμενης ζωής της και του περιβάλλοντος που κινούνταν εκεί «όπου τα ναρκωτικά ήταν άμεσα διαθέσιμα». Τη στιγμή του αρραβώνα τους η πριγκίπισσα πλέον Μέτε-Μάριτ ήταν μια ανύπαντρη μητέρα με έναν γιο, τον Μάριους Μπόργκ Χόιμπι.

Ήταν το 2019 όταν ένα νέο σκάνδαλο έγινε γνωστό από τα νορβηγικά Μέσα και αφορούσε την πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ. Εκείνη τη χρονιά ξέσπασε σάλος όταν αποκαλύφθηκε η πολυετής φιλία της με τον Αμερικανό καταδικασμένο για σεξουαλικά αδικήματα Τζέφρι Επστάιν. Τον συνάντησε αρκετές φορές μεταξύ 2011 και 2013 μετά την καταδίκη του για κατηγορίες σεξουαλικής διακίνησης ανηλίκων το 2008 και την απελευθέρωσή του από τη φυλακή. Η φιλία της με τον Έπσταϊν αποκαλύφθηκε από τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης στο πλαίσιο του σκανδάλου που αφορούσε τον πρίγκιπα Άντριου, δούκα της Υόρκης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο πρόσφατα, η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδο, καθώς η κόρη του βασιλιά της χώρας, η πριγκίπισσα Μάρθα-Λουίζ, δέχτηκε την πρόταση γάμου του σαμάνου συντρόφου της - κάτι που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον λαό. Οι Νορβηγοί δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τη σχέση της πριγκίπισσάς τους με «σαμάνο». Εν αναμονή των εξελίξεων…

Βασιλική οικογένεια Βελγίου

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται το εντυπωσιακό ανάκτορο όπου διαμένει η βασιλική οικογένεια του Βελγίου. Μια πιο ήσυχη βασιλική οικογένεια, η οποία κινείται αθόρυβα, ωστόσο έχουν δει κάποια σκάνδαλα το φως της δημοσιότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2012 κυκλοφόρησε το βιβλίο ενός δημοσιογράφου με τίτλο «Question royale» και μέσα έκανε λόγο για την έντονη σχέση που διατηρούσε ο τότε διάδοχος του θρόνου και νυν βασιλιάς Φίλιππος με έναν αριστοκράτη.

Επόμενο σκάνδαλο που ταρακούνησε τη βελγική βασιλική οικογένεια ήταν όταν μια 50χρονη γυναίκα υποστήριξε πως ο βιολογικός της πατέρας είναι ο βασιλιάς Αλβέρτος. Η πριγκίπισσα πλέον Ντελφίν αναγνωρίστηκε επίσημα από τον βασιλιά πατέρα της, ο οποίος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη μητέρα της και πήρε αναγκαστικά τίτλο από το Παλάτι. Να αναφέρουμε πως ο ίδιος ο βασιλιάς Αλβέρτος αρνιόταν πως είναι βιολογικό του παιδί, αλλά έπειτα από τεστ DNA το 2020 αναγκάστηκε να την αποδεχθεί.

Η πριγκίπισσα Ντελφίν είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Οι γονείς μου είχαν ένα απίστευτο love story. Η μητέρα μου αποφάσισε να μου πει στα 17 μου ποιος ήταν ο πραγματικός πατέρας μου. Το έκανε όταν είχα σχεδόν ενηλικιωθεί, γιατί φοβόταν ότι μπορεί να μιλούσα, και κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλο σκάνδαλο στην πατρίδα μου».

Το πριγκιπάτο του Μονακό

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρενέ του Μονακό, πατέρας του πρίγκιπα Αλβέρτου, ήταν από τους πρώτους μονάρχες που έφεραν χολιγουντιανή λάμψη στο πριγκιπάτο του όταν παντρεύτηκε την Αμερικανίδα ηθοποιό και μούσα του Χίτσκοκ, Γκρέις Κέλι. Μαζί απέκτησαν τρία παιδιά: τον πρίγκιπα Αλβέρτο, την Καρολίνα και τη Στεφανί.

Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν επάνω στον οίκο Γκριμάλντι από την πρώτη στιγμή που η Γκρέις Κέλι άφησε τη ζωή και την καριέρα της προκειμένου να παντρευτεί τον δικό της πρίγκιπα. Επιπλέον, δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα όταν η πρώην ηθοποιός έχασε τη ζωή της ύστερα από τροχαίο δυστύχημα, με τις κακές γλώσσες να γράφουν πως πίσω από το τιμόνι δεν ήταν η πριγκίπισσα, αλλά η 17χρονη κόρη της Στεφανί.

Η ζωή των τριών παιδιών του Ρενέ και της Γκρέις Κέλι πάντα έδινε λαβές για σχόλια, καθώς μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του Τύπου με την πολυτάραχη προσωπικής τους ζωή. Μέχρι σήμερα ο οίκος των Γκριμάλντι δεν σταματάει να απασχολεί τον Τύπο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν συντομία, η ζωή των πριγκίπων του Μονακό είναι πλούσια σε σκάνδαλα: γάμοι, διαζύγια, παιδιά εκτός γάμου.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό είναι παντρεμένος με την πριγκίπισσα Σαρλίν και μαζί έχουν αποκτήσει δίδυμα παιδιά. Την περσινή χρονιά το ζευγάρι, η σχέση του οποίου έχει περάσει από σαράντα κύματα, έζησε έναν χρόνο χωριστά. Η πριγκίπισσα Σαρλίν αντιμετώπιζε σοβαρά υγείας που την ανάγκασαν να παραμείνει στην πατρίδα της, τη Νότια Αφρική. Το τελευταίο χρονικό διάστημα το ζευγάρι έχει κάνει κοινές δημόσιες εμφανίσεις.

Από την άλλη, ο πρίγκιπας Αλβέρτος αναγνώρισε δύο παιδιά, εκτός γάμου, τα οποία πήραν το επίθετο Γκριμάλντι. Πριν λίγο καιρό είχε βγάλει φωτογραφία με τα παιδιά του δείχνοντας τις καλές σχέσεις που έχει πλέον μαζί τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πριγκίπισσα Καρολίνα δεν είχε ποτέ καλές σχέσεις με τον Τύπο, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούσε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή, ενώ δεν είχε διστάσει το 2004 να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για παραβίαση της ιδιωτικής της ζωής.

Η ίδια παντρεύτηκε τρεις φορές: ο πρώτος γάμος ήταν σε νεαρή ηλικία με έναν Παριζιάνο τραπεζίτη, στη συνέχεια έκανε οικογένεια με τον Στέφανο Κασιράγκι, αθλητή και γιο μεγιστάνα με τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά. Η ευτυχία τους δεν κράτησε πολύ, καθώς ο αθλητής έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με ταχύπλοο σκάφος.

Ο τρίτος γάμος ήταν με τον Ερνέστο-Αύγουστο, επικεφαλής του Οίκου του Αννόβερου και απέκτησαν μια κόρη. Παρόλο που το ζευγάρι δεν έχει πάρει επίσημα διαζύγιο ζει χωριστά εδώ και χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολυτάραχη είναι και η ζωή της μικρότερης αδερφή τους, πριγκίπισσα Στεφανί του Μονακό. Ασυμβίβαστη από μικρή δεν έζησε την κλασική πριγκιπική ζωή. Ασχολήθηκε με τη μόδα, έκανε φωτογραφίσεις ως μοντέλο, εκπροσώπησε μεγάλες εταιρείες καλλυντικών, σχεδίασε τη προσωπική της συλλογή με μαγιό και έφτιαξε δικό της άρωμα. Μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε για κάποια χρόνια με τη μουσική, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει έμφαση στο φιλανθρωπικό της έργο.

Όσο για την προσωπική της ζωή, μετά από κάποιες σχέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η πριγκίπισσα Στεφανί παντρεύτηκε τον σωματοφύλακα της, Ντάνιελ Ντουκρουέ με τον οποίο απέκτησε δύο παιδί, όμως τελικά το ζευγάρι πήρε διαζύγιο.

Το 1988 γέννησε την κόρη της Καμίλ, χωρίς να μαθευτεί ποιος ήταν ο πατέρας της. Επειδή η Καμίλ είναι παιδί εκτός γάμου, έχει μείνει εκτός από τη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Τρία χρόνια αργότερα η πριγκίπισσα Στεφανί ξεκίνησε μια σχέση με τον παντρεμένο εκπαιδευτή ελεφάντων Φράνκο Κνι και μετακόμισε μαζί με τα τρία της παιδιά στο καραβάνι του τσίρκου του. Η σχέση έληξε άδοξα και η πριγκίπισσα μαζί με τα παιδιά της επέστρεψε στο Μονακό. Το 2003 παντρεύτηκε με έναν Πορτογάλο ακτιβιστή, αλλά ένα χρόνο μετά πήραν διαζύγιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή την περίοδο η ατίθαση πριγκίπισσα Στεφανί ετοιμάζεται να γίνει γιαγιά από τον γιο της, Λουί.

Από την οικία των Γκριμάλντι τα φώτα της δημοσιότητας έχουν στραφεί πολλές φορές πάνω στη Σαρλότ Κασιράγκι, την κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνα, η οποία έχει κληρονομήσει το γούστο της μητέρα της, ενώ μοιάζουν πάρα πολύ.

Η 36χρονη Σαρλότ αγαπάει την ιππασία, κατεβαίνει σε αγώνες, είναι προσωπική φίλη με την Αθηνά Ωνάση, παρακολουθεί επιδείξεις μόδας και έχει πάρει τον ατίθασο χαρακτήρα της θείας της, πριγκίπισσας Στεφανί.

Πριν λίγες ημέρες η Σαρλότ Κασιράγκι έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση μετά την αποκάλυψη γαλλικού περιοδικού πως είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί. Έχει ακόμα δύο παιδιά: τον 8χρονο Ραφαέλ, με τον πρώην σύντροφό της Γκαντ Ελμαλέχ, και το 2018 απέκτησε τον Μπαλτάζαρ, με τον σύζυγό της Ντμίτρι Ρασάμ. Το ζευγάρι που έκανε πολιτικό γάμο στο πριγκιπάτο του Μονακό με όλη τη βασιλική οικογένεια στο πλευρό του, και τώρα περιμένει με χαρά το δεύτερο παιδί τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το δουκάτο του Λουξεμβούργου

Ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Χένρι, και η δούκισσα σύζυγός του Μαρία Τερέζα, πριν από λίγα χρόνια έγιναν πρωτοσέλιδο στο διεθνή Τύπο για ένα προσωπικό θέμα του γιου τους, πρίγκιπα Λούι.

Ο πρίγκιπας του Λουξεμβούργου γνωρίστηκε με την «κοινή θνητή» Τέσι Άντονι, την οποία παντρεύτηκε και έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, μόλις στα 19 της χρόνια. Το ζευγάρι έφυγε για Αμερική, όπου η Τέσι Άντονι κατάφερε να ακολουθήσει μια πετυχημένη επαγγελματική διαδρομή, ενώ ο πρίγκιπας Λούις δεν μπορούσε να βρει τα πατήματά του εκτός Παλατιού. Το ζευγάρι δεν κατάφερε να παραμείνει μαζί, παρά την απόκτηση δύο παιδιών, και το διαζύγιο ήταν μονόδρομος. Μόνο που έλυσαν τις οικονομικές τους διαφορές στα δικαστήρια. Η Τέσι Άντονι διεκδίκησε ένα μεγάλο ποσοστό από τη βασιλική οικογένεια, η οποία παρεμπιπτόντως είναι από τις πλουσιότερες της Ευρώπης.

Να αναφέρουμε πως ο πρίγκιπας Λούι είχε αποποιηθεί τους τίτλους του προκειμένου να παντρευτεί την Τέσι Άντονι, με την οποία πλέον έχουν καλές σχέσεις. Μάλιστα, πριν έναν χρόνο ο πρίγκιπας Λούι αρραβωνιάστηκε με την εκλεκτή της καρδιάς του Σκάρλετ Λόρεν και η είδηση έγινε γνωστή μέσα από μια φωτογραφία που έδωσε η βασιλική οικογένεια στη δημοσιότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ