Monk: Η μπυραρία στη Γλυφάδα που θυμίζει κελάρι μοναστηριού -Ζουμερό κρέας, pasta, πιάτα για κάθε budget - iefimerida.gr

Monk: Η μπυραρία στη Γλυφάδα που θυμίζει κελάρι μοναστηριού -Ζουμερό κρέας, pasta, πιάτα για κάθε budget

αποστακτήριο μπύρας εστιατόριο Monk Γλυφάδα
Ένα μπρούντζινο αποστακτήριο μπύρας υποδέχεται τον κόσμο στο εστιατόριο Monk στη Γλυφάδα / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Επισκεφθήκαμε το νεο gastrobar της Γλυφάδας που έχει γίνει δημοφιλές, δοκιμάσαμε το μενού του και μοιραζόμαστε μαζί σας τις εντυπώσεις μας. 

Ξεχάστε ό,τι είχατε στο μυαλό σας για μια κλασική μπυραρία. Το δημοφιλές Monk στη Γλυφάδα, με τη φοβερή ατμοσφαιρική διακόσμηση που, όπως προδίδει άλλωστε και το όνομά του, θυμίζει κελάρι μοναστηριού στο οποίο οι μοναχοί ζυμώνουν τη μπύρα τους, είναι ένα value-for-money μαγαζί που έλειπε από την Αθήνα. Eυέλικτα, έξυπνα και με ωραίο τρόπο, το νέο αυτό στέκι που έχει γίνει viral στα νότια προάστια, συνδυάζει την μπύρα, τα cocktails, το comfort food και το κλασικό street food σε γενναίες μερίδες, με μια μεγάλη wine list και εστιατορικά πιάτα που δεν θα συναντήσεις σε μια συνηθισμένη μπυραρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ξύλινα βαρέλια μπύρας διακοσμούν το χώρο του Monk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Ξύλινα βαρέλια μπύρας διακοσμούν το χώρο του Monk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram

Παρά το γεγονός ότι η μπύρα δίνει το ρυθμό στη διακόσμηση, με τα ξύλινα βαρέλια να κλέβουν τις εντυπώσεις, ο όρος «μπυραρία» δεν εκφράζει απολύτως αυτό που υπηρετεί συνολικά ως χώρος το Monk.

Το ταρτάρ σερβίρεται πάνω σε τραγανή πολέντα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Το ταρτάρ σερβίρεται πάνω σε τραγανή πολέντα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το gastrobar ως έννοια είναι πιο συνεπής για να περιγράψει αυτό το feel good εστιατόριο που έχει φωταγωγήσει ξανά την οδό Λαζαράκη, έχοντας ακόμα και τις καθημερινές γεμάτα τα τραπέζια του. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Εκτός από μπύρες στο Monk θα πιείτε και ιδιαίτερα κοκτέιλ  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Εκτός από μπύρες στο Monk θα πιείτε και ιδιαίτερα κοκτέιλ / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Όχι απλώς μια μπυραρία, αλλά ένα νεανικό gastrobar με κρασί και γευστικές εκπλήξεις 

Εδώ, σε μια μεγάλη, εντυπωσιακή σάλα στην οποία κυριαρχεί το ξύλο και ο μπρούντζος, μπορείς να πιεις 100+ ποικιλίες μπύρας από όλο τον κόσμο, καλό κρασί και ψαγμένα, πιο ιδιαίτερα cocktails.

Το κρέας σερβίρεται πάνω σε ξύλα κοπής / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Το κρέας σερβίρεται πάνω σε ξύλα κοπής / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram

Θα φας από γερμανικά λουκάνικα, burgers με καταπληκτικές french fries, tacos, ποικιλίες κρεάτων, τεράστια μπιφτέκια, μέχρι pasta και premium κοπές, ταρτάρ, καρπάτσιο, αλλά και πιο gourmet γαστριμαργικές επιλογές, όπως το arancini ραγού, το καταπληκτικό ριζότο γαρίδας ή μια καπνιστή μελιτζάνα-έκπληξη ψημένη στο josper με πέστο βασιλικού, μαρμελάδα από τομάτα, αφρό φέτας και τσιπς αγκινάρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Καπνιστή μελιτζάνα ψημένη στο josper  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Καπνιστή μελιτζάνα ψημένη στο josper / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Το μενού μπορεί να καλύψει εύκολα όλα τα γούστα αλλά και όλα τα budget, έχοντας επιλογές για κάθε βαλάντιο.

XL μπιφτέκι από κιμά Black Angus με French Fries  / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
XL μπιφτέκι από κιμά Black Angus με French Fries / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram

Ακόμα και στις πιο μεγάλες, ανομοιογενείς παρέες με διαφορετικά γούστα, μπορεί κάποιος να βρει εύκολα τι θα φάει χωρίς να προβληματιστεί. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

O μπρούτζινος αποστακτήρας της μπύρας δεσπόζει στο χώρο 

Το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς όταν ανοίγει η μεγάλη ξύλινη μοναστηριακή πόρτα του Monk, είναι ένα μπρούντζινος αποστακτήρας, ένα ογκώδες, καζάνι ζύμωσης της μπύρας. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

 Το Monk full house, ένα ζωηρό, δημοφιλές μαγαζί που σου φτιάχνει το κέφι / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Το Monk full house, ένα ζωηρό, δημοφιλές μαγαζί που σου φτιάχνει το κέφι / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram

Από εδώ ξεκινούν χάλκινοι σωλήνες σαν αγωγοί που θεωρητικά σαν ιδέα τροφοδοτούν όλο το μαγαζί απ΄ άκρη σ΄ άκρη με μπύρα.

Τα κρέατα ψήνονται σε σύστημα josper με κάρβουνο  / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Τα κρέατα ψήνονται σε σύστημα josper με κάρβουνο / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω του υπάρχει ένα πλούσιο μπαρ και μια open space κουζίνα που ψήνει τα πάντα σε josper, δηλαδή σε ένα καινοτόμο σύστημα ψησίματος στα κάρβουνα που δίνει μεγάλες δυνατότητες καπνίσματος του κρέατος και επιλογές στη θέση, ώστε αυτό να παραμείνει ζουμερό και σωστά ψημένο ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη.

Η φωτεινή εγκατάσταση με φωτισμένες φιάλες μπύρας  / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η φωτεινή εγκατάσταση με φωτισμένες φιάλες μπύρας / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Μια κίτρινη ποπ εγκατάσταση με εκατοντάδες φωτιζόμενες φιάλες μπύρας στη δεξιά πλευρά δίνει λάμψη στον ατμοσφαιρικό και μυστηριώδη χώρο, ενώ στην αριστερή πλευρά με τα μεγαλύτερα μοναστηριακού τύπου τραπέζια υπάρχουν προθήκες που καλύπτουν όλους τους τοίχους με ξύλινα βαρέλια που πάνω τους αναγράφουν μια διαφορετική ποικιλία μπύρας από όλο τον κόσμο.

Η ταπετσαρία με τον μοναχό, σήμα κατατεθέν του Monk  / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Η ταπετσαρία με τον μοναχό, σήμα κατατεθέν του Monk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εδώ, δεσπόζει και μια γιγαντιαία ταπετσαρία με έναν μοναχό που θυμίζει «Το Όνομα του Ρόδου» του Ουμπέρτο Έκο, αποτίοντας φόρο τιμής στους μοναχούς που παρασκευάζουν στα μοναστήρια τις trappist beers. 

Ζουμερό γλασαρισμένο κρέας σερβιρισμένο σε ξύλο κοπής / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Ζουμερό γλασαρισμένο κρέας σερβιρισμένο σε ξύλο κοπής / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram

Παρά τον διάκοσμο όμως και το όνομά του, το Monk αφενός είναι τόσο ζωηρό και χαρούμενο που ξεσηκώνει ακόμα και... ηγούμενο, και, αφετέρου, είναι κάτι παραπάνω από μπυραρία ή steak/grill house.

Το burger του Monk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Το burger του Monk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχει όλα τα καλά τους, όλα αυτά δηλαδή που σε κάνουν να χαλαρώσεις, να φας ζουμερό κρέας και comfort food μεζέδες, σε μεγάλες μερίδες που έχουν καλές τιμές, αλλά ταυτόχρονα διαθέτει και μια αναβαθμισμένη κουζίνα με περισσότερες επιλογές που τη διοικεί ο έμπειρος Κρητικός σεφ Λευτέρης Καρέλης, με θητεία σε μεγάλες κουζίνες από το Costa Navarino και το Ithaki στην Ελλάδα μέχρι το Παρίσι, τις Κάννες και το Λονδίνο. 

Καρπάτσιο με καλαμπόκι και ρόκα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Καρπάτσιο με καλαμπόκι και ρόκα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τι να δοκιμάσετε 

Το Monk το έχουμε επισκεφθεί τρεις φορές από τον Οκτώβριο και μετά. Την πρώτη πήραμε μια Tomahawk χοιρινή, μια μπριζόλα των 800 γραμμαρίων με κόκαλο, που σερβίρεται σε ένα τεράστιο ξύλο κοπής και ένα XL μπιφτέκι με κιμά Black Angus των 400 γραμμαρίων.

Η χοιρινή Tomahawk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Η χοιρινή Tomahawk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί παραγγείλαμε και χειροποίητες πατάτες τηγανητές, λεπτοκομμένες, τραγανές και χρυσαφένιες όπως οι κλασικές french fries, που σερβίρονται με μια ωραία μαγιονέζα τρούφας.

Xl μπιφτέκι σερβιρισμένο με λάχανο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Xl μπιφτέκι σερβιρισμένο με λάχανο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Τη δεύτερη φορά επιλέξαμε το καρπάτσιο που σερβίρεται εντυπωσιακά σε μια μεγάλη ογκώδη λευκή πιατέλα, γερμανικές μπύρες και μια πλούσια ποικιλία ζουμερών κρεατικών και γερμανικών λουκάνικων που κοστίζει 36 ευρώ για δύο άτομα και 72 ευρώ για έξι άτομα.

Η ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η ποικιλία κρεατικών για δύο άτομα / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με τις μπύρες και τις πατάτες, πραγματικά δεν μπορείς να φας κάτι άλλο, αυτή η ποικιλία είναι πολύ χορταστική.

Ποικιλία από γερμανικά λουκάνικα  / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Ποικιλία από γερμανικά λουκάνικα / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram

Την τρίτη φορά, επιλέξαμε να πιούμε κοκτέιλς και κρασί και να φάμε πιο εστιατορικά πιάτα, όπως η καπνιστή μελιτζάνα με πέστο βασιλικού, μαρμελάδα τομάτας, αφρό φέτας και κάτι φοβερά και αναπάντεχα νόστιμα τσιπς αγκινάρας ή το ριζότο με τρεις μεγάλες γαρίδες jumbo στα κάρβουνα και ένα νόστιμο ρύζι με μια σάλτσα μπισκ, γραβιέρα Νάξου και λαχανικά. Σε αυτό το ριζότο φαίνεται και η μεγάλη εμπειρία του σεφ πάνω στο ψάρι και τα θαλασσινά από την προϋπηρεσία του σε premium εστιατόρια ψαροφαγίας. 

Κιουνεφέ τυριών με μέλι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Κιουνεφέ τυριών με μέλι / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένα ορεκτικό που θα αρέσει πολύ σε όποιον αγαπά πιάτα με λιωμένα -κολασμένα- τυριά είναι το αλμυρό κιουνεφέ, μια φωλιά από φύλλο κανταϊφιού γεμισμένο με μια πλούσια κρέμα τυριού που περιχύνεται από καυτό μέλι. 

Πικάνια με χοντρό αλάτι και πιπεριά φλωρίνης / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Πικάνια με χοντρό αλάτι και πιπεριά φλωρίνης / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida

Από το κρέας, εκτός από την ζουμερή picahna ωρίμανσης 40 ημερών που σερβίρεται με χοντρό αλάτι, πολύ ζουμερά είναι και τα value-for-money pork chops, από τρυφερά κομμάτια χοιρινού λαιμού γλασαρισμένα με καντονέζικη hoisin sauce. 

Η σαλάτα με αβοκάντο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
Η σαλάτα με αβοκάντο / Φωτογραφία: Μάνος Λειβαδάρος/iefimerida
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι σαλάτες, κρίνοντας από τις δύο που έχουμε δοκιμάσει, θέλουν λίγη δουλειά στις σως (για παράδειγμα, η ντρέσινγκ λεμονιού στη σαλάτα με το αβοκάντο ήταν πολύ ξινή, εξαφανίζοντας εντελώς ακόμα και τη γεύση των υλικών, ακόμα και του πορτοκαλιού).

Άποψη από τη γεμάτη σάλα του Monk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram
Άποψη από τη γεμάτη σάλα του Monk / Φωτογραφία: monk.gastrobar/Instagram

Μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το γλυκό-υπερθέαμα του Monk: ένα γιγαντιαίο XLL προφιτερόλ με τα τραγανά choux γεμισμένα με παγωτό και μια λιωμένη σοκολάτα από πάνω. Από μόνο του αυτό το επιδόρπιο είναι ένας λόγος να έρθει κάποιος εδώ. 

Info: Monk – Λαζαράκη 26, Γλυφάδα, τηλ.: 2108983900
instagram.com/monk.gastrobar
Τιμές: 20-25 ευρώ το άτομο κατά μέσο όρο / 30-40 ευρώ για πιο premium επιλογές 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ