Brunch: 10+1 απολαυστικά πιάτα με αυγά στην Αθήνα -Το απόλυτο comfort food - iefimerida.gr

Brunch: 10+1 απολαυστικά πιάτα με αυγά στην Αθήνα -Το απόλυτο comfort food

Αυγά ποσέ
Αυγά ποσέ με αβοκάντο και φρυγανισμένο ψωμί στο Minu στου Ψυρρή / Φωτογραφία: Minu.Athens/Instagram
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Κάναμε μια απολαυστική βόλτα για πρωινό και brunch σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ξεχωρίζοντας τα πιο απολαυστικά πιάτα με αυγό που δοκιμάσαμε. 

Είναι αδιαμφισβήτητα ο βασιλιάς του πρωινού και φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να μονοπωλεί τα πιο χορταστικά και χαλαρά brunch μας. Το αυγό, όπως κι αν σας αρέσει, μελάτο ή σφιχτό, προσφέρει ενέργεια και πρωτεϊνη, γεύση και αίσθημα πληρότητας, γι΄ αυτό είναι η ιδανική τροφή για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του με αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ομελέτα με σπαράγγια στο Enkelt στο Χαλάνδρι / Φωτογραφία: enkelt.athens/Instagram
Ομελέτα με σπαράγγια στο Enkelt στο Χαλάνδρι / Φωτογραφία: enkelt.athens/Instagram

Πέρα από το κλασικό βραστό ή τηγανητό, στα εστιατόρια ή τα street food μαγαζιά της πόλης, το αυγό απογειώνεται σε διάφορες εκδοχές: Γιαγιαδίστικα αυγά με πατάτες, ζουμερά Croque Madame, ποσέ με αβοκάντο ή με sauce hollandaise, αυγά μάτια από κότες ελευθέρας βοσκής που μόλις μαζεύτηκαν από το κοτέτσι, waffle toast, σε ομελέτα με σπαράγγια ή σε σάντουιτς με φρυγανισμένο ψωμί από προζύμι, μελάτο με τον κρόκο να λιώνει κολασμένα πάνω σε καυτό πεϊνιρλί, σε τρυφερό μπριός με ζάχαρη άχνη ή σε energy salad bowl με λαχανικά και super foods, σε μεξικάνικη quessadilla ή σε τραγανό bagel με χειροποίητη σπιτική πίκλα... Όπως κι αν ονειρεύεστε το τέλειο πρωινό ή brunch, στη λίστα που ακολουθεί θα βρείτε τις ωραιότερες δοκιμασμένες επιλογές μας για χορταστικά πιάτα που στην καρδιά τους έχουν το αυγό. 

Αυγά ποσέ με καπνιστό σολομό / Φωτογραφία: enkelt.athens/Instagram
Αυγά ποσέ με καπνιστό σολομό / Φωτογραφία: enkelt.athens/Instagram

Enkelt, Χαλάνδρι 

Στο πίσω μέρος μιας πολυσύχναστης εμπορικής στοάς, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου λίγο πριν την πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, η σκανδιναβική αυλή του Enkelt κάθε weekend μέχρι τις 5:00 το απόγευμα σερβίρει ένα πλούσιο brunch. Δοκιμάσαμε τα αυγά ποσέ με καπνιστό σολομό και sause hollandaise, αλλά και μια χορταστική ομελέτα με σπαράγγια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο σκανδιναβικού στυλ χώρος του Enkelt / Φωτογραφία: enkelt.athens/Instagram
Ο σκανδιναβικού στυλ χώρος του Enkelt / Φωτογραφία: enkelt.athens/Instagram

Στα συν ο καλός latte, η ζωηρή, νεανική ατμόσφαιρα και η nordic style διακόσμηση με τα φυτά εσωτερικού χώρου, τα ξύλινα ράφια, τα minimal σκανδιναβικού τύπου έπιπλα και τη μεγάλη street art τοιχογραφία της Μελίνας Κοάν να πρωτοστατεί. 
Info: Aνδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι, thl. 2106897105

To Εgg Waffle του The Makers στην Πραξιτέλους / Φωτογραφία: themakers_athens/Instagram
To Εgg Waffle του The Makers στην Πραξιτέλους / Φωτογραφία: themakers_athens/Instagram

The Makers, Πραξιτέλους, Σύνταγμα 

Κάτω από ένα φαρδύ σκεπαστό πεζοδρόμιο της οδού Πραξιτέλους, στην είσοδο μιας μπουτίκ, κάθε πρωί συνωστίζονται οι πιο ψαγμένοι άνθρωποι που συχνάζουν στο Κέντρο για να απολαύσουν το πρωινό ή το brunch τους με στυλ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
 Εκτός από μπουτίκ το The Makers είναι και μαγαζι με καφέ και brunch / Φωτογραφία: themakers_athens/Instagram
Εκτός από μπουτίκ το The Makers είναι και μαγαζι με καφέ και brunch / Φωτογραφία: themakers_athens/Instagram

Εδώ στεγάζεται το πολύ ενδιαφέρον concept store The Makers που συνδυάζει το brunch τη μόδα με απολύτως κομψό και μοντέρνο τρόπο, σε έναν υπέροχο χώρο με σύγχρονη μποέμ κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Στα τραπεζάκια του, αντί για το κλασικό egg on toast, απολαύσαμε ένα πρωτότυπο πιάτο με βάφλα φτιαγμένη από ανθόγαλα και κεφίρ με βιολογικό αυγό μάτι, τσένταρ και ζαμπόν cotto. 
Info: Πραξιτέλους 37, 2103311372

Το Minu πουλάει και φυτά εσωτερικού χώρου / Φωτογραφία: minu.athens/Instagram
Το Minu πουλάει και φυτά εσωτερικού χώρου / Φωτογραφία: minu.athens/Instagram

Minu, Ψυρρή 

Μια πράσινη όαση μέσα στην καρδιά μιας πολύβοης και ετερόκλητης γειτονιάς. Αυτό είναι το Minu, ένα concept store αφιερωμένο στην κουλτούρα του slow living που συνδυάζει τα φυτά εσωτερικού χώρου, το design, τα πιο ψαγμένα διεθνή περιοδικά -και τη βίβλο της τάσης, το Kinfolk- με τον καλό καφέ και το brunch με υγιεινά super foods.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το Egg Bowl του Minu  / Φωτογραφία: minu.athens/Instagram
Το Egg Bowl του Minu / Φωτογραφία: minu.athens/Instagram

Όλη η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική όπως επίσης και το Egg Bowl με αβοκάντο, αυγά ποσέ, sumac (ένα σκούρο κόκκινο μπαχαρικό που προέρχεται από το ανθοφόρο φυτό ρους της Αφρικής) με ζυμωτό ψωμί και νιφάδες από τσίλι. 
Info: Σαρρή 50, Ψυρρή, τηλ. 2103232022

To berger αυγού του Different Beast στην Κηφισιά /  / Φωτογραφία: differentbeastathens/Instagram
To berger αυγού του Different Beast στην Κηφισιά / / Φωτογραφία: differentbeastathens/Instagram

Different Βeast, Κηφισιά 

Στο Κηφισιώτικο μαγαζί με τους τούβλινους τοίχους που θυμίζει Λονδίνο και Άμστερνταμ, με την βορειοευρωπαϊκή shabby διακόσμηση, με τα τραπέζια από φθαρμένο ξύλο και τα ετερόκλητα vintage έπιπλα και διακοσμητικά αξεσουάρ, έχω απολαύσει το πιο ωραίο, ζουμερό και αναπάντεχα εθιστικό burger αυγού μέσα σε ένα ψημένο εξωτερικά και τρυφερό εσωτερικά στρογγυλό μπριός ψωμάκι που σερβίρεται μέσα σε κάτι υπέροχα με μπλε πιτσιλιές που μοιάζουν με παλέτα ζωγράφου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο ατμοσφαιρικός χώρος του Different Beast / Φωτογραφία: differentbeastathens/Instagram
Ο ατμοσφαιρικός χώρος του Different Beast / Φωτογραφία: differentbeastathens/Instagram

Eκτός από το ζουμερό αυγό όλη τη νοστιμιά στο Beastly Brekkie τη φέρνει το τσάτνεϊ από τσίλι πιπεριές, που συνδυάζεται με μαγιονέζα, σχοινόπρασο και ρόκα. Στα συν ο καλός καφές και το φοβερό ολλανδέζικο πανκέικ Dutch Baby που θέλει μισή ώρα να φτιαχτεί και έρχεται στο τραπέζι μέσα σε καυτό τηγανάκι από μαντέμι. 
Info: Κασσαβέτη 19, Κηφισιά, τηλ. 2167004556

Τα αυγά μπένεντικτ του Ziba / Φωτογραφία: ziba_portorafti/Instagram
Τα αυγά μπένεντικτ του Ziba / Φωτογραφία: ziba_portorafti/Instagram

Ziba, Πόρτο Ράφτη

Το Ziba με τον μοντέρνο κήπο, την εξωτική διακόσμηση που έχει πολλά modern african στοιχεία και τη θέα στη θάλασσα, είναι το πιο ζωηρό και και νεανικό, δημοφιλές μαγαζί του Πόρτο Ράφτη αυτή τη στιγμή. Με κοσμοπολίτικη διάθεση, με ωραία μουσική και ατμόσφαιρα τα weekends γεμίζει με παρέες από την Αθήνα, σερβίροντας ένα πλούσιο brunch με πολλές επιλογές για όλα τα γούστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μία από τις αυλές του Ziba / Φωτογραφία: ziba_portorafti/Instagram
Μία από τις αυλές του Ziba / Φωτογραφία: ziba_portorafti/Instagram

Εμείς εδώ ξεχωρίζουμε τα αυγά Benedict και το νόστιμο Croque Madame με τυρί, γαλοπούλα, αυγό και μια λαχταριστή σως από μπεσαμέλ. 
Info: Λεωφ. Γ. Γρέγου 41, Πόρτο Ράφτη, τηλ. 2299071000

Το πιάτο με αυγά και πατάτες του Lot51 / Φωτογραφία: Lot_51/Instagram
Το πιάτο με αυγά και πατάτες του Lot51 / Φωτογραφία: Lot_51/Instagram

Lot51, Ιλίσια 

Στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου στα Ιλίσια, κοντά στον θεϊκό φούρνο Το Τρομερό Παιδί, το Lot51 έχει γίνει το στέκι για καλό, ψαγμένο καφέ και brunch.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
O εσωτερικός χώρος του lot51 / Φωτογραφία: Lot_51/Instagram
O εσωτερικός χώρος του lot51 / Φωτογραφία: Lot_51/Instagram

Σε έναν μοντέρνο χώρο με αναρριχώμενα φυτά στις design μεταλλικές σκαλωσιές του, με φοβερή μουσική, δοκιμάσαμε τα αυγά με μπέικον και πατάτες ή ένα φοβερό σάντουιτς με αυγό σε φέτες τραγανού προζυμένιου ψωμού, με αβοκάντο και σπανάκι. 
Info: Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, 6937 337066

To πιάτο που φτιάχνει κάθε γιαγιά: πατατες με αυγά / Φωτογραφία: lontza.tis.geitonias/Instagram
To πιάτο που φτιάχνει κάθε γιαγιά: πατατες με αυγά / Φωτογραφία: lontza.tis.geitonias/Instagram

Η Λόντζα της γειτονιάς, Εξάρχεια 

Το φαστ φουντ της γιαγιάς, έχει συνταγές κλασικών πιάτων από το χωριό, μια λειτουργική μασίνα, κοφίνια με κόκκινα κρεμμύδια, ράφια με ψαγμένα βοτανικά ροφήματα και στην ανοιχτή κουζίνα του σερβίρει από κεφτεδάκια με κόκινη σάλτσα μέχρι χυλοπίτες, γίδα βραστή και πίτες με χειροποίητο φύλλο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μια ξυλόσομπα με την κλασική σκούπα του χωριού υποδέχονται τον κόσμο στη Λόντζα της γειτονιάς / Φωτογραφία: lontza.tis.geitonias/Instagram
Μια ξυλόσομπα με την κλασική σκούπα του χωριού υποδέχονται τον κόσμο στη Λόντζα της γειτονιάς / Φωτογραφία: lontza.tis.geitonias/Instagram

Το πιο διάσημο πιάτο της Λόντζας είναι τα χωριάτικα τηγανητά αυγά μάτια σερβιρισμένα πάω από τις κομμένες στο χέρι φυσικά γιαγιαδίστικες πατάτες τηγανητές. 
Info: Χαρ. Τρικούπη 76, Αθήνα, τηλ. 2103612334

Τα αυγά στο brunch του Περιβολιού στη Βάρη είναι βιολογικά ημέρας από το δικό τους κοτέτσι / Φωτογραφία: perivolivari/Instagram
Τα αυγά στο brunch του Περιβολιού στη Βάρη είναι βιολογικά ημέρας από το δικό τους κοτέτσι / Φωτογραφία: perivolivari/Instagram

Περιβόλι στη Βάρη, Βάρη

Στο αυθεντικό farm-to-table εστιατόριο στη Βάρη, το οποίο μαγειρεύει τα πιάτα του με ολόφρεσκα βιολογικά λαχανικά και βότανα που καλλιεργεί το ίδιο στα μποστάνια του, ακολουθώντας τις αρχές και τη φιλοσοφία της Αναγεννητικής Γεωργίας (περμακουλτούρας), θα απολαύσετε ένα αγνό ελληνικό brunch που είναι ολοκληρωμένη εμπειρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα τραπέζια του Περιβολιού στη Βαρη κάτω από την κατάφυτη πέργκολα: μια καταπράσινη όαση / Φωτογραφία: perivolivari/Instagram
Τα τραπέζια του Περιβολιού στη Βαρη κάτω από την κατάφυτη πέργκολα: μια καταπράσινη όαση / Φωτογραφία: perivolivari/Instagram

Αφού περιηγηθείτε στο κτήμα, ανάμεσα στα περιβόλια και τα πεύκα, τις μουριές, τα πέτρινα μονοπατάκια και τις λιμνούλες με τα νούφαρα, θα φάτε ένα καταπληκτικό πιάτο με αυγά ημέρας από τις κότες ελευθέρας βοσκής που μόλις έχουν μαζευτεί από τα κοτέτσια τους, φρυγανισμένο ψωμί, τριμμένη γραβιέρα και μια νόστιμη ελληνική πανσέτα. Ζητήστε επίσης τον παραδοσιακό καγιανά με αυγά, σάλτσα ντομάτας και φέτα. 
Info: Κυρηνείας (π. Κυργίων) 15, Βάρη, τηλ. 2108963000

Το πιάτο Fluffy Scrambled Eggs του Ohh Boy στο Παγκράτι / Φωτογραφία: ohhboy_ath/Instagram
Το πιάτο Fluffy Scrambled Eggs του Ohh Boy στο Παγκράτι / Φωτογραφία: ohhboy_ath/Instagram

Ohh Boy, Παγκράτι 

Το λευκο ατμοσφαιρικό μαγαζάκι επί της Αρχελάου με το ξύλινο πάτωμα και την cosy ατμόσφαιρα, σερβίρει καλό καφέ και νόστιμα πιάτα για απολαυστικό brunch. Το αυγό εδώ έχει την τιμητική του, σε μοντέρνες εκδοχές που βασίζονται στη νοστιμιά και όχι στις ψευτογκουρμέ ακροβασίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To Ohh Boy έχει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, επί της Αρχελάου / Φωτογραφία: ohhboy_ath/Instagram
To Ohh Boy έχει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, επί της Αρχελάου / Φωτογραφία: ohhboy_ath/Instagram

Δοκιμάστε τα Fluffy Scrambled Eggs, με σπαράγγια, ανθότυρο, άνηθο, αβοκάντο και φρυγανισμένες φέτες από ψωμί σίκαλης, αλλά και το πιάτο με το ωραίο φωτεινό όνομα «Bagel Sandwich with a sunny-side up egg», δηλαδή ένα σάντουιτς με τραγανό μπέιγκελ ψωμάκι, τηγανητό αυγό, αβοκάντο, πράσινη λόλα, μαγιονέζα και σπιτική πίκλα κρεμμυδιού. 
Info: Αρχελάου 32, Παγκράτι, τηλ. 211183 8340

Πεϊνιρλί Ελευθεριάδης, Δροσιά

Στο θρυλικό μαγαζί της Δροσιάς, θα απολαύσετε μέσα στη φύση, κάτω από την παχιά σκιά των πεύκων και των πλατανιών ή μέσα στην νοσταλγική μεγάλη σάλα με τα πέτρινα τζάκια, τα πιο ζουμερά, νόστιμα ποντιακά πεϊνιρλί της Αθήνας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα ξακουστά πεϊνιρλί του Ελευθεριάδη στη Δροσιά / Φωτογραφία: Πεϊνιρλί Ελευθεριάδης/Facebook
Τα ξακουστά πεϊνιρλί του Ελευθεριάδη στη Δροσιά / Φωτογραφία: Πεϊνιρλί Ελευθεριάδης/Facebook

Με φοβερή ζύμη, έρχονται στον μεταλλικό τους δίσκο καυτά, με τον κρόκο από το μελάτο αυγό να τρέχει ηδονικά πάνω στο λιωμένο τυρί και στο σουτζούκι που έχει ζεσταθεί και αναδίδει ένα φοβερό άρωμα που σου ανοίγει την όρεξη.
Info: Σολωμού 26, Δροσιά, τηλ. 2106229003

Begg for Egg, Σύνταγμα

Σκέψου ένα street food μαγαζί αφιερωμένο εξολοκλήρου στο αυγό. Εμπνευσμένο από τα ιαπωνικά μαγαζιά με τα περίφημα και φωτογενή sandos, τα οποία φτιάχνονται με αφράτο κολασμένο milk bread και είναι γεμισμένα με αυγό. Τα κοινά υλικά στα διαφορετικά σάντουιτς που θα βρείτε στο Begg for Egg είναι το αυγό σε τρεις εκδοχές (τηγανητό ή scrambled eggs ή βραστό), το ψωμί μπριός και τρεις από τις σως σε συνδυασμό: avocado sauce, Begg for Egg sauce (ελαφρώς πικάντικη με μαγιονέζα) και Egg sauce (ελαφρώς γλυκιά με μαγιονέζα).

Τα σάντουιτς του Begg for Egg με αφράτο μπριός / Φωτογραφία:  beggforegg.athens/Instagram
Τα σάντουιτς του Begg for Egg με αφράτο μπριός / Φωτογραφία: beggforegg.athens/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εμείς από δοκιμάσαμε το French Toast που έχει ψωμί brioche με αυγό τηγανητό, ζαμπόν, cheddar, Begg for Egg sauce (ελαφρώς πικάντικη με μαγιονέζα), Egg sauce (ελαφρώς γλυκιά με μαγιονέζα) και ζάχαρη άχνη και το Avo Holic με ψωμί brioche με scrambled eggs, αβοκάντο, Begg for Egg sauce, Egg sauce, avocado sauce και σχοινόπρασο. Μια φοβερή street food ιδέα με ακόμα πιο φοβερή νοστιμιά! 
Info: Περικλέους 30-32, Σύνταγμα, τηλ. 2117404398

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ