Χορέψτε τανγκό και διώξτε το άγχος και την κατάθλιψη συνιστούν Αυστραλοί ερευνητές - iefimerida.gr

Χορέψτε τανγκό και διώξτε το άγχος και την κατάθλιψη συνιστούν Αυστραλοί ερευνητές

Χορέψτε τανγκό και διώξτε το άγχος και την κατάθλιψη συνιστούν Αυστραλοί ερευνητ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα για την θετική επίδραση του τανγκό στην ψυχολογία του ατόμου, έκανα Αυστραλοί ερευνητές, αποδεικνύοντας ότι ο συγκεκριμένος Αργεντίνικος χορός έχει την ιδιότητα να διώχνει το στρες και να μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης, βοηθώντας σημαντικά τα άτομα με διαταραχή συναισθημάτων.

Σύμφωνα με ερευνητές από τα πανεπιστήμια New England στη Νέα Νότια Ουαλία και Australian National University στην Canberra έκαναν έρευνα σε άτομα ηλικίας 18 έως 73 ετών, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων ήταν γυναίκες και επισημαίνουν ότι μόλις δύο εβδομάδες μαθημάτων στο αργεντίνικο τανγκο, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη διάθεσή του ατόμου.

«Μειώθηκε σημαντικά το αίσθημα κατάθλιψης, το άγχος, το στρες και οι διαταραχές στον ύπνο των συμμετεχόντων. Ακόμη, βελτιώθηκε το αίσθημα ικανοποίησης και αυτό-αποτελεσματικότητας των ατόμων» εξηγούν οι ερευνητές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ