To φαστ φουντ υπεύθυνο για παιδικό άσθμα και εκζέματα - iefimerida.gr

To φαστ φουντ υπεύθυνο για παιδικό άσθμα και εκζέματα

To φαστ φουντ υπεύθυνο για παιδικό άσθμα και εκζέματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προσοχή των γονιών εφιστούν οι ειδικοί, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση φαστ φουντ 3 φορές την εβδομάδα σχετίζεται με άσθμα και εκζέματα στα παιδιά.

Μελετώντας στοιχεία 500.000 παιδιών από 50 χώρες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η φτωχή διατροφή ευθύνεται για τα αυξημένα επίπεδα των παθήσεων που συνδέονται με αλλεργίες, αφού όσα παιδιά κατανάλωναν συχνά φαστ φουντ κινδύνευαν να εμφανίσουν σοβαρό άσθμα, έκζεμα και φαγούρα στα μάτια.

Αντίθετα, προστατευτική δράση φαίνεται να έχει η κατανάλωση άφθονων φρούτων τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλες ωφέλιμες ουσίες, σημειώνουν οι ερευνητές.

Τα ποσοστά κινδύνου από το φαστ φουντ αυξάνονται κατά την εφηβεία, αφού τα παιδιά στην εφηβεία που κατανάλωναν 2-3 μερίδες φαστ φουντ σε εβδομαδιαία βάση είχαν 39% αυξημένο κίνδυνο για σοβαρό άσθμα, ενώ τα παιδιά 6 - 7 ετών είχαν 27% αυξημένο κίνδυνο.

Ωστόσο, η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων φρούτων την εβδομάδα μείωνε τον κίνδυνο σοβαρού άσθματος, εκζέματος και ρινοεπιπεφυκίτιδας κατά 11 έως 14%.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία και Πανεπιστήμιο του Νότινγχαμ στη Βρετανία, εξηγούν ότι αν η σχέση μεταξύ πρόχειρου φαγητού και της εμφάνισης συμπτωμάτων άσθματος, ρινοεπιπεφυκίτιδας και εκζέματος είναι αιτιατή τότε τα ευρήματα έχουν σημασία για τη δημόσια υγεία λόγω της αύξησης της κατανάλωσης φαστ φουντ παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ