Βελτιώστε τη ζωή σας: Οι εναλλακτικές λύσεις για να κόψετε 5 ανθυγιεινές συνήθειες - iefimerida.gr

Βελτιώστε τη ζωή σας: Οι εναλλακτικές λύσεις για να κόψετε 5 ανθυγιεινές συνήθειες

Βελτιώστε τη ζωή σας: 5 ανθυγιεινές συνήθειες και οι εναλλακτικές τους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι μας έχουμε μικρές «ένοχες» κακές συνήθειες οι οποίες όμως επηρεάζουν αρνητικά τον οργανισμό μας. Πρόσφατες έρευνες ωστόσο σας «λύνουν τα χέρια» αφού παρουσιάζουν υγιεινές εναλλακτικές που θα σας βοηθήσουν να κόψετε τα «ανθυγιεινά παραστρατήματα».

Τσιγάρο
Οι περισσότεροι καπνιστές είναι πεπεισμένοι ότι το τσιγάρο τους χαλαρώνει και τους ηρεμεί μετά από μία δύσκολη μέρα με πολλή ένταση, ωστόσο αδιαφορούν για τους κινδύνους που εγκυμονεί το κάπνισμα για τον οργανισμό.

Μία ιδανική εναλλακτική για να «χαλαρώσει» κανείς χωρίς να χρειαστεί να ανάψει τσιγάρο είναι το πράσινο τσάι και το χαμομήλι, τα οποία περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις L-θεανίνης, ενός αμινοξέος που ενισχύει έμπρακτα την ηρεμία στον οργανισμό και η ηρεμία που προσφέρει μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 8 ώρες αφού το πιείτε.

Energy Drinks
Σίγουρα εξασφαλίζουν εγρήγορση στον οργανισμό, αφού περιέχουν τριπλάσια καφεΐνη ακόμα κι από τον καφέ, ωστόσο μπορεί να γίνουν επικίνδυνα, αφού δημιουργούν έντονες ταχυκαρδίες και διαταραχές στον ύπνο, ενώ αν καταναλωθούν μετά από αλκοόλ τετραπλασιάζουν τα επίπεδα της αλκοόλης στο αίμα.

Μία ιδανική εναλλακτική για τη μείωση του στρες και την αύξηση της εγρήγορσης του οργανισμού είναι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, το οποίο όπως έχει αποδειχθεί, περιορίζει την ένταση, ενώ περιέχει πολυφαινόλες οι οποίες δρουν προστατευτικά ενάντια στην υψηλή πίεση του αίματος.

Ανθυγιεινά σνακ
Πολλοί άνθρωποι όταν περνάνε περιόδους έντονου στρες ή στεναχώριας ξεσπάνε στο τσιμπολόγημα με τη σοκολάτα, τα τσιπς και το παγωτό να έχουν την τιμητική τους. Ωστόσο, παρά την αντικαταθλιπτική τους δράση, συνδέονται και με την αύξηση του σωματικού βάρους, την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 και των καρδιαγγειακών προβλημάτων.

Ιδανική εναλλακτική για χαλάρωση, είναι η αργή κλασσική μουσική η οποία, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες και την αρτηριακή πίεση και επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό.

Το «σύνδρομο της κουκουβάγιας»
Πολλοί άνθρωποι ξενυχτάνε μέχρι αργά, είτε δουλεύοντας είτε απλώς χαζεύοντας την τηλεόραση ή τον υπολογιστή. Ωστόσο με την έλλειψη ύπνου, το σώμα χάνει την ικανότητα να ανταποκρίνεται καλά στην έκκριση κορτιζόλης η οποία ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων.

Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική για να συμπληρώσετε το απαραίτητο 8ωρο ύπνου είναι οι μικρές 15λεπτες σιέστες. Ωστόσο είναι σημαντικό να μην ξεπερνούν τα 20 με 30 λεπτά αλλιώς διαταράσσεται ο κύκλος του ύπνου και εν τέλει θα νιώθετε περισσότερο εκνευρισμένοι παρά ξεκούραστοι.

Τηλεόραση
Όσο ακίνδυνο κι αν φαίνεται το χάζεμα μπροστά στην τηλεόραση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard, μόλις 2 ώρες μπροστά στην τηλεόραση κάθε μέρα «μεταφράζεται» σε 20% αύξηση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2.

Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική για να χαλαρώσετε, είναι μία βόλτα, αφού όπως εξηγούν οι επιστήμονες, βοηθά τον εγκέφαλο να διαχειρίζεται καλύτερα το άγχος, αυξάνοντας τη χημική νορεπινεφρίνη σε τμήματα του εγκεφάλου, που σχετίζονται με το στρες και αναγκάζει τον εγκέφαλο, τους μυς, την καρδιά και το νευρικό σύστημα να επικοινωνήσουν καλύτερα, εξασκώντας το να αντιδρά καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ