Συνταγή: Ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με μελωμένες πατάτες στον φούρνο - iefimerida.gr

Συνταγή: Ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με μελωμένες πατάτες στον φούρνο

Αρνίσια παϊδακια με πατάτες στον φούρνο / Φωτογραφία: Shutterstock
Αρνίσια παϊδακια με πατάτες στον φούρνο / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Τα παϊδάκια φούρνου είναι απείρως καλύτερα από αυτά που ψήνονται στα κάρβουνα, αρκεί να ακολουθήσουμε τη σωστή συνταγή.

Το αρνί είναι ένα αγαπημένο κρέας του ελληνικού τραπεζιού. Ειδικά για γιορτές ή επίσημα τραπέζια η παράδοσή μας περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές συνταγές με εκλεκτά υλικά και πλούσια γεύση. Δεν είναι όμως απαραίτητο να το έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι δύσκολο και μπελαλίδικο καθώς ένα τόσο νόστιμο κρέας που μπορεί με λίγες απλές προσθήκες να απογειωθεί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με έμπνευση από την παράδοση λοιπόν σας προτείνουμε ένα φαγητό με πρωταγωνιστή τα αρνίσια παϊδάκια που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα και εύκολα στο σπίτι. Μαζί με μελωμένες πατάτες που λιώνουν στο στόμα θα τα απολαύσετε οικογενειακώς.

Αρνίσια παϊδακια με πατάτες στον φούρνο / Φωτογραφία: Shutterstock
Αρνίσια παϊδακια με πατάτες στον φούρνο / Φωτογραφία: Shutterstock

Αρνίσια παϊδάκια με πατάτες στον φούρνο

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό αρνίσια παϊδάκια (κατά προτίμηση γάλακτος)
  • 500 γρ. baby πατάτες, με τη φλούδα, χοντροκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 1 μεγάλη ντομάτα, χοντροκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • Χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι  
  • ½ φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα παιδάκια, το μισό ελαιόλαδο, μπόλικο αλατοπίπερο και ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά, και τρίβουμε να παντού τα υλικά. Αραδιάζουμε σε ένα ταψί τα παϊδάκια. Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με μπόλικο αλατοπίπερο και ρίγανη. Ανακατεύουμε και πάλι πολύ καλά και αραδιάζουμε γύρω από τα παϊδάκια. Ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και οι πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στον αέρα, στην ίδια θερμοκρασία για 5 λεπτά ακόμα, ίσα να ροδίσει λίγο το φαγητό και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά του ταψιού. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.        

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Tip

Για να το κάνετε ακόμα πιο πλούσιο και να μοιάζει με κλέφτικο μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά και 250 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε κύβους. Θα λιώσει ανάμεσα στις πατάτες και τα λαχανικά και θα γίνει λουκούμι.  

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ