Τι γιαούρτι μαλακώνει το κοτόπουλο δίνοντάς του παράλληλα πιο ενδιαφέρουσα γεύση.
Το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο μικρών και μεγάλων. Ειδικά όταν είναι φιλεταρισμένο και περασμένο σε ξυλάκια ψήνεται εύκολα και γρήγορα και μας χορταίνει όλους με τον πιο νόστιμο και υγιεινό τρόπο. Ένα μόνο είναι το πρόβλημα, ότι συνήθως βγαίνει στεγνό και άνοστο ειδικά όταν είναι φιλέτο και μάλιστα στήθος.
Γι αυτό πρέπει να το περιποιηθούμε λίγο παραπάνω πριν το ψήσουμεμ για να του δώσουμε έξτρα γεύση και να το κρατήσουμε ζουμερό. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με μια μαρινάδα η οποία να περιέχει λάδι, λεμόνι, μπόλικα μπαχαρικά και γιαούρτι. Το γιαούρτι αν και μπορεί να φαίνεται παράταιρο υλικό για μία μαρινάδα ταιριάζει πολύ με το κοτόπουλο. Έχει την ιδιότητα να μαλακώνει το φιλέτο και να το διατηρεί ζουμερό. Παρακάτω σας έχουμε μια πανεύκολη συνταγή για να το κάνετε πεντανόστιμο.
Σουβλάκια κοτόπουλου με μαρινάδα γιαουρτιού
Υλικά για 4 μερίδες
- 8 σουβλάκια κοτόπουλου
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι, πρόβειο ή αγελαδινό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή
- ½ κ.γ. αποξηραμένος δυόσμος
- Μια πρέζα καστανή ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με σύρμα. Βυθίζουμε μέσα τα σουβλάκια και κλείνουμε με καπάκι ή σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Τα στραγγίζουμε λίγο και τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε ζεστά με φρέσκια πράσινη σαλάτα και ψητά λαχανικά.
Tip
Όσο περισσότερες ώρες μαρινάρετε το κοτόπουλο τόσο πιο μαλακό και νόστιμο θα γίνει. Μπορείτε να τα βάλετε και αποβραδίς στη μαρινάδα και να τα ψήσετε την άλλη μέρα.