Συνταγή: Σπιτικό παγωτό αλμυρή καραμέλα, χωρίς παγωτομηχανή - iefimerida.gr

Συνταγή: Σπιτικό παγωτό αλμυρή καραμέλα, χωρίς παγωτομηχανή

Παγωτό αλμυρή καραμέλα / Φωτογραφία: shutterstock
Παγωτό αλμυρή καραμέλα / Φωτογραφία: shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Φτιάχνουμε το πιο εύκολο και γρήγορο παγωτό στο σπίτι μόνο με 4 υλικά.

Η αλμυρή καραμέλα είναι μια από τις πιο δυνατές διεθνείς τάσεις στον κόσμο των γλυκών, και του παγωτού φυσικά, τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, η περίφημη "salted caramel" είναι μεν σχετικά πρόσφατη αλλά όχι καινούργια. Ωστόσο, η δημοφιλία της κρατάει χρόνια καθώς από ότι φαίνεται όσο περισσότερο την καταναλώνουμε τόσο περισσότερο μας αρέσει, με αποτέλεσμα να μην τη βαριόμαστε ποτέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος είναι απλός και έχει να κάνει με το γεγονός ότι περιέχει μια πραγματικά πεντανόστιμη βάση που είναι η καραμέλα βουτύρου και ένα φυσικό ενισχυτικό γεύσης που είναι το αλάτι. Οπότε για τα πούμε απλά, έχουμε ένα υλικό με απίθανη γεύση και ένα συστατικό που το ωθεί να γίνει ακόμα γευστικότερο ενώ παράλληλα δημιουργείται μια απολαυστική αντίθεση (γλυκό-αλμυρό). Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν όλα σχεδόν τα προϊόντα της αγοράς γλυκών και ζαχαρωδών (κρέμες, σιρόπια, μπισκότα, τούρτες, πάστες, τάρτες, παγωτά, αλείμματα, κέικ, μους, μπάρες κ.ά.) έχουν μια βερσιόν με αλατισμένη καραμέλα.

Πώς όμως μπορούμε να τα φτιάξουμε όλα αυτά στο σπίτι; Με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ιδού μια απλή και απολαυστική συνταγή για το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό:

Παγωτό αλμυρή καραμέλα / Φωτογραφία: shutterstock
Παγωτό αλμυρή καραμέλα / Φωτογραφία: shutterstock

Σπιτικό παγωτό αλμυρή καραμέλα, χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά για 1 κιλό παγωτό

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 650 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, κρύα
  • 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 70 γρ. κρέμα καραμέλας γάλακτος (άλειμμα)
  • 2 πρέζες χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα παχύρρευστο μείγμα. Προσθέτουμε το άλειμμα και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά και να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα τάπερ με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6-12 ώρες. Όσο περισσότερο το αφήσουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε. Βγάζουμε από την κατάψυξη ένα τέταρτο πριν σερβίρουμε και με ένα κουτάλι παγωτού-ειδικό σκουπ μοιράζουμε σε μπολάκια.

Tip
Γαρνίρετε το παγωτό με σιρόπι καραμέλας ή ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα, του πάνε πολύ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ