Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσθέτουν στο τοστ ή το σάντουιτς τους, εκτός από τυρί, αλλαντικά και λαχανικά, κάποια σάλτσα ή σος για να δώσουν περισσότερη γεύση.
Ωστόσο, φαίνεται πώς τόσο καιρό οι περισσότεροι κάναμε λάθος στο που τοποθετούμε την σάλτσα, καθώς υπάρχει συγκεκριμένο σημείο που πρέπει να μπει.
Ο κατασκευαστής της βρετανικής σάλτσας Worcestershire «Lea & Perrins» αποκάλυψε ότι, αν προσθέτετε σος πάνω από το λιωμένο τυρί, τότε το χρησιμοποιείτε λάθος.
Πού πρέπει να βάζουμε την σάλτσα στα σάντουιτς
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συγκεκριμένη πικάντικη σάλτσα (που αποτελείται από κριθάρι, ξύδι βύνης, ξύδι από αλκοόλη, μελάσα, ζάχαρη, αλάτι, αντσούγιες, εκχύλισμα ταμάρινδου, κρεμμύδια και σκόρδο) πρέπει να εφαρμόζεται στο ψωμί πριν προστεθεί το τυρί, ώστε να καραμελώσει σωστά το τοστ.
«Για 190 χρόνια ξέρουμε πού ανήκει η σάλτσα — κατευθείαν πάνω στο ψωμί», εξήγησε ο Τιάγκο Ραπ, διευθυντής της εταιρείας.
«Πρώτα το τοστ, μετά η σάλτσα, και τέλος το τυρί. Δεν πρόκειται για καινούργιο κόλπο. Είναι το αρχικό. Απλώς ξεχάσαμε να το αναφέρουμε», είπε ο Ραπ.

Η διάσημη σεφ Γκίζι Έρσκιν συμφώνησε, λέγοντας: «Λατρεύω τη Lea & Perrins πάνω σε τοστ με τυρί εδώ και χρόνια, αλλά αλλάζοντας τη σειρά, όντως απελευθερώνεται πολύ περισσότερη γεύση».
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το έκανα λάθος όλον αυτόν τον καιρό. Όταν βάζεις τη σάλτσα από πάνω, απλώς γλιστράει, αλλά κάτω από το τυρί είναι εκεί που γίνεται η μαγεία. Η σος απορροφάται και μεταμορφώνει το τοστ σε έναν παράδεισο από καθαρό ουμάμι», πρόσθεσε.

Αποκάλυψαν ακόμη ότι όταν βάζουμε τη σάλτσα στο τέλος, συχνά ξεχειλίζει από τα πλαϊνά.
Αυτό φαίνεται να ισχύει και για τις υπόλοιπες σος, όπως κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, barbecue κ.α.