Με ελάχιστα υλικά που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα φτιάχνουμε τα πιο λαχταριστά μπισκότα βουτύρου.
Τα μπισκότα βουτύρου είναι κλασική περίπτωση εθισμού. Όταν τα ξεκινήσεις δεν τα σταματάς για κανένα λόγο μέχρι να τελειώσει το κουτί. Μυρωδάτα, τραγανά και αφράτα πλημμυρίζουν το στόμα με αυτήν την πλούσια γεύση και λιώνουν αργά αργά, ειδικά όταν πρώτα έχεις βουτήξει στον καφέ ή στο γάλα σου. Κι αν όλα αυτά συμβαίνουν με τα έτοιμα, με τα σπιτικά η απόλαυση πολλαπλασιάζεται.
Ευτυχώς ο τρόπος για να φτιάξουμε στο σπίτι είναι πανεύκολος. Το μόνο που πρέπει να φροντίσουμε είναι να έχουμε πολύ καλό βούτυρο αγελάδος, κατά προτίμηση αλατισμένο για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η γεύση τους. Κατά τα λοιπά, τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι απλά, οικονομικά και υπάρχουν σε κάθε στοιχειωδώς εφοδιασμένη κουζίνα.

Μπισκότα βουτύρου
Υλικά για 25 κομμάτια
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδος, χοντροκομμένο
- 125 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα, για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Συνεχίζοντας το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και λίγο λίγο το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που πλάθεται άνετα χωρίς να κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε σε μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Σε αλευρωμένο πάγκο, με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 1,5 εκ. και κόβουμε με κουπάτ ή ένα μικρό ποτηράκι τα μπισκότα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους για να έχουν περιθώριο να φουσκώσουν χωρίς να κολλήσουν. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε.
Tip
Για να τα κρατήσετε τα μπισκότα φρέσκα και τραγανά αποθηκεύστε τα σε γυάλινο ή μεταλλικό βάζο που κλείνει αεροστεγώς ώστε να μην πάρουν υγρασία και μαλακώσουν.