Συνταγή για λαχταριστό σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και μπανάνα - iefimerida.gr

Συνταγή για λαχταριστό σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και μπανάνα

Χαλβάς με σοκολάτα και μπανάνα / Φωτογραφία: Shutterstock
Χαλβάς με σοκολάτα και μπανάνα / Φωτογραφία: Shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Εμπλουτίζουμε τον κλασικό χαλβά με δύο αγαπημένα υλικά που τον κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό.

Σιμιγδάλι, λάδι, ζάχαρη και νερό είναι τα βασικά υλικά που χρειάζεται να έχουμε για να ετοιμάσουμε τον αγαπημένο μας χαλβά. Απλό αλλά πεντανόστιμο, αυτό το γλυκό το έχουμε πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό μας γι αυτό αν χρειαστεί να το κάνουμε πιο πλούσιο το πολύ να βάλουμε αμύγδαλα, καρύδια, κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή ακριβώς η λιτότητά του όμως είναι που το κάνει μια υπέροχη βάση για πειραματισμούς. Λίγο να σκεφτούμε θα βρούμε πινελιές που μπορούν να απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Εκτός από τις κλασικές αντικαταστάσεις τύπου αντί για ζάχαρη να βάλουμε μέλι, αντί για κανέλα να χρησιμοποιήσουμε γαρίφαλο και στη θέση του πορτοκαλιού να μπει λεμόνι αξίζει να σκεφτούμε και λίγο ευρύτερα. Όπως ας πούμε να βάλουμε φρέσκα φρούτα ή ακόμα και σοκολάτα. Ιδού μια συνταγή που θα δελεάσει ακόμα και όσους δεν τον έχουν στη λίστα με τα αγαπημένα τους γλυκά.

Χαλβάς με σοκολάτα και μπανάνα / Φωτογραφία: Shutterstock
Χαλβάς με σοκολάτα και μπανάνα / Φωτογραφία: Shutterstock

 Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά για 8-10 μερίδες

  • 1 φλ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλ. μαύρη κουβερτούρα, τριμμένη
  • 1 φλ. ζάχαρη καστανή κρυσταλλική  
  • 4 φλ. νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • φλούδα από ένα πορτοκάλι (ακέρωτο)
  • 1 χούφτα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 1 μπανάνα, σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη φλούδα πορτοκαλιού σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια). Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και αποσύρουμε. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για περίπου 15 λεπτά. Με πολλή προσοχή ρίχνουμε τμηματικά το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.

Μόλις απορροφηθεί το σιρόπι και πήξει το μείγμα (ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας) αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά, να πάει παντού και να λιώσει, και μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε 1 λεπτό τη μπανάνα. Γαρνίρουμε με την μπανάνα, τα αμύγδαλα και το ινδοκάρυδο. Σερβίρουμε ζεστό ή αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να τον απολαύσουμε κρύο. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ