Εύκολη συνταγή για αμυγδαλοβούτυρο με μέλι -Υγιεινό και νόστιμο, έτοιμο σε 5´ - iefimerida.gr

Εύκολη συνταγή για αμυγδαλοβούτυρο με μέλι -Υγιεινό και νόστιμο, έτοιμο σε 5´

Αμυγδαλοβούτυρο / Φωτογραφία: shutterstock
Αμυγδαλοβούτυρο / Φωτογραφία: shutterstock
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Με φρεσκοκαβουρδισμένα αμύγδαλα φτιάχνουμε απλά και γρήγορα το πιο θρεπτικό άλειμμα.

Το αμυγδαλοβούτυρο έχει μπει στις διατροφικές μας συνήθειες τα τελευταία χρόνια. Όπως όλα τα ιδιαίτερα θρεπτικά καρποβούτυρα είναι μια υγιεινή επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, για όσους δεν τρώνε κρέας και γαλακτοκομικά, και φυσικά για τα παιδιά. Πλούσιο σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα δίνει ενέργεια, προστατεύει τους μύες και βοηθάει στην ανάπτυξη των οστών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός από όλα αυτά όμως, είναι και πεντανόστιμο. Γεμάτο αρώματα καβουρδισμένου αμυγδάλου και πληθωρική γεύση φρέσκου καρπού, τρώγεται άνετα και σκέτο. Ειδικά όταν περιέχει μέλι μας θυμίζει παστέλι ενώ όταν φτιάχνεται με κακάο ή σοκολάτα είναι μια εξίσου λαχταριστή παραλλαγή της πολυαγαπημένης μας πραλίνας φουντουκιού. Γενικά έχουμε συνηθίσει να το παίρνουμε έτοιμο, όμως είναι τόσο απλό να το φτιάξουμε που αξίζει τον κόπο. Έτσι κι αλλιώς θα μας πάρει ελάχιστα μόνο λεπτά.

Αμυγδαλοβούτυρο / Φωτογραφία: shutterstock
Αμυγδαλοβούτυρο / Φωτογραφία: shutterstock

Αμυγδαλοβούτυρο με μέλι

Υλικά για ένα μέτριο βάζο

  • 350 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα
  • 3 κ.σ. μέλι
  • μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς και να δημιουργηθεί ένα λείο, βελούδινο μείγμα χωρίς καθόλου κομματάκια. Βάζουμε το αμυγδαλοβούτυρο σε βάζο και το βάζουμε στο ντουλάπι για 2-3 ημέρες ώστε να μείνει μαλακό.

Tips

-Αν σας βγει πολύ πηχτό αραιώστε το με 1-2 κ.σ. σησαμέλαιο.

-Για να κρατήσει παραπάνω (1 εβδομάδα) μπορείτε να το βάλετε και στο ψυγείο. Απλώς εκεί θα σφίξει λίγο λόγω χαμηλής θερμοκρασίας και δεν θα είναι τόσο βελούδινο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ