Πολύχρωμο και νόστιμο αυτό το απλό πιλάφι, γίνεται γρήγορα και μας χορταίνει με τον πιο νόστιμο τρόπο.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουμε μάθει και να έχουμε αγαπήσει πολύ το ριζότο, αλλά τα πιλάφια πάντα θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Εκείνο το αφράτο αχνιστό ρύζι που αποτελεί βάση για κάθε λογής υλικά. Η θρεπτική πρώτη ύλη που συνδυάζεται με τα πάντα και γίνεται νοστιμότατη σε λίγα μόνο λεπτά.
Γενικά, το πιλάφι δεν θέλει πολλά για να νοστιμίσει, αλλά έχει σίγουρα κάποια κόλπα για να γίνει τέλειο. Για να γίνει σπυρωτό χρησιμοποιούμε ρύζι parboiled, ενώ για να χυλώσει λίγο βάζουμε νυχάκι. Σε περίπτωση που το θέλετε αρκετά δεμένο επιλέξτε Καρολίνα.
Όσο για τα υπόλοιπα υλικά, ένα αγαπημένο του πάντρεμα είναι τα θαλασσινά, και ιδιαίτερα οι γαρίδες, που ταιριάζουν βέβαια με λαχανικά και φρέσκα μυρωδικά.
Με τη συνταγή που σας δίνουμε θα φτιάξετε σε 20 μόνο λεπτά ένα νόστιμο πιλάφι, γεμάτο χρώματα και αρώματα.
Πιλάφι με γαρίδες και ντοματίνια
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 φλ. ρύζι parboiled
- 24 γαρίδες μέτριες (καθαρισμένες)
- 8 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 24 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 φλ. καλαμπόκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, ώστε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό (καυτό) και ανακατεύουμε. Βράζουμε 5 λεπτά και προσθέτουμε τις γαρίδες και ένα φλιτζάνι νερό ακόμα. Βράζουμε 5 λεπτά ακόμα και σβήνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το πιλάφι να τραβήξει τα υγρά του για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε καλά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό με επιπλέον πιπέρι.