Συνταγή για ανάλαφρα μπισκότα σοκολάτας με μαρέγκα - iefimerida.gr

Συνταγή για ανάλαφρα μπισκότα σοκολάτας με μαρέγκα

Σοκολατένια μπισκότα με μαρέγκες / Φωτογραφία: Unsplash
Σοκολατένια μπισκότα με μαρέγκες / Φωτογραφία: Unsplash
ΖΩΗ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ
Ζωή Παπαφωτίου

Τα αγαπημένα μας σοκολατένια μπισκότα με μια επιπλέον φίνα πινελιά που τα κάνει ακόμα πιο απολαυστικά.

Το πιο εύκολο πράγμα στην οικιακή ζαχαροπλαστική είναι να φτιάξεις μπισκότα. Ειδικά αν έχεις στο σπίτι σοκολάτα και τα βασικά υλικά της ζαχαροπλαστικής (αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, βούτυρο) μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορείς να ετοιμάσεις τα πιο μαλακά και ζουμερά cookies. Κι αν αυτή η ιδέα αρκεί για να σε ενθουσιάσει σκέψου ότι με λίγη ακόμα δημιουργική διάθεση μπορείς να φτιάξεις και μίνι μαρεγκάκια τα οποία όχι μόνο θα δώσουν στα μπισκότα σου μια έξτρα αέρινη υφή αλλά θα τα ομορφύνουν κιόλας.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τη συνταγή που ακολουθεί θα διαπιστώσεις πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο γλυκό με κομψή εμφάνιση που θα ζήλευαν ακόμη και τα ζαχαροπλαστεία.

Μπισκότα σοκολάτας με μαρέγκα

Υλικά για 15 κομμάτια

Για τα μπισκότα

  • 200 γρ. μαύρη κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • ½ κούπα ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μια πρέζα αλάτι

Για τις μαρέγκες

  • 5 ασπράδια (από μεσαία αυγά)
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2-3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Μπισκότα: Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο, ανακατεύοντας με σπάτουλα σιλικόνης. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε δυνατά με σύρμα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί και με ένα κουταλάκι του γλυκού μοιράζουμε πάνω τη ζύμη. Αφήνουμε λίγη απόσταση ανάμεσα στις κουταλιές για να μην κολλήσουν τα μπισκότα όταν φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαρέγκες: Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με σύρμα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά με ένα κουταλάκι του γλυκού την άχνη. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφρατέψει καλά το μείγμα το μεταφέρουμε απαλά με μια σπάτουλα σε ένα κορνέ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στον αέρα και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σχηματίζουμε μικρές μαρέγκες στο ταψί (αντίστοιχες σε μέγεθος με τα μπισκότα που φτιάξαμε). Ψήνουμε για μισή ώρα, αποσύρουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Βάζουμε τις μαρέγκες επάνω στα μπισκότα και σερβίρουμε.  

Tip: Για έξτρα χρώμα και σοκολατένια γεύση μπορείτε να περιχύσετε τα μπισκότα με λίγη λιωμένη κουβερτούρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ