Συνταγή για μακαρόνια με κιμά φούρνου -Εύκολα και κολασμένα | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για μακαρόνια με κιμά φούρνου -Εύκολα και κολασμένα

Συνταγή για μακαρόνια με κιμά φούρνου
Συνταγή για μακαρόνια με κιμά φούρνου/Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μακαρόνια με κιμά! Μια εκπληκτική συνταγή για λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα μακαρόνια με κιμά.

Αδιαμφισβήτητα τα μακαρόνια με κιμά αποτελούν το αγαπημένο φαγητό όλων. Μικρών και μεγάλων. Πρόσφατα είχαμε δει μια εξαιρετική συνταγή για μακαρόνια με κιμά, με μυστικό υλικό που τα απογειώνει, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να δούμε μια λίγο διαφορετική συνταγή για μακαρόνια με κιμά φούρνου! Θυμηθείτε ότι έχουμε δει επίσης τα μυστικά για μακαρόνια με κιμά, αλλά και μια υπέροχη συνταγή για κριθαράκι μπολονέζ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υλικά συνταγής για μακαρόνια με κιμά φούρνου

  • Ενα πακέτο μακαρόνια
  • μισό κιλό κιμά μοσχορίσιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μπαχάρι
  • αλάτι και πιπέρι
  • 500 γραμμάρια πουμαρό
  • Ενα κουτάκι ντοματάκια κονκασέ
  • βασιλικό
  • ρίγανη
  • θυμάρι
  • 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής για μακαρόνια με κιμά φούρνου

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Τα στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε τον κιμά μας:
  • Τον σωτάρουμε σε λίγο λάδι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, το μπαχάρι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το πουμαρό, τα ντοματάκι κονκασέ, το θυμάρι, το βασιλικό και τη ρίγανη και το νερό από τα μακαρόνια και βράζουμε για ακόμη πέντε λεπτά.
  • Προσθέτουμε στον κιμά τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  • Απλώνουμε τα μακαρόνια με τον κιμά σε ένα πυρέξ και από πασπαλίζουμε από πάνω την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. Πριν ψηθεί το φαγητό μας αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, ή βασιλικό.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ