Συνταγή για κριθαράκι μπολονέζ -Ισως πιο ωραίο και από τα μακαρόνια με κιμά, σκέτη κόλαση | GASTRONOMIE | iefimerida.gr

Συνταγή για κριθαράκι μπολονέζ -Ισως πιο ωραίο και από τα μακαρόνια με κιμά, σκέτη κόλαση

Συνταγή για κριθαράκι μπολονέζ
Κιμάς με κριθαράκι! /Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να μην λατρεύει τα μακαρόνια με κιμά. Με τη συνταγή για κριθαράκι μπολονέζ απλά θα ξετρελαθούν όλοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιδέα και η σύλληψη της συνταγής αυτής είναι σχετικά απλή. Φτιάχνουμε τον κιμά μας ως συνήθως, μόνο που βάζουμε περισσότερα υγρά έτσι ώστε να βράσει εκεί μέσα το κριθαράκι. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο να φτιάχνει τον κιμά του, επομένως θα μπορούσατε να ακολουθήσετε τη δική σας συνταγή και στο τέλος να προσθέσετε απλά το κριθαράκι. Ωστόσο, αξίζει, αν μπείτε στον κόπο να φτιάξετε κριθαράκι μπολονέζ, να ακολουθήσετε πιστά την παρακάτω συνταγή. Οι γεύσεις θα σας ανταμείψουν. Ενας διαφορετικός τρόπος για μακαρόνια με κιμά λοιπόν (όπως η συνταγή για πίτα ριγκατόνι που είχαμε δει πρόσφατα).

Υλικά συνταγής για κριθαράκι μπολονέζ

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, κομμένο καρεδάκι
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 700 γρ πουμαρό
  • 2 κουταλιές της σούπας σος Worcestershire
  • 2 κουταλάκια αποξηραμένα βότανα, προτείνεται: (μαϊντανός-ρίγανη-βασιλικός ή ρίγανη-βασιλικός-θυμάρι)
  • 2 κύβοι μοσχαριού
  • 1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • 1 1/2 φλιτζάνια κριθαράκι

Προαιρετικά

  • Φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνας (για το σερβίρισμα)
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση συνταγής για κριθαράκι μπολονέζ

  • Ξεκινάμε τη συνταγή μας ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και δυναμώνουμε τη φωτιά.
  • Όταν ροδίσει ο κιμάς, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από το κριθαράκι.
  • Οταν το φαγητό μας πάρει χόχλο προσθέτουμε το κριθαράκι.
  • Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το φαγητό μας.
  • Εάν το νερό εξατμιστεί πολύ γρήγορα απλά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και μαϊντανό.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ