Το πρόγραμμα διατροφής μιας personal trainer -Βήμα-βήμα η προετοιμασία κάθε γεύματος [εικόνες] | ΖΩΗ | iefimerida.gr

Το πρόγραμμα διατροφής μιας personal trainer -Βήμα-βήμα η προετοιμασία κάθε γεύματος [εικόνες]

Η personal trainer Ρέιτσελ Ντιλόν
Η personal trainer Ρέιτσελ Ντιλόν / Φωτογραφία: Instagram/racheljdillon
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθεί για να παραμένει σε φόρμα αποκάλυψε μια personal trainer, λέγοντας μάλιστα πως πρέπει να τρως περισσότερο εάν ο στόχος σου είναι η απώλεια λίπους.

Η Ρέιτσελ Ντιλόν από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας πιστεύει πως το «κλειδί» της επιτυχίας της είναι το γεγονός πως τρώει καθημερινά πάνω από τρία γεύματα και συνήθως απολαμβάνει ένα μεγάλο επιδόρπιο μετά το δείπνο.

«Εχω ένα ευέλικτο πρόγραμμα διατροφής και τις 6 ημέρες της εβδομάδας καταναλώνω 1.855 θερμίδες, ενώ μία ημέρα τρώω 2.900 θερμίδες», λέει η personal trainer σε ένα βίντεο στο Instagram.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ευέλικτη δίαιτα είναι μια δημοφιλής και απλή προσέγγιση απώλειας βάρους, διότι σας επιτρέπει να τρώτε ό,τι φαγητά θέλετε, υπό την προϋπόθεση ότι θα πετύχετε τους καθημερινούς στόχους μακρο-θρεπτικών ουσιών για λίπος, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες.

Σε οποιαδήποτε δεδομένη εβδομάδα, η Ρέιτσελ λέει ότι τρώει 1.855 θερμίδες και 130 γραμμάρια πρωτεΐνης, 210 γραμμάρια υδατανθράκων και 55 γραμμάρια λίπους από Δευτέρα έως Σάββατο και στη συνέχεια 2.900 θερμίδες, με 130 γραμμάρια πρωτεΐνης, 415 γραμμάρια υδατανθράκων και 80 γραμμάρια λίπους την Κυριακή.

Οπως λέει η Ρέιτσελ, λατρεύει αυτή την προσέγγιση γιατί της δίνει την ελευθερία να τρώει πράγματα που της αρέσουν, όπως παγωτό και τηγανίτες, αλλά σε μα στοχευμένη προσέγγιση που δεν θα είναι επιζήμια για το σώμα της.

Το τυπικό πρωινό της personal trainer -Και μάλιστα, δύο μέσα στην ημέρα

Σε μια τυπική μέρα, η Ρέιτσελ θα πάρει το πρωινό της προτού πάει στο γυμναστήριο για να γυμναστεί στα βάρη ή σε ασκήσεις υψηλής έντασης. Συνήθως προτιμά για πρωινό τηγανίτες με λεμόνι και παπαρουνόσπορους, επειδή της προσφέρουν ένα αίσθημα πληρότητας, ενώ παράλληλα έχουν πολλές πρωτεΐνες. «Για να τις φτιάξω, χρησιμοποιώ τον χυμό μισού λεμονιού, μια κουταλιά της σούπας φυτικό γάλα, 50 γραμμάρια βρώμη, μια σταγόνα βανίλιας, ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού μαγειρική σόδα, μια κουταλιά μέλι και μερικούς παπαρουνόσπορους», λέει η personal trainer.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάθε πρωί, η personal trainer τρώει pancakes με λεμόνι και παπαρουνόσπορο
Κάθε πρωί, η personal trainer τρώει pancakes με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Μαγειρεύει τα pancakes στο τηγάνι και προσθέτει λίγο μέλι για επιπλέον γλυκύτητα, προτού πάει στο γυμναστήριο για μια συνεδρία που στοχεύει στο άνω ή το κάτω μέρος του σώματος, είτε στους γλουτούς ή τους κοιλιακούς. Μετά το γυμναστήριο, η Ρέιτσελ τρώει πάλι πρωινό, αλλά αυτή τη φορά μπουρίτος.

«Μου αρέσει να δίνω τροφή στο σώμα μου αμέσως μετά από μια προπόνηση, για να αναπληρώσω τα χαμένα μυϊκά αποθέματα», λέει. «Γι’ αυτό, πολτοποιώ λίγο αβοκάντο, λίγα μπαχαρικά, ασπράδια, μαύρα φασόλια, ντομάτες και πιπεριά, ρόκα και λεμόνι και τα βάζω σε δύο μπουρίτος ολικής άλεσης».
Για να φτιάξει τα μπουρίτος, η Ρέιτσελ λέει ότι προσθέτει το ασπράδι αυγού στο τηγάνι με λίγα μπαχαρικά, προτού προσθέσει τις ντομάτες, το πιπέρι, τα μαύρα φασόλια και τη ρόκα. «Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν», είπε. «Στη συνέχεια, αλείψτε στις πίτες το αβοκάντο και προσθέστε τη γέμιση προτού το σερβίρετε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το μεσημεριανό της: σάντουιτς με τόνο
Το μεσημεριανό της: σάντουιτς με τόνο

Τόνος το μεσημέρι και σολομός το βράδυ, με λίγο παγωτό για επιδόρπιο

Αναφορικά με το δείπνο, αυτό περιλαμβάνει σολομό, δηλαδή φιλέτο σολομού μαριναρισμένο σε ταμάρι, τζίντζερ, τσίλι και σκόρδο για μερικές ώρες. Το σερβίρει με φασολάκια και ρύζι, ενώ για επιδόρπιο απολαμβάνει ένα παγωτό, φράουλες και ένα φλιτζάνι τσάι μέντας.


«Τρώτε περισσότερο, αρκεί να ξέρετε τι τρώτε»

Οσο για το μεσημεριανό, είναι ένα πανίνι με τόνο, που περιλαμβάνει δύο φέτες ψωμιού ολικής άλεσης, ξίδι, κρεμμύδι, μαϊντανό, λεμόνι, αβοκάντο, φακές και τόνος σε τσίλι, όλα μαγειρεμένα σε μία τοστιέρα. «Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό», τονίζει.

Οπως έχει δηλώσει η personal trainer, οι γυναίκες πρέπει να τρώνε περισσότερο εάν θέλουν να αδυνατίσουν. «Συνιστώ πάντα στους πελάτες μου να αυξάνουν σταδιακά τις θερμίδες που καταναλώνουν, αρκεί να ξέρουν τι είδους θερμίδες πρέπει να τρώνε», δήλωσε στην «Daily Mail Australia».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την personal trainer, αυτό σημαίνει να υπολογίζουν πόση πρωτεΐνη, λίπος και υδατάνθρακες πρέπει να καταναλώνουν και πόσο μπορείς να φας από αυτό που αγαπάς. «Προσπαθώ να ζω με τον κανόνα 80/20, δηλαδή να τρώω υγιεινά το 80% του χρόνου και να κακομαθαίνω τον εαυτό μου στο υπόλοιπο 20%. Προσπαθώ επίσης να τρώω πολλές πρωτεΐνες και λιπαρά το απόγευμα και τα βράδια και περισσότερους υδατάνθρακες πριν από την προπόνηση στο γυμναστήριο».

Μία ομάδα τροφίμων, πάντως, που αποφεύγει συστηματικά είναι τα επεξεργασμένα τρόφιμα και η πολλή ζάχαρη. «Ακόμη και χωρίς να ζυγίζω ή να μετράω τα γεύματά μου, ξέρω πότε τρώω υπερβολικά αλλά και πώς να αντιμετωπίσω καθεμία από αυτές τις καταστάσεις», τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ